Pošli to dál - děláme dobré skutky :)
- Fotoalbum (22)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@nostress
Týjo, můžu se zeptat, komu vaříš? Vím z okolí o jedné paní, která vaří pro jinou paní, která žije sama a je téměř nemohoucí. Máš v okolí někoho takového? Ty ses těm lidem nabídla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
@nostressTýjo, můžu se zeptat, komu vaříš? Vím z okolí o jedné paní, která vaří pro jinou paní, která žije sama a je téměř nemohoucí. Máš v okolí někoho takového? Ty ses těm lidem nabídla?
Nene, já vařím příbuzným. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky jelikož jsou svátky a mnoho lidí teď má práci s přípravami tak to tady trochu drhne… Ale..... Ukázala jsem toto vlákno příteli a mile mě překvapil ![]()
O víkendu jsme šli na tzv vánoční nákup do obchodu. Nakoupili jsme co jsme potřebovali a přítel zvlášť přikoupil tasku jídla (salámy, sýry, pečivo, piti, sladkost a 2 pivka (prý když jsou ty svátky))
Při odchodu z obchodu se zastavil u bezdomovce který se ohříval při vstupu do obchodu a tašku mu předal se slovy „krásné vánoce“
Potom mi oznámil „už v tom jsem s tebou“
![]()
Krásné Vánoce a šťastný nový rok všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky vzpomněla jsem si na tuto diskuzi ve čtvrtek..jela jsem do divadla na vnučky vystoupení a byla jsem v takové nostalgické náladě,to rozsvícené město a vůbec,a na jedné zastávce přistoupila paní s vozíkem,tím jak se drží,senioři co špatně chodí ho mívají…a řidič čekal snad 3-4 minuty,až se paní prošourá busem a usedne a teprve pak se rozjel.
Dnes už to není bohužel samozřejmost.Měla jsem sto chutí mu zatleskat.
Tak to potěšilo v tom předvánočním čase.Byl to vcelku mladý řidič,tak to potěšilo snad o to víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mayecka píše:
Ahojky jelikož jsou svátky a mnoho lidí teď má práci s přípravami tak to tady trochu drhne… Ale..... Ukázala jsem toto vlákno příteli a mile mě překvapil
O víkendu jsme šli na tzv vánoční nákup do obchodu. Nakoupili jsme co jsme potřebovali a přítel zvlášť přikoupil tasku jídla (salámy, sýry, pečivo, piti, sladkost a 2 pivka (prý když jsou ty svátky))
Při odchodu z obchodu se zastavil u bezdomovce který se ohříval při vstupu do obchodu a tašku mu předal se slovy „krásné vánoce“
Potom mi oznámil „už v tom jsem s tebou“![]()
Krásné Vánoce a šťastný nový rok všem
WOW! Zdravíme
@mayecka @Anna766 Komu předáváme štafetu dál? Klidně přidejte zmínku obě.
Díky za super inspiraci, kor tak před Vánocemi. ![]()
Moni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aby se to tu nezastavilo, tak posílám také své dobré skutky:
Ty sobecké (neb spojení dobrý skutek má mnoho významů)
- přestala jsem uklízet a šla s dětmi hrát pexeso i když tu máme nepořádek, že se i Ježíšek lekne
- manželovi jsem při hlídání dětí dovolila pustit pohádku v televizi (tolik nadšení ze všech očí jsem už dlouho neviděla)
- i když prší, tak jsem popadla psa a šla na procházku
Ty opravdové:
- již léta jsem „dobrým andělem“ a snažím se šířit jejich myšlenku dál
- dobrovolně vedu oddíl mladých hasičů a každý týden 1 hodinu hlídám 15 dětí aby si jejich maminky mohli odpočinout (pozn. celý kroužek je zdarma, takže opravdu dobrý
skutek)
Snad to bude zatím stačit a budu se ze všech sil snažit abych mohla v roce 2019 přidat nové dobré skutky.
A předávám dál štafetu náhodně vybranému (pokud dotyčný nemá čas či chuť tak si ji klidně přeberu zpátky). @Premek_Orac
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@admin píše:
WOW! Zdravíme![]()
@mayecka @Anna766 Komu předáváme štafetu dál? Klidně přidejte zmínku obě.
Díky za super inspiraci, kor tak před Vánocemi.
Moni
Předávam dál znovu @Jedna babička.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bella13 Je, jak jsi přišla na mne? Přebírám si štafetu pozdě, o svátcích jsem se trochu odpojil…
Ale ještě než jsi mě vyzvala, již jsem i dnes jeden skutek stihl.
Koupil jsem knihu ,,Raději zešílet v divočině" a poslal ji jedné osobě, které to jistě pomůže najít trochu vnitřního klidu. Jen tak. Nečeká to.
Já vím, nic světoborného, ale dnes jsem zatím vlastně ani nikoho nepotkal
. Ale slibuji, že budu-li mít příležitost, tak každou dnes k dobrému skutku využiji.
A štafetu předám… @lucynka25 (Za to, že dělala kachnu se zelím, na což jsem dostal hroznou chuť ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Premek_Orac ![]()
Tak já mám snad splněno, 21.12, jsem přispěla kosmetikou a teplou šálou, rukavicemi a čepicí na sbírku pro ženy bez domova, a tác s cukrovím pro ženy v azylovém domě a 25.12. jsme dali s manželem v parku bezdomovcům sklenici salátu, řízky, cukroví, placatku rumu a nejaké mandarinky a konzervu jejich pejskovi.
A jetě se chystám probrat manželovi nenošené bundy a šály a také je darovat lidem bez domova
štaetu předávám @ekira5 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
@Premek_Orac
Tak já mám snad splněno, 21.12, jsem přispěla kosmetikou a teplou šálou, rukavicemi a čepicí na sbírku pro ženy bez domova, a tác s cukrovím pro ženy v azylovém domě a 25.12. jsme dali s manželem v parku bezdomovcům sklenici salátu, řízky, cukroví, placatku rumu a nejaké mandarinky a konzervu jejich pejskovi.
A jetě se chystám probrat manželovi nenošené bundy a šály a také je darovat lidem bez domovaštaetu předávám @ekira5
Tak ďakujem
ja som na FB vo viacerých darovacích skupinách kde keď mám, pošlem. Pár dní do zadu jedna mamička písala ako niečo predala druhej mamičke, poslala skôr a ona jej to nezaplatila. Nebolo to veľa ale pre ňu dosť. Tak som si od tej mamičky kúpila nejaké veci i keď ich nepotrebujem a poslala viac, nech sa jej to aspoň trochu vyrovná. Ešte chcem zaniesť zimné bundy na vešiak pomoci, mám nachystané ale nebol čas. Štafetu predávam @aiwwa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Super diskuze, jen nevím jestli pacham ty správné dobré skutky, u mně se to týká hlavně přírody a zvířat - DMS do Zoo, příspěvek do kočičího útulku, z kterého je náš kočičák, před štědrým dnem jsme byli v lese u krmelce nadělit jablka a mrkev, v létě jsem chodila zalévat obecní nově vysazené stromky… Pak už jen konto bariéry… Štafetu dávám @malá_holka
Ještě jsem zapomněla na projekt "uklidme Česko " - zapojuju se každý rok a přispěla jsem finančně rodině které shořel dům.
Příspěvek upraven 29.12.18 v 12:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa čoveče já dobrý skutky nedělám
nic extra. ale líbí se mi to ukliďme česko
možná si pozornost zaslouží i ty málo známý projekty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malá_holka píše:
@aiwwa čoveče já dobrý skutky nedělám![]()
![]()
nic extra. ale líbí se mi to ukliďme česko
možná si pozornost zaslouží i ty málo známý projekty.
Co kecáš
a co to tvoje dobrovolnictví? To se taky počítá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě chodím sbírat odpadky do lesa, chodím tam běhat a vždy pytel na odpadky s sebou. Pokaždé si říkám co je to za lidi, že uprostřed lesa odhodí plastovou láhev? Tohle nepochopím. Jinak já bydlím na vesnici a každoročně přibývá lidí v projektu Uklidme Česko.
a je fakt, že i celkově je u nás pěkně uklizeno, sází se nové stromy. Ale je to vidět i před domy, spousta lidí si před plotem udělala zahrádku, takže při procházce radost pohledět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!