Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Má dvě děti nikoli vycvičené psi
ale mám to štěstí, že max na potřetí se mi dostane čeho žádám ![]()
Dcera v 8 letech už občas ano
syn ve svých 4 pouze podle nálady… Také záleží na tom, jaky pokyn dostanou. Když za volám pojďte si pro čokoládu, jsou u me okamžitě ![]()
@mau-mau píše:
Nooo, jak na který..Jdeme už ze hřiště domů, pojď! - tak to neslyší, ale na: Zapni si televizi a pusť si Prasátko Peppa, tak to by se těm 100% mohlo slibně přiblížit.
![]()
Ale abych odpověděla na otázku stručně: NE, neposlouchá.
No abych to vysvětlila, tak mi dnes matka řekla, že pořád jen opakuju a opakuju, že když ona něco řekne tak poslechne na slovo, - tím mi chtěla naznačit, jak jsem neschopná, tak jsem byla zvědavá jestli tu není nějaká super matka se super dítkem ( na dálkové ovládání) ![]()
Malej poslouchal celkem slušně, než nastoupil do mš.. ted je to katastrofa.. dělá přesně obráceně, co mu řekneš, a nepomáhá ani když mu to řeknu víckrát
@santape ne, není to pejsek
ten poslouchá na každé slovo, ale náš malý synek jak se mu líbí, když je něčím zaujatý, neslyší, nevidí, ale to asi všechny děti.
@xsaleen píše:
Malej poslouchal celkem slušně, než nastoupil do mš.. ted je to katastrofa.. dělá přesně obráceně, co mu řekneš, a nepomáhá ani když mu to řeknu víckrát
Starší už sice chodí druhým rokem, ale od letoška i na spaní. A je na zabití. Všechno můžu opakovat desetkrát a kolikrát ani tehdy neposlechne. Někdy mám pocit, že funguje jen za pomoci výhrůžek a korupce. Ale ve školce prý bez problémů, když ho někdo hlídá taky bez problémů, s tatínkem je to o něco lepší než se mnou a se mnou je to katastrofa ![]()
Když řeknu „Tak jdeš spát, nebo ne“, tak jde spát, nebo ne ![]()
Starší základní poslušnost celkem ovládá - přivolání, odložení, povel Fuj, zastavit se na kraji chodníku… mladší zatím na jakýkoli výchovný tlak reaguje ječením a mlácením hlavou do země. Ale nevzdáváme se, jde jen o to, najít správnou motivace ![]()
Povely na poslušnost nic moc, člověk musí vymýšlet neustále nějaké fígle:-)
@AliTad jo u nás to je to samí, ve školce, nebo když je s přítelem někde na návštěvě tak je to celkem ok.. ale doma, to je peklo.. říkám neházej ten míč (drží ho nad hlavou s úmyslem hodit) opakuju 4× a on? podívá se na mě a mrskne s nim
U nás slyší jen na větu a to ještě jen na jednu jedinou :„podívej se, co pro tebe mám“.. to slyší oba dooost dobře
Jinak na slovo ne, ale neřekla bych, že je dcera nějaký extrém
Záleží jak se vyspí ![]()
@santape píše:
Ahojky, tak jak už je výše uvedeno, poslouchá vás dítě napoprvé na slovo? Zajímalo by mě to, protože mé děti totiž ne, musím opakovat… a tak mě zajímá, jestli je to všude tak, nebo ne. A pokud ne a dítě poslochá opravdu moc, prosím o recept.
Předpokládám, že ses spletla a tento dotaz chtěla napsat do diskuze : Znáte dobrý vtip? Tak sem s ním!
![]()
@lovesmile určitě se to někam posune, každé dítě je jiné a přichází to u každého taky v jinou dobu, jen prostě mi přijde, že je docela kliďas
Ale manžel je opravdu extrémně nekonfliktní, klidný a diplomatický typ tak to zatím přičítám genům