Poslouchá vaše dítě na slovo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
IvetJas
10.10.14 15:24
@dalimil píše: :) ale tak to počítání celkem zabírá, ale startují až na tu pětku, jednička až trojka s nima ani nehne…

Nj, tak ona své taky dělá ta tatínkovská autorita, já se kolikrát s malým peru, abych ho převlékla, pak řekne táta nech mámu, ať tě převleče a je klid (někdy teda)

• Citovat
  • Upravit
43039
10.10.14 15:56
@santape píše:
Ahojky, tak jak už je výše uvedeno, poslouchá vás dítě napoprvé na slovo? Zajímalo by mě to, protože mé děti totiž ne, musím opakovat… a tak mě zajímá, jestli je to všude tak, nebo ne. A pokud ne a dítě poslochá opravdu moc, prosím o recept. :mavam:

jo jasne, trebas kdyz reknu „vem si zmrzlinu“, tak to slysi okamzite :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
10.10.14 15:58
@santape píše:
Ahojky, tak jak už je výše uvedeno, poslouchá vás dítě napoprvé na slovo? Zajímalo by mě to, protože mé děti totiž ne, musím opakovat… a tak mě zajímá, jestli je to všude tak, nebo ne. A pokud ne a dítě poslochá opravdu moc, prosím o recept. :mavam:

Ne, jistěže neposlouchají na slovo :-)

Ani bych to nechtěla - vyžaduju to jen v určitých situacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
10.10.14 20:08

Když zařvu, poslechnou na slovo. Ale to ví, že jde do tuhého a že doopravdy poslechnout musí. Třeba když jsme na procházce a jede auto a dítě nevnímá, nebo letí, kam nemá. Nebo když si doma vezme dřevěnou hračku a vší silou s ní mlátí do televize. Nebo když mi začal lézt po opěradle gauče a z něj se mu zachtělo vylézt na okenní parapet. V běžné komunikaci nebo s mírně zvýšeným hlasem poslouchají jak kdy, asi jako každé jiné dítě. A toho, že poslechnou, když zařvu, nelituju. Dítě není pes, aby poslouchalo na slovo, ale aby poslechlo na silnici je pro mě zrovna přednější ;)

• Citovat
  • Upravit
25179
10.10.14 21:57

Naše děti slyší na šustění obalů od sladkostí, to můžou být na druhém konci domu a stejně přiletí. Jinak na běžné pokyny na poprvé rozhodně nereagují. A dle věku to různě stupidně zdůvodňují - nic jsem jim neříkala, nic neslyšely, nebo kladou odpor: nechci, nechce se mi, nepůjdu, neudělám…Ale samozřejmě záleží, k čemu je vyzvu :lol: A také na situaci. Když jde o život či zdraví, jsem nekompromisní.
Když mě hodně naštvou, tak obvykle ječím, ale ty větší už z toho mají spíš srandu, jak rudnu a prskám :lol:. Nejlíp asi funguje diplomatické vyjednávání - když mě poslechneš a uděláš to a to, tak budeš (dostaneš) to a to (sladké, televize, peníze na nějakou aktivitu…)
Takže z toho co tu čtu, soudím, že z nich vyrostou samostatné a silné osobnosti :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
11.10.14 00:42

Poslouchá vaše dítě na slovo?

Dcery většinou poslechnou a když ne hned napoprvé, tak stačí, když začnu počítat. Většinou počítám, když se ráno starší dcera obléká do školy, protože, ona je schopná se oblékat i 30 minut, což dělala často manželovi, když jsem byla na noční službě a on neměl čas u ni sedět a hlídat ji, takže jsem mu řekla, ať po 5 minutách, co se začne chystat, počítá do dvaceti a uvidí, jak ji to rychle půjde. Co se týká jídla a oblíkání, tak jsou to děsné brzdy, ale, když tak poslouchám jiné rodiče v okolí a tady, tak musím uznat, že jsou v porovnání s jinými dětmi spíš ty hodnější. Doufám, že jim to vydrží co nejdéle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
11.10.14 00:56
@dlouha píše:
@Katka86 no jedna maminka tady napsala, že šla na wc a tam si rozbalovala tampón a za dvěřmi se ozvalo: Mami, ty tam žereš tajně sušenku? :lol: Tak to si nebyla ty, omlouvám se :mrgreen:

to je jen vtip co koluje netem… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect