Pošta reklamace - vrácení peněz

10584
16.4.15 13:03

posta reklamace-vraceni penez

Ahoj holky, posilala jsem dop. dopis, ktery se ztratil, nebyla na nem udana cena. V po mi volala pani ze mi vrati castku za postovne + nejake petikilo za nejaky pojisteni, bo co, pry to musi schvalit v Usti. Vcera mi prisla slozenka jen s tim postovnym. Nevite, za co a kdy to petikilo maji, ci nemaji vratit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2225
16.4.15 13:10

@pipiinka Z mé zkušenosti:Poslala jsem maličkost a ta byla podána jako doporučené psaní, protože obsah zásilky byl malý. Hodnota věci byla 200kč. Automaticky je věc pojištěna na 580kč. Pokud yásilku nenajdou na odesílací pobočce ani na doručovací poště, kde mají cca 14dní na vyjádření, zda tam zásilka je či ne.Ti podací pošta vrátí jako náhradu škody 580kč na účet nebo složenkou. Poštovné se vždy vyplácí zvlášť složenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
16.4.15 13:10

@pipiinka Už jsem toto také jednou zažila. Pokud se neuvede vyšší cena balíčku, tak je základní doporučený dopis pojištěn automaticky právě na nějakých cca 500kč. Takže když se ztratí, vrací poštovné a tuto hodnotu. Už si přesně nepamatuji za jak dlouho, ale bylo to určitě do měsíce mi tuto částku tenkrát vyplatili…Takže sice paní přišla o balíček, který jsem jí poslala, ale vrátila jsem jí peníze i s poštovným, které mi za něj předem poslala na účet. No a ještě mi z těch 500kč něco zbylo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
16.4.15 13:25

Dekuji, me prave zarazilo, ze mi prisla slozenka jen s tim postovnim, bez toho petikila:-)
Prislo vam to taky zvlast postovne, zvlast to pojisteni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
16.4.15 13:34

Jo, je to zvlášť.
Mi tedy vyplatili poštovné hned na poště, kde mi paní oznámila výsledek reklamace a univerzální hodnota 580kč pak přišla na účet, který jsem hlásila.

580 je nejnižší pojištění, pokud neuvedeš jinou vyšší hodnotu (o to dražší je poštovné, když uvedeš vyšší hodnotu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
16.4.15 13:40

Holky dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
16.4.15 16:55

Ahoj, těch 500 kč je automatické pojištění zásilky, 80 kč je DPH. Vyplácí se vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6323
16.4.15 19:04

@pipiinka je to zvlášť. taky mě nedávno pošta ztratila doporučený dopis. byly tam zrovna soutěžní kódy, ale nakonec jsme byla ráda za tu pětistovku. :) reklamace trvala přesně měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
16.4.15 19:08

@fifinkaa mne se to stalo poprve. Radeji bych tedy byla, kdyby dopis dosel, ale co se da delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
16.4.15 19:12

Hmm já už dva měsíce čekám kdy mi pošta vyplatí 3 dobírky ( celkem skoro 20 000kč)
už mi od nich za jednu reklamaci přišlo vyjádření. reklamace je neoduvodněná, peníze byly 8.4 poslány na účet ( 48dnů po doručení zásilky). No dodnes platba nepřišla a že prej neexistuje účet ( děnne na něj chodí přes deset plateb)… už z nich teču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
16.4.15 19:14

Mne teda pi z posty volala v pondeli, ze reklamaci uzaviraji, ptze se dopis nenasel.
@jakanas bych jim dala, opravdu tim by me nastvali fest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
16.4.15 19:32

Jakanas - znova podej reklamaci a k tomu písemnou stížnost, peníze dostaneš do dvou týdnů
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
16.4.15 19:35

Ahoj taky bych potřebovala poradit koupila jsem od jedné paní rifle na bazaru ona mi teď psala, že se jí balík vrátil s tím, že adresa neexistuje, teď chce znovu zaplatit poštovné. co s tím, když mi na tuto. adresu normálně balíčky chodí, dá se to taky reklamovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
16.4.15 20:03

@petru80 at ti posle cislo zasilky, pak se bez zeptat na postu, proc nebyla zasilka dorucena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
16.4.15 20:03

Petru80: samozřejmě reklamovat může na základě svého podacího lístku, ať u toho ještě uvede, že daná adresa existuje - pokud byla správně napsaná, a pokud je označená schránka - v příp. že nedojde ke kladnému vyřízení oprávněné reklamace, doporučuji také písemnou stížnost, tady se proplatí poštovné, ne pojištění zásilky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová