Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@patricie2014 průser může mít i ona no.. te´d to něja zpřísnilo, taky jsem na malý vsi, kde i doporučený dopisy se házely do schránky.. a najednou nejde nic…
@patricie2014 píše:
Tak jsem tam volala.. naštěstí zde pracuje moje exšvagrová ani jsem to nevěděla.. vše jsem jí řekla. Musela jsem jí nahlásit číslo OP, RČ a na základě toho to poštačka mojí mamce dát musí… Ale říkala že si to musím zařídit co nejdříve. Takže pohoda
tohle neni vubec pravda, postacka by to tvoji mamce musela dat pouze v pripade, ze by na tebe mela mama udelany prukaz zmocnence a nebo notarsky overenou plnou moc, kde je presne vypsano na jake ukony se vztahuje a tu by si musela jeste postacka okopirovat a prilozit k dorucovaci karte a nebo pokud by byla jednorazova, tak by si ji nechala
@Bomer píše:
Mě dostává, že když přijde balík taťkovy a já sem doma, tak pošťačka nechce ani občanku a jak mu pro něj jdu na poštu, je hned strašný problém. Ale toto není jediné, co mi na poště vadí, je toho daleko více…
Ano, protoze plati pro oboje jine vydavaci predpisy.¨Pokud si doma a balik nema zvolenou sluzbu do vlastnich rukou vyhradne jen adresatam, do rukou adreta, zakonneho zastupce nebo zmocnence-muze balik dat, protoze se nalezas v byte adresata, takze je jasne, ze o tobe adresat vi.Ale kdyz prijdes na prepazku, tak nikdo nemuze vedet, jestli nejsou manzele v rozvodovem rizeni, rozhadani apod. tak nemuze byt zasilka vydana, pokud neni notarsky overena plna moc a nebo prukaz zmocnence
@Aluse aha diky za vysvetleni
a proc nestaci, kdyz mam treba jeho obcanku? ![]()
@Bomer píše:
a proc nestaci, kdyz mam treba jeho obcanku?
Občanský průkaz slouží pošťačce (a jakékoli osobě, která má právo o jeho předložení požádat) k tomu, aby si ověřila, že osoba stojící před ní a dožadující se balíku (adresovaného panu Vomáčkovi) je pan Vomáčka.
Předkládá-li jakási slečna doklad svého otce, snaží se tím dokázat co? Že ona je pan Vomáčka? Nebo že mu doklad vytáhla bez jeho vědomí z tašky? Nebo ho pan Vomáčka ztratil? Nebo co si z toho má pošťačka vzít? ![]()
Použití cizího občanského průkazu je, mimochodem, klasifikováno jako přestupek.
Mně pořád přijde nejjednodušší vylepit na schránku jméno zakladatelky, ať tam prostě pošťačka poštu hází bez jakéhokoli ptaní a zjišťování. Průkaz zmocněnce taky jde, akorát netuším, na co vše se vztahuje (na jaké typy zásilek). Dosílka je docela drahá sranda, 180,– za měsíc a „vtipný“ je, že zjevně nezohledňuje, jak daleko ta dosílka je, protože já tuto cenu platila za přeposílání pošty v rámci jedné ulice, tzn. stejná pošta, asi teda jiná doručovatelka, protože je to hodně velká, roztahaná ulice (přestěhovali jsme se a poštu jsme přeposílali ke švagrové, protože jsme ještě neměli č. p. na baráku, dokud jsme nezkolaudovali; musím říct, že pár měsíců dosílky je docela drahá sranda
).
@Bomer píše:
@BohunkaP ahadekuju za vysvetleni
konecne man jasno
Jak jsem - myslím, včera - psala v jiné diskusi, úřední šiml je neoblomný a jde přes mrtvoly. I když je to v reálném životě často kravina… přesto to tak oficiálně musí být.
@BohunkaP Proč přes mrtvoly? Proč by pošťačka měla porušovat předpisy a riskovat problémy jen proto, že si je někdo líný vyřídit průkaz zmocněnce nebo přehlásit trvalý pobyt?
Za dobrotu na žebrotu.