Pošťačka předpodepsala převzetí zásilky

2969
19.11.12 12:03

Pošťačka předpopepsala převzetí zásilky

Ahojky,
dnes mne navštívila pošťajda. Byslíme v bytovém dome, kde jsou tak inteligentní zvonky, že pokud někdo zazvoní a vy nestihnete po několika vyzvánení domácí telefon zvednout máte smůlu, dolů se prostě nedovoláte, tak jak to je např. v klasickém paneláku. No a dneska zvonek, ale jen jedno cinknutí, což je divné, vždycky vyzvání po stisknutí min. 5×. Čekám zásilky a tak rychle letím k nejbližšímu oknu a tam volám na pro mě neznámou pošťačku. Ona, že mám dole doporučený dopis. No a zde už se jen divím…Dostanu do ruky dokument o převzetí zásilky, ale již podepsaný :nevim:. Vůbec nechápu co to znamená. Nechci hysterčit ani ji nijak podezírat, ale proč to bylo podepsané? To je normální, že pokud se nedozvoní blanket podepíše? Pokud je zde nějaká pochůzkářka, ráda se dozvím více.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4466
19.11.12 12:04

Jako ona se podepsala tvým jménem? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.11.12 12:08

Ona podepsala tebe??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
19.11.12 12:11

Jestli se podepsala tvým jménem a ty ji neznáš, tak je to asi problém.
My na vesnici máme super paní pošťačku. Když mi dojde balíček a nedozvoní se, podepíše to za mě a balíček mi donese večer domů nebo ho dá k nám na zahradu do altánku. Ale to jen proto, že se známe a ví, že ji za to jsem vděčná.

• Citovat
  • Upravit
2969
19.11.12 12:12

Bylo tam jako moje jméno, ale můj podpis je jiný. Prostě čitelně. Proto právě nevím, zda to oni nepodepisují a pak to nedávají na poštu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
19.11.12 12:15

No to bych ji hnala :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
19.11.12 12:16

@1024 Být Tebou, tak si stěžuju na pobočce. Mě pošta nebo pošťačka ztratila několik zásilek (věděla jsem, že mi přijdou) včetně poukázky na peníze, té jsem se pak dočkala až za dva měsíce, když došla zpět na pojišťovnu. Několikrát jsem si stěžovala, od té doby vše v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
11522
19.11.12 12:18

No zalezi do jake kolonky to vypsala, pokud si tam nekde podepsala, tak to opravdu delat nemela a taky bych si ztezovala…co ty vis, mozna to udela jednou, dvakrat a pak uz ti treba napopate balicek ani nemusi dojit a oni tam budou mit vedeno, ze sis ho prebrala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.11.12 12:19

Tak jestli se podepsala místo tebe, tak bych si tvrdě stěžovala :cert: :cert: kdybys nebyla doma, tak ten dopis hodí do kanálu, protože „podepsanou“ tě má, takže na papíru to bylo doručené? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
19.11.12 12:21

Sla bych na postu si stezovat. Prece neni normalni, aby se nekdo tvym jmenem podepsal..A k tomu jeste dorucovatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
19.11.12 12:22

Ahoj jsem pošťačka,

můžu se zeptat kde na tom lístku jsi viděla svůj podpis?
A bylo to čitelné nebo jen nějaký klikák?

Pokud čitelný tak ti to můžu vysvětlit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.11.12 12:23

Nebylo to jen předepsané jméno toho, kdo přebírá? Že kdyby třeba přebírala sousedka, tak by se tam napsalo čitelně její příjmení a ona to podškrábla svojí muří nohou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
19.11.12 12:26

No já si už 2× stěžovala na nedoručení balíku do ruky a stížnost byla vyřešena jako oprávněná. Ale nechci si stěžovat dokud nevím, že to není nějaký postup. Napadlo mě, že si to třeba chtěla nechat, protože podpis mi nikdo neuvěří, že není můj. Musela bych najmout znalce na písmo a to by bylo peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
19.11.12 12:28

Na lístku doporučené zásilky jsou tři řádky na první se má podepsat přebírající osoba-adresát, na druhý se zapisuje v případě potřeby číslo OP nebo jiného dokladu a na ten třetí právě musíme my doručovatelé napsat přepis jména adresáta čitelně(to je info pro poštu).
Tudíž pokud na pošťačku volala že jde dolů tak si to pošťačka mezitím předepsala.

Chápete jak to myslím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
19.11.12 12:29

No pokud to bylo napsané čitelně hůlkově, tak oni to pošťačky dělají, je to tam i napsáno, podpis a jméno hůlkovým písmem..takže si to spíš předepsala, než že by tě podepsala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová