Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Prodávat vlastní věci mu nikdo nemůže zakázat, nicméně pokud přesáhne, tak jako všichni to musí zdanit. Nechci se ti pouštět do debat o Aukru, popis zněl prodává satrožitnosti na Aukru a bojí se, že ho udají, tak je raději ticho, a ví, proč se bojí.
Ono jde taky o to, jestli to dítě občas vykřikne, nebo jestli křičí třeba půl hodiny v tahu, nebo vříská několikrát do hodiny. Do držky bych asi nikomu dávat nechodila, dělobuchy neházela, ale taky bych to asi blbě snášela. Bydlela jsem vedle paní, co byla po mozkové mrtvičce a byla hodně špatná. Staral se o ni manžel. ona jen ležela. několikrát denně křičela jako když ji na nože berou. Bylo to na zmagoření. Nejhorší je, když nevíš kdy to začne a kdy skončí.
Nějak moc netuším na co se ptáš. CO mají tví přátelé udělat, aby je sousedi měli rádi, nebo si jich aspoň nevšímali? To ti tady asi nikdo neporadí. Odstěhování by bylo asi nejlepší.
Ale taky mám pocit, že hlavním problémem není jen to dítě. Na tu naši sousedku jsem neslyšela nadávat nikoho. Všichni spíš litovali jejího manžela.
Chapu obe strany, moje dcerka chodi do skolky s postizenou holcickou, ktera cely den vydava kvilive zvuky, dovedu si predstavit, ze pokud bych to poslouchala kazdy den od rana do noci, asi by byly dny (tezky den v praci), kdy bych mela opravdu chut zalepit klucinovi pusu. ALE! nikomu to nedava pravo se k nim chovat vulgarne a agresivne, to dite za to nemuze a tezko s tim neco rodice udelaji. Moje dcerka prorvala prvniho pul roku, temer od rana do rana, rvala i v noci, jsme barak o 6 bytech, slyset ji bylo i v baraku vedle, zcela jiste to bylo pro sousedy narocny a umorny, ale nikdo mi za celou dobu nic nerekl, jen soucitne kyvali hlavou. Soused, co ma loznici pres zed nasi loznice dela nasmeny, chudak spal v obyvaku, aby se aspon trochu vyspal a nikdy mi nerekl krivy slovo.
Nemyslim si, ze by tem sousedum a vsem vadil postizeny klucina, lidi bude tocit, ze ziji ze socialnich davek, nepracuji, vyhrabavaji kontejnery. Na nepracujici rodice zijici ze socialnich davek a deti, kterym se nedostava…obzvlast na malych mestech je to trnem v oku ![]()
Ahoj, zakladatelko,
Je velmi ušlechtilé, ze chces pomoci, sama mas určitě nejake tipy, tak jim je řekni.
Prosím Tě, kolik je klucikovi let? Mohla by ses mi, prosím Tě, ozvat přes SZ, muzu Ti poslat nejake tipy, jak ulevit, zmírnit auti projevy. Proste funkcni informace. Aby život s autismem byl snesitelnejsi.
Přeji tobě i rodině, ktere chces pomoci, vse pěkné a at se podaří brzy situaci vyřešit. ![]()
@Anonymní píše:
Ona dostává skoro 20tis na toho syna prostě všechno já nevím jaké ty dávky jsou stará se o syna nemlže být sám. a on? on má brigády práci hledá ale… znáte to kdo chce práci mít má kdo neto je jiná věc.. Jim by stejně nikdy žádný úvěr nedali nemaj šanci nedávno doplatili nebo snad ještě doplácí tenhle baráček a jsou za něj štastní nemají kam jít je to na prd :/ požádal mě abych se někde zeptala co by se s tím dalo dělat..
tv s tím dle mě nic moc neudělá když nebudou nějaké důkazy a ne každý si bude stěžovat na dítě do tv i když si normalně stěžuje…nevím jestli mají mobil, ale jestli jo tak v okamžiku kdy třeba vidí že jde k nim soused atsi zapnou nahravaní…jinak s 20000kč by se mohli aspoň nějak snad uživít aniž by musela ona chodit sbírat papír..za prodej starožitností ho udat mohou, ale je to jeho věc co si prodavá na aukru..spíš může sociálka řešit nevychovujicí podmínky pro dětí, což v případě že matka sbírá papíry z popelnice a prodavá je tak dle mě jsou v rodině nevychovujicí podmínky…„znáte to kdo chce práci mít má kdo ne“ tohle nesnaším znám x lidí co by práci chtělo mít, ale nemají takže jestli to bylo myšleno tak jak je to napsano tak si to příště odpust
No co já vím tak má svoje starožitnosti a sem tam si od někoho něco koupí, ale určitě nepřesáhne kolik to je?? 20tis?? teprva pak se musí odevzdávat daně ne?? no do toho já nevidím.. to je jako by chtěli udat mě za to že prodám auto nebo věci po prckovi.. oni ho chtějí prostě vystrnadit.. tak to zkouší..
je to těžká situace taky bych to třeba chápala, ale když znám ty lidi jaký to jsou hyeny tak pro to se jich zastávám