Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20656
2.5.11 16:24
lacenka píše:
Holky proč nepečete na horkovzduch? já jo a neměla jsem pocit že je něco špatně?
díky za odpovědi..
jo a nemáte někdo tipa na dia dortík k 70ti nám?

horkovzduch nemám, proto na něj nepeču ;)
dia dort neporadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
2.5.11 21:33

Lacenko já bych taky řekla, že se místo cukru dá do dia-korupusu sorbit nebo něco podobného :wink:
A k tomu horkovzduchu… tak si říkám, jestli by to šlo - na troubě můžu vypnout obě mřížky a nechat foukat jenom vzduch, asi to taky vyzkouším.

Kadli no já se taky divila, když všude čtu, že korpus někdo peče jen 20 min. Asi teda nastavuju blbě teplotu - ale já tam naposledy měla 200 a pak 180 a stejně to po 45min bylo tak tak.
Asi bych potřebovala názornou ukázku, nebo bacit po hlavě - aby se mi rozsvítilo :zed: :oops: :-?

Každopádně ve školce měl dort veliký úspěch - co do vzhledu i chuti, tak jsem moc ráda. Dokonce jsem dostala nabídku přivýdělku 8-o což jsem s díky odmítla, to by pekla ta pravá :mrgreen: :lol:
A poslední dort snad bude teď zase o víkendu. Pak doufám dlooooooooooooouho dloooooooooooooooouho nic :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
2.5.11 21:58
beruska2× píše:
lacenka píše:
Holky proč nepečete na horkovzduch? já jo a neměla jsem pocit že je něco špatně?
díky za odpovědi..
jo a nemáte někdo tipa na dia dortík k 70ti nám?
protoze mi pak ten korpus prijde vysusenej… dia dort.. jakykoliv jen umele sladilo misto cukru :wink:

S tím vysušením souhlasím, ale mně se to zdá i u masa, takže já bych vlastně ani v troubě horkovzduch nepotřebovala, jen na rychlý předehřev trouby se mi to líbí.

Dia - manželova příbuzná jakožto diabetik byla na nějakém dia kurzu a říkala, že ono to jen o absenci cukru to není, že se má omezit i tuk, ale detaily fakt nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
3.5.11 08:33

tak pokud mas veliky dort tak se klidne pece i pres hodinu - zkus to fak na nizsi teplotu, na tech 160 a uvidis.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
3.5.11 10:43

aha no někdy se mi zdá že je ten korpus takovej křupavej - vysušenej, ale on pak natáhne tu vlhkost marmelády a není to poznat tak díky za info, zkusím to příště na normální pečení a uvidíme…
Já teda co mám horkovzdušnou troubu tak jsem na jiný režim nepekla tak asi budu muset i poumývat zaprášený „spirály“ a pořádně vytřít dno aby to pak nesmrdělo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
4.5.11 12:48

Ted dodelany na zakazku k 1. vyroci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
4.5.11 13:41
beruska2× píše:
Ted dodelany na zakazku k 1. vyroci :wink:

Krásnej!!! A koukám jak se Ti povedla ta krajka kolem :palec:
Jakou potahovací hmotu používáš? Nebo si děláš domácí marcipán?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.11 13:50

Já se jdu „pochlubit“ s tím mojím klokanem :oops: :lol: Samík na to neříkal nic, tak těžko říct, jestli ho poznal… :think: :lol:

Jinak potahovací čokohmotu jsme vyhodnotili o stupínek líp, než domácí mléčnou potahovku (použila jsem nakonec glukózu, bo jsem ve vedlejším obchodě objevila obchod s cukrářskýma potřebama) a No.1 je momentálně u nás hotový marcipán Dr. Oetker, který jsem zakoupila na detaily :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
4.5.11 13:57
Angua píše:
Já se jdu „pochlubit“ s tím mojím klokanem :oops: :lol: Samík na to neříkal nic, tak těžko říct, jestli ho poznal… :think: :lol:Jinak potahovací čokohmotu jsme vyhodnotili o stupínek líp, než domácí mléčnou potahovku (použila jsem nakonec glukózu, bo jsem ve vedlejším obchodě objevila obchod s cukrářskýma potřebama) a No.1 je momentálně u nás hotový marcipán Dr. Oetker, který jsem zakoupila na detaily :lol:

Tak všechno nej Samovi :kytka:
Dort moc pěknej :palec: Sakryš, s tou čokoládou mi děláš chutě :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.11 14:03

Po okrájení klokánka se ve mně hnula hamižnost a z odkrojků jsem uplácala ještě jeden dort, na který jsem vymodelovala autíčko, za které by se nemuselo stydět leckteré batole :lol: :lol: :lol: (já nevím, můžou se tu vůbec dávat takové dorty? :think: :lol: :lol: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.5.11 14:16

Angu a jak to šlo? Jako neškytala jsem, tak si myslím, že si mi ani moc nenadávala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
4.5.11 14:21

Berusko - krásný dort a originální ač jednoduché :palec:

Anguo - klokánek se povedl, já poznala hned! :wink:

(zatímco mě čokohmota vůbec, tak jsem dělala na dort pro sestru obyč. čokopolevu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.11 14:21

Kadli, neproklínala jsem tě vůbec, protože s tou glukózou se s tím dělalo bezvadně, vůbec jsem neměla problém, ani jako začátečník :lol: Ale vzpomněla jsem si na tebe, to zase jooo :mrgreen:

Akorát když jsem viděla tu reakci (žádnou :lol: ), tak jsem si říkala, že příště udělám nepečený ze zakys. smetany a bude :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.11 14:22

Marpe, díky a Sandriku tobě též, hlavně, žes poznala :lol: :lol: :lol: (jej, ty už budeš rodit! :palec: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
4.5.11 14:35

Já se přiznám, že jsem z fotky byla trochu rozvrkočená, protože jsem v tom hledala toho avizovanýho krtka, tak jsem si říkala, že má trochu vykloubenou nohu a že vypadá víc jako klokan, takže i já poznala :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny