Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2377
6.5.11 21:32

tak zalezi jak mas plech vysoky? je to spis vyssi pekac? zase aby to nebylo moc vysoke kdyz to nehces prokrajovat :wink:
tak mozna ze 7 bych dala maximum..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
6.5.11 21:34

kdyz to budes mit vysoke tak zkus bud do marmelady jestli davas - dat rum a natrit nebo jen pokapat rumem nebo puncem at to neni suche.. :wink: krem.. a bude to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
6.5.11 21:40

No je to dort pro Terezku :-D takže to bude muset být bez rumu.
Asi zkusím těch 6 vajec. Snad to bude stačit. Kdyby byl nízký, tak udělám piškoty tři.
Pod piškot dávám lineckou marmeládu, protože domácí rybízová už mi došla :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
6.5.11 21:45

rum dezinfikuje :wink: to se vsakne :wink:

ja mam jeste od mamky rybizovou ale mam ada i jinou, v Lidlu maji moc dobre marmelady, fajn je treba visnova nebo broskvova - v kombinaci s kavovym kremem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
6.5.11 21:47

Já si každoročně dělám sama doma. Jsou výborné a nejsou ani pracné. Míváme rybízovou, borůvkovou, jahodovou, třešňovou a švestkovou.
Jen s těma borůvkama mi to letos jaksi nevyjde, tak se budem muset porozhlídnout někde u prodejců u cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
6.5.11 21:49

to zase na boruvky ja chodim rada :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
6.5.11 21:51
beruska2× píše:
to zase na boruvky ja chodim rada :mrgreen:

Mě to taky nevadilo, ale jak není hlídání - je to na prd. S holkama bych toho moc nenasbírala :-( Navíc les, kde jsou tuny borůvek je asi za 20km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
6.5.11 21:52

No jsem zvědavá jak se zítra zadaří. Když to bude k světu, hodím fotku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
6.5.11 21:54

fotku dej v kazdem pripade :wink:
my mame les hned za panelakem a u babi taky docela blizko, ja chodim i s prckem, trha si sam do pusy, zmaze se, najdem houby.. unavi se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
6.5.11 22:58

Marpe já když dělám roládu na plech o uváděné velikosti, tak je z 5 vajec, takže myslím, že 6 bude málo. A když jsem pekla prokrajovaný do menšího pekáče, tak byl taky z 10 vajec.
Cukrárnu si otvírat nebudu, protože tu práci mi nikdo nezaplatí - já se nákladově u většího dortu pohybuju kolem 250 Kč a jako 150 za práci, to si radši lehnu :mrgreen: zvlášť když to je u mě půl noci :wink: Já jsem v diskuzi o dortech četla dokonce o 350 za kg a jako věřím, že to ty lidi daj, za pořádnej kvalitní dort. Známý jezdili do cukrárny na vesnici a za dort Aktovka - bílej korpus, záměrně nepíšu piškot, protože to moc piškot nebyl, trochu krému a jednoduchá potahovka a před 3 rokama za to dávali 700, tak za tohle bych já 700 fakt nedala, když už ty peníze investuju, tak za to chci dort z kvalitních surovin ne náhražek. Ale upřímně těch oslav je tolik, že už mě to ani nebaví, natož to píct na kšeft :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
7.5.11 10:47

Kadli já mám s pečením na kšeft problém s nízkým sebevědomím, já si prostě myslím, že to co chutná nám, ostatím nemusí a když něco sem tam doma pokazím tak se to stejně sní a je t o, na kšeft je to takový moc zodpovědný :oops: :lol:
Potírám domácí rybízovou,ale letos už taky došla, takže na ten co budu plácat zítra k rozlučce s těhotnou slečnou učitelkou do školky jsem koupila normoš Lineckou v obchodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
7.5.11 18:53

Tak holky, už jsem doplácala :-D ale teda musím říct, že dneska se mi moc nevedlo :-?
Ještě jsem nepotahovala celý obdélníkový dort i s hranama, tak se mi to trhalo. No zkusila jsem to trošku zamaskovat, ale jde vidět - že to není z jednoho kusu :oops: :zed:
Ale naopak musím říci, že se mi dneska podařil dobře piškot. (Na obdélník jsem dělala ze 7 vajec a je to tak tak, na kulatý jen z 5 vajec - pak vykrojila srdíčko).

Celkově mi dort přijde přeplácaný, ale Terce se líbí a to je hlavní :lol: Nakrojíme zítra :-P

Lacenko po tom jak u dortů trávím pomalu celý den, bych to na výdělek nepekla ani náhodou. To by se fakt nevyplatilo, navíc jak říkáš - co chutná nám, nemusí jiným. A co se líbí mě, nemusí ostatním (výsledkem je moje tchýně - ta mi doopravdy nepochválila snad ani jedinnou buchtu. Ke všemu najde výhrady). Ale co jsem viděla u Vás - některých holek z diskusí, tak Vy jste kouzelnice :palec: nízké sebevědomí mít určitě nemusíte :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
7.5.11 18:56

A ještě jedna…

PS: omluvte ten podnos, zjistila jsem, že nemám nic na takhle veliký dort - tak jsem byla nucena si vypůjčit od tchýně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
7.5.11 20:25

je moc peknej :palec: mala pomahala? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
7.5.11 20:29
beruska2× píše:
je moc peknej :palec: mala pomahala? :potlesk:

Díky :oops:
No Terka spíš olizovala krém a kradla lentilky :lol: + se pletla pod nohama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny