Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15043
20.5.11 19:27

Pettulle díky, už je mám v záložkách a určitě na ně někdy přijde čas :wink:
Tak vidíš, je dobře - že všem chutnalo :palec: ono domácí je domácí a aspoň víš, co v tom všechno je. Navíc kdyby to měli objednávat jinde, tak se myslím nedoplatí.
Tak teď už si můžeš udělat s čistým svědomím oddech :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
20.5.11 19:30

Mě zase dneska „svrbí“ ruce, přemýšlím o roládě - pro maminu k narozeninám - abychom tam nejeli jenom s dárkem, ale i s něčím na zakousnutí. Do dortu se mi moc nechce, navíc oni jsou jich už taky asi přejedení - po tom našem narozeninovém dvojtýdnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
20.5.11 19:36
Marpe píše:
Mě zase dneska „svrbí“ ruce, přemýšlím o roládě - pro maminu k narozeninám - abychom tam nejeli jenom s dárkem, ale i s něčím na zakousnutí. Do dortu se mi moc nechce, navíc oni jsou jich už taky asi přejedení - po tom našem narozeninovém dvojtýdnu :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: me taky svrbi ruce a pusa, daqla bych si neco s ovocem, strudl nebo tak ale nic doma nemam :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
20.5.11 19:53

berusko nechala jsem to na zítra, zjistila jsem, že stejně nemám máslo na krém :roll: :zed: hlava děravá!! :oops:
Jéé a štrůdl s jablky a skořicí bych si dala hned :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
20.5.11 20:03

hm nebo hrabenciny rezy jeeeeeeeeee :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
20.5.11 21:47
beruska2× píše:
hm nebo hrabenciny rezy jeeeeeeeeee :wink:

Ty jsem naposledy dělala návštěvě a měla velký úspěch :oops: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
20.5.11 22:18

Marpe, to jo, asi určitě by za to dali víc a domácí je opravdu o něčem jinym.

Roláda mi nejvíc chutná sametová, ta je opravdu mňam a vypadá i dobře, je rychlá a neni složitá, takže jestli ti můžu poradit, tak ji můžeš zkusit, tady je odkaz: http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
20.5.11 23:11

Pettul už je to v záložkách! Čím to, že záložka s recepty už praská ve švech :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Holky já jednou jedla roládu plněnou něčím, co chuťově připomínalo takovou tu čokoládovou stopu v nanukáči. Dodnes se mi nepodařilo identifikovat, co to bylo, páč spolužačka mi mamky recept zapomněla dát /pravda já ho extrémně nevyžadovala, v tý době mě zajímaly víc jiné věci než pečení :mrgreen: / no a dneska bydlí na druhém konci republiky, ani kontakt na ní nemám a i kdybych měla, tak je mi trapný jí volat kvůli receptu z doby před 20 lety :mrgreen: No prolezla jsem na netu snad milion čokoládových/kakaových krémů a nic. Ono to bylo konzistencí takové hrubší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
21.5.11 09:34

Ahoj holky :kytka:

Pettulle díky, někdy vyzkouším, ale s vařeným krémem mám osobní špatné zkušenosti :oops: mě se nedaří. Vždycky tam mám hrudky :oops: :cert:
Takže se pokusím buď jen o šlehačkový krém, nebo ten klasický máslo-pudinkový.

Tu s vařeným vyzkouším až nebudu tolik lpět na výsledku a bude víc času :wink: Taky už je v záložkách :palec:

Kadli a nebyla tam strouhaná čokoláda :think: (i když tu by jsi poznala). Jinak nevím :nevim: já čokoládovej krém moc nedělám, kromě toho ze smetany a kaštanů - a ten je naprosto geniální, ten bych vždycky snědla i bez moučníku - jen samotný :palec: :oops: :lol: Nebo mě napadá nějaký „domácký“ krém, kam přidala Omegu - občas přidávám do čoko-polevy, aby byla křupavá, pevná a leskla se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
24.5.11 13:40

Kadli, tak s těma záložkama jsme na tom stejně! :lol:

Marpe, já to dělám tak, že si dám do hlubší obyč pánve odměřený množství mlíka, pak hned cukr - zatím se nevaří a hned do toho nasypu mouku, rozmýchám metličkou a pak teprve zapínám sporák a pořád míchám dokud se mi z toho neudělá ta kaše, jinak když dělám krupici, tak je to na pěst :cert: to samý s pudinkem do krému, vše do studenýho mlíka a míchat a pak teprve zapnout sporák a dost se mi stávalo, že se mi na pudinku udělal škraloup a pak hrudky v krému, tak jsem přišla na to, že když dám do horkýho odstavenýho pudinku čtvrtku másla a zamíchám, tím se rozpustí, tak se tam ty hrudky neudělají a krém je kráááásně hlaďoučkej, takže dortík co jsem dělala teď se mi náramně povedl, pak sem hodím fotečku. Škoda jen, že nemůžu ochutnat :mrgreen: a skvěle se mi povedl i marcipán, nevím jestli to bylo tím, že jsem ho zkoušela vybělit, protože jsem dělala 2 a ten druhý do kterýho jsem bělidlo nedávala už tak super nebyl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
24.5.11 15:10

Pettulle díky :palec: Já dělala tu blbost, že to nerozmíchala za studena, ale to mi nikdy nikdo neřekl :oops:

A já když dělám pudink do krému, tak ho dávám vystydnout na mělký talíř + ho jemně popráším moučkovým cukrem a taky se mi škraloup nedělá. Máslo dávám až do studeného - vyšlehané s cukrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
25.5.11 11:53

Marpe, jj když se to nasype do horkýho nebo do vlažnýho, tak to udělá cucky, takhle je to hezky hladký.

Tak přidávám fotku dortíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
25.5.11 12:00

2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
25.5.11 12:13