Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17609
10.5.11 09:03

Pettul jukla jsem odkud jseš :wink: Já jsem od Prahy a tady jsou dorty drahé pekelně a ještě si lidi stěžují, že se to nedá jíst, pro představu, že velkej dort za 750 je vlastně zadarmo :wink: http://www.marcipanka.cz/…e/detske.htm

A já vám úplně zapomněla napsat, že jsem se stavovala doplňovat potravinářské barvy a pořád je v obchůdku, kde jsem je kdysi kupovala mají. Tak když budete mít cestu do Prahy, můžete nakoupit - je to drogerie blízko Václaváku - ul.28.října, barvy jsou buď tekuté - cca 12Kč za lahvičku 10ml=asi jako bývaly dřív kapky na kašel Stoptussin, ono je tam i stejné kapátko a na jemnou barvu je potřeba fakt pár kapek, takže cena bombová. Pak mají i práškové barvy, pytlíček vypadá asi jako velikonoční na vajíčka a proti práškové barvě od Kovandů mají výhodu, že i po delším otevření nehrudkují /teda aspoň mě :mrgreen: na rozdíl od Kovandovské :-? / a i cena je sympatická - 9Kč za pytlíček 5g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
10.5.11 14:00

Tyjo Kadli, teď jsi mě mírně šokovala 8-o teda jako 3300,– za včelku Máju (sca 35cm) - to by mi teda dort sakra zhořkl v puse :cert: to snad ani není možný :cert:
Já tu za boha nemůžu v Jihlavě sehnat ty tekutý barvy :zed: všude, kde jsem byla - mi řekli, že je nemají nebo prý chodí jen jako akční zboží :-? Takže jsem ráda aspoň za ty od Kovandů :roll: :-( Takže už jen vyčkávám, až toho budu nakupovat víc najednou - aby se to vzhledem k poštovnýmu vyplatilo a objednám je z netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
10.5.11 15:40

Kadli, jsem taky od Prahy, ale cca 50-60km a jako ty ceny, no vyrazily mi dech! Já dělala berušku, která měla 40cm a řekla jsem si za ni 400 a holčina mi dala 5.

No, u toho Pohádkové postavy cena 2500,– a poznámka že figurky nejsou v ceně. No to je fakt dělám teda skoro zadarmo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
10.5.11 17:09

teda hoky ty ceny jsou masakr, at si mysli kdo chce, asi jsem skrt :roll:
ale nedala bych za to ani polovinu tech penez :jazyk:

a to jeste nevim co je uvnitr.. :roll:
mi nerikejte ze to nekdo da, ze neskrachujou :roll:

ja prckovi letos chci delat dinosaura - je blazen do tolika veci ze je teeezky neco vybrat :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
10.5.11 20:27

No na ty ceny jsem taky koukala jako blázen 8-o a to se mi zdál obyčejný dort s medvídkem Pú za 800,– drahý :lol: a docela bych chtěla vidět člověka co dá 3 litry za obyčejnou promazanou a marcipánem potaženou buchtu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
10.5.11 21:12

Kadli tak sjem si taky klikla na ten odkaz a málem mi spadla brada až na stůl, kolik m ůžou být výrobní náklady toho spidermna??? Vždyť na tom vůbec nic není??? 150kč max a ni si účtují litr 8-o hej tak to je hustý :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
10.5.11 21:23
beruska2× píše:
teda hoky ty ceny jsou masakr, at si mysli kdo chce, asi jsem skrt :roll:
ale nedala bych za to ani polovinu tech penez :jazyk:

a to jeste nevim co je uvnitr.. :roll:
mi nerikejte ze to nekdo da, ze neskrachujou :roll:

Tak tuhle cukrárnu mám vyzkoušenou, že měli dobrý dorty, ale objednávali jsme už před dlouhou dobou, zkazit se mohli, ale už před lety za dorta o průměru 30cm chtěli majlant. Aspoň víte, proč je poptávka po domácích cukrářkách :wink: Běžných lidí, co maj hloubš do kapsy a chtěj slavit je určitě víc, než těch, co prachy maj a zaplatí si za ně naprostou dokonalost. Ale jak mi říkala kamarádka, tak tady u nás ve městě byl problém objednat v cukrárně dort ve tvaru piána, takže si klávesy dodělávala čokoládovou polevou a ve finále se dort stejně nedal jíst :poblion: a levný taky nebyl, takže taky zkusí vlastní výtvor. Na druhou stranu cukrárna musí zaplatit prostory, profi vybavení, platy cukrářů, prodavačky, takže buď musí účtovat víc nebo šidit nebo nejlíp obojí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
10.5.11 21:34
lacenka píše:
Kadli tak sjem si taky klikla na ten odkaz a málem mi spadla brada až na stůl, kolik m ůžou být výrobní náklady toho spidermna??? Vždyť na tom vůbec nic není??? 150kč max a ni si účtují litr 8-o hej tak to je hustý :poblion:

No podle mě v tom maj započítaný úbytek klientů, které přetáhly domácí cukrářky :wink: Jako je to logický, když mám míň klientů, tak buď zlevním, pokud mě to nepoloží nebo holt zdražím, abych přežila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
12.5.11 12:12

no, abych prezila ja tak jsem udelala zrovna dort z kysany smetany a piskotu :wink: a ovoce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
13.5.11 11:14

Pěkný den všem :kytka:

beruska2× píše:
no, abych prezila ja tak jsem udelala zrovna dort z kysany smetany a piskotu :wink: a ovoce :lol:

No já jsem kusem dortu podarovala dvoje příbuzný, zbytek - co se nesnědl, hodila do mrazáku a vytáhnu ve stavu nouze :oops: :lol:

Jinak já jsem spíš přes čokoládu. Nejraději 70-80% mňamka :-P :-D

A pořád přemýšlím jestli budu dělat dort i ségře a mamce k narozkám. Ale mají to pěkně blbě - jedna 16.5. a druhá 27.5. :roll: takže uvidíme, jak se domluvíme… aby to vůbec někdo ještě teď po těch našich dvou narozeninových, jedl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
16.5.11 12:53

Marpe moje řeč. Já teď pekla paříž a válí se nám v lednici, jím to jenom já :cert:
Ovšem v pátek 13. jsem byla nesmírně šikovná - korpus na paříž jsem upekla 2× - jednou normálně, to jsem šla kojit, tak jsem ho vypnula a když jsem pekla korpus na kočku, tak jsem předehřívala troubu i s paříží :zed: naštěstí jsem byla netrpělivá a vlezla do trouby dřív, takže tam nebyl dlouho, ale i tak byl vysušenější :zed: No a do korpusu na kočku jsem zapomněla dát jeden bílek, což je ve sněhu docela dost hmoty a furt mi to bylo divný, že je toho nějak málo :mrgreen: Prostě v pátek 13. příště nepeču! I když ona je to možná spíš únava materiálu :mrgreen: Jsem zjistila, že jsem svojí stříkanou prvotinu ani zvrchu nevyfotila, jsem na odstřel už :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2171
16.5.11 14:20

Ahoj holky,
mohla bych se k vám přidat? Taky moc ráda peču a letos jsem se pustila do dortů v plném nasazení :-D . Zkoukla jsem vaše dorty a jsou moc krásné a nad ty domácí prostě neni.

Přikládám fotečku posledního dortíku, tak snad se bude taky líbit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2171
16.5.11 14:21

tady je dortík v detailu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
16.5.11 14:38
Mates26 píše:
Ahoj holky,
mohla bych se k vám přidat? Taky moc ráda peču a letos jsem se pustila do dortů v plném nasazení :-D . Zkoukla jsem vaše dorty a jsou moc krásné a nad ty domácí prostě neni.Přikládám fotečku posledního dortíku, tak snad se bude taky líbit :roll:

autoportrét? :mrgreen: dost dobrý :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
16.5.11 14:39

Kadli já na tu vaši cácorku dočista zapoměla :oops: všechno nejlepší, zdravíčko, štěstíčko … měla kráásný dortík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny