Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15043
23.4.11 23:24

Pettulle no, vidím že se ještě mám co učit :-D :wink: díky.

Len-til-kah máš moc krásný dort :palec: Koukám že si s figurkami taky vyhraješ, viď?

Taky pošlu pár svých výtvorů. (Ten obdélníkový dort je s dopomocí kamarádky, ostatní už jsem dělala sama).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
23.4.11 23:27

Len-til-kah teď jsem mrkala na Tvůj odkaz na pečení, musím uznat že jsi kouzelnice :palec: opravdu krásné dorty!!! Tohle tak umět :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
24.4.11 17:47

Marpe, dyť ty jsi taky moc šikovná! Dortíky jsou moc hezký.

Lentilko, dortík :palec:

Taky mam plno serepetiček a tvořítek, vykrajovaček a všeho možného, už jsou v tom docela dost hezký peníze.

Marpe, vzpomněla jsem si, že krajka by měla být vidět na jednom mym dortíku, byl fialový s orchidkama, takže tam jsem začišťovala krajkou, jen nevím jestli jsem ho sem dávala, ale určitě ho mam ve svym albu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
24.4.11 19:15
Pettulle píše:
Marpe, dyť ty jsi taky moc šikovná! Dortíky jsou moc hezký.

Lentilko, dortík :palec:

Taky mam plno serepetiček a tvořítek, vykrajovaček a všeho možného, už jsou v tom docela dost hezký peníze.

Marpe, vzpomněla jsem si, že krajka by měla být vidět na jednom mym dortíku, byl fialový s orchidkama, takže tam jsem začišťovala krajkou, jen nevím jestli jsem ho sem dávala, ale určitě ho mam ve svym albu.

Díky moc :-D ale kdyby jsi viděla co nervů a nadávání mě ty dorty stály :oops: :lol: většinou to vyjde na dobu, kdy jsem doma sama a holky mají svůj den :lol:

Fialový dort s orchideemi jsem viděla, je hned na první stránce - krajka jde taky kousek vidět. Takhle nějak jsem si to představovala, ale mě to vůbec nešlo odlepit od té potahovací hmoty.
Ale je fakt, že jsem ji pro tentokrát kupovala, protože doma ze sušeného mléka nikdy neudělám tak krásně bílou. Byla to tuším nějaká Maďarská K2 :think: asi…
A čím déle jsem to propracovávala, tím víc to lepilo. Takže to ještě příště vyzkouším s normálním marcipánem a uvidím.

Uvažovala jsem o koupi nějakých vykrajovátek na květiny, ale když vidím jak se mi dařilo s krajkou - tak nevím nevím :lol: :oops: aby to nebyly vyhozený peníze :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
24.4.11 20:11

Marpe, ono je fakt, že ze sušenýho mlíka nikdy nebude hmota bílá i kdybys použila bělobu.

S K2 mam taky už zkušenost, příště zkus dát do ledničky,aby trochu ztuhla a nebo před použitím krajky trochu pocukrovat moučkovým cukrem nebo škrobem, pak se ti to na šablonu nepřichytí. Na hmoty nejradši používám silikon, z toho to jde krásně dolů, ale je zase o dost dražší.

Nervy a nadávání, to znám dost důvěrně, takže mi o tom nemusíš vyprávět, sama to zažívám u každýho dortíku, teda pokud je trochu náročnější, např. u Scrata a kolie, tam se mi ucpávala špička, nejprv bílky a potom cukrem, myslela jsem, že vykvetu a že jsem se na to nevykvákla, naštěstí výsledek a potěšení v očích oslavenců stálo za to!

Nějakých pomůcek bych se nebála, určitě to s nima zvládneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
24.4.11 22:28

Pettulle a nemůžeš prosím poradit nějaké pomůcky na kytky, se kterými by to zvládl i začátečník? Nemáš nějaký odkaz na netový obchod s pomůckami? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
25.4.11 09:38

Marpe, nakupuju na:

http://www.cukrarskepotreby.cz/cze/kosik.html
http://www.ceske-formicky.cz/?…
http://www.cukrar-shop.wbs.cz/Uvod.html

No formičky na kytky co by zvládl i začátečník, sice jsem začátečník, ale z mýho pohledu se to dá těžko určit. Nejsnažší jsou silikonové formičky, pak určitě patchwork a vypichovače. Nejsložitější jsou kytky ručně dělaný jako např. růže aj. a pak drátkový, ale já nejsem zastánce drátků a různých věcí, který se nedají jíst. Občas teda musim použít špejli na podepření, ale dělám to nerada. Pak když zkusíš pohledat, tak na internetu jsou různé postupy na výrobu kytek jak s pomůckama, tak ručně. Stačí jen zadat požadovaný slovo do googlu a vyjede ti spousta odkazů, takže mi taky chvíli trvá než natrefim přesně na to, co by se mi líbilo, proto nehodím konkrétní odkaz. Pak taky je plno inspirace v Dortomanii, jak v časopisu, tak na webovkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
25.4.11 20:08

Pettulle díky moc :palec: to zase budu po nocích aspoň mít co pročítat a prohlížet :-D :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
25.4.11 20:59

Marpe - nejlíp se pracuje s pístovými vypichovači, ale jinak můžeš použít i klasická kovová vykrajovátka na perníčky a cukroví, co máš doma.

Ale co jsem chtěla - buď jsem to přehlídla, nebo už zapomněla, až teď v jiné diskusi koukám na metr
Sandrik - hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
25.4.11 23:41
Pettulle píše: …a pak drátkový, ale já nejsem zastánce drátků a různých věcí, který se nedají jíst. Občas teda musim použít špejli na podepření, ale dělám to nerada.

Tak to mám stejně, jsem teď kvůli převozu radši píchla 4 špejle do Barbie a hned jsem to hlásila, kde přesně jsou a to byly fakt dlouhý :mrgreen:

Já zrovna studuju motýlkový dorty - jsem si umanula ke křtinám, že by se mi takový dort líbil, ale trochu jsem zaspala - nemám ani čtvercovou formu na korpus /to bych asi ještě zvládla/ a ani motýlkové vypichovače a křtiny jsou v sobotu :zed: a navíc jsem zjistila, že bych s tím ve finále stejně sekla, protože jsem se dočetla, že při přilepování motýlci praskaj, takže mě napadly taky drátky, ale to se mi nelíbí.
Má někdo nápad na dort na křtiny? Je to pro vlastní dítě, takže se mi nechce dělat s botičkama, miminkem a tak, ale představovala jsem si něco naprosto jednoduchýho, jenže motýlci to fakt nebudou :mrgreen: Udělátek moc nemám /zatím stačila krabice vykrajovátek na ván.cukroví/, i když touha je veliká, ale jsem lenoch porovnávat ceny na netu, abych z toho vybrala jeden obchod, u kterého objednám všechno, co chci, za jedno poštovné.
A momentálně mi fakt chybí inspirace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.4.11 09:06

Kadli přesně, taky vždy hlásim.

Viděla jsem někde motýlkový dort, ale ne s vystouplými motýlky, ale s vtlačenými a taky nevypadal špatně, kontury byly obtaženy barevně. Já nejradši objednávám tedˇu malátků, maj to tam asi nejlevnější, hodně a i docela levnou poštu, když objednáš nad tisíc, tak za 50, a když nad 1500, tak zdarma, což u mě teda neni problém tento limit překročit.

Jinak inspirace tu: http://dorty.artmama.cz/ke-krtinam-2 a ať se podaří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
26.4.11 13:46

Ahoj holky :kytka:
díky za tipy, určitě si nějaká udělátka ještě objednám (na ty pístový jsem taky koukala, protože práce s nimi asi pro mě bude jednodužší).
Další dorty mě čekají za týden (Terce do školky a domů).
Ale mám tu ještě jedlý papír (do školky jsem si říkala, že stačí krtek a na doma udělám asi větší - obdélníkový s Kittynou).

Kadli zdravím :kytka: :mavam: moc neporadím, my sice křtiny už měli, ale dort jsem nepekla (já jen roládu, řezy a nějaké chlebíčky + jednohubky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.4.11 13:59

Můj dnešní výtvor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
26.4.11 14:04
Pettulle píše:
Můj dnešní výtvor

Krásná :palec: o berušce jsem taky uvažovala, ale odradily mě ty barvy. Asi bych to takhle nedokázala namíchat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
26.4.11 14:27

Marpe děkuju, ta červená je krém, černý marcipán. Jinak jednoduchý dortík. těch barev bych se nebála. Akorát ten marcipán se blbě barví na černou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny