Potahované dorty - volná diskuse
- Otevřená skupina
Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)
Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)
- Fotoalbum (608)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pettulle píše:
Marpe děkuju, ta červená je krém, černý marcipán. Jinak jednoduchý dortík. těch barev bych se nebála. Akorát ten marcipán se blbě barví na černou
A čím té černé docílíš? Já bych ještě tak dokázala tmavě-hnědou z kakaa. Máš doma dělaný marcipán, nebo kupovaný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marpe též zdravím a Verunce dodatečně všechno nejlepší!
![]()
Pístové si chci taky pořídit, teda už jsem to měla všechno vybrané před vánocema, jenže jsem se zasekla s objednáváním a oni mi toho spoustu vyprodali, tak jsem si řekla, že času dost do jarní dortové smršti no a ono už bude po smršti a udělátka nikde ![]()
Petul moc děkuju za odkaz, už jsem si díky tobě vybrala
- udělám kulatý dort a ten ozdobím jako kočárek. Není na to potřeba mnoho barev, jen růžová, trochu bílé /já nejsem náročná, tak mi asi bude stačit ta mléčná, nebo zkusím marshmallow/ a malinko tělové na hlavičku vykukující z kočárku. Hlavně to nezabere hromadu hodin času, protože ten tenhle týden fakt nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marpe já když dělala černou silnici, tak jsem barvila jen černou tekutou, ale bylo to dost pracné. Pak jsem někde četla, že je lepší to nejdřív obarvit nahnědo kakaem a pak přibarvovat černou, není jí pak tolik potřeba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kadlina píše:
Marpe já když dělala černou silnici, tak jsem barvila jen černou tekutou, ale bylo to dost pracné. Pak jsem někde četla, že je lepší to nejdřív obarvit nahnědo kakaem a pak přibarvovat černou, není jí pak tolik potřeba
Díky za tip a jakou černou používáš - existuje v prášku, nebo gelové, tekuté??? Už se v těch barvách docela ztrácím
Já sehnala v prášku jen zelenou, červenou a žlutou (od Kovandů - z Tesca).
A díky za přání
Vaší Verunce taky vše nej
ta bude mít narozeniny teď někdy, ne
??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jste mě s těma fotkama nahlodaly
a já pořád přemýšlím - jestli místo jedlého papíru neudělat jiný dort…
Potahovací hmotu tu ještě mám - čistě bílou, tak bych ji musela obarvit. (Stejně má trvanlivost jen 5měs.).
Jenže pořád nevím jak to vymyslet, abych dělala v klidu a neměla vřeštící batole u sebe ![]()
Manžel je téměř pořád pryč, takže asi budu péct v noci
místo čumění u pc
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kadli, nemáš zač, jen je tam těch dotríků tolik, že není tolik času, tak at se dortík povede a pak hoď foto ![]()
Marpe, já si dělám domácí marcipán. Černou - obarvím kakaem a přidám černou gelovku, myslím, že se v prášku nedělá, lepší je extra černá, ale nebude to 100% černý, ale spíš taková hnědočerná. A nebo do šeda. Když jsem dávala samotnou gelovku, tak se mi to taky vůbec nedařilo a pořád mi to teklo a nemohla jsem to dostat na požadovanou hustotu, fakt hrůza, ale udělám si radši svuj než abych ho kupovala. Vyzkoušela jsem kupovanej fondán, no to jsem si naběhla, chutnal jako umělotina, sice se s ním dobře pracovalo, ale to bylo to jediný, pak jsem zkoušela K2, chutově už lepší. Ještě bych chtěla zkusit koupit White icing, ale už se vyrábí víc druhů, tak nevim kterej zkusit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pettulle já teď právě mám tu hmotu K2 a chuťově nic moc
je to přeslazený… nevím jak to nazvat. Navíc se s tím dobře pracuje jen chvilku, než se to začne strašně lepit (ale já nemám zkušenosti, takže třeba něco dělám špatně) Když to chuťově srovnám přímo s kupovaným marcipánem, tak ten je lepší. I doma dělaný ze sušeného mléka mi víc chutnal.
A ostatní barvy jako světlounce modrá, světlá zelená - jsou lepší gelovky, nebo v prášku? A ty gelový se dají sehnat kde? V cukrárně, potravinách, marketu? Já po takovémhle zboží nikdy nekoukala, takže vůbec netuším. Nebo je lepší objednat z netu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Marpe, no pokud chceš světlou barvu, tak tam toho dáš malinko, čim víc barviva tím sytější barva. Já používám jak práškový, tak pudrový a gelový. Kupuju krom práškových na internetu, na těch odkazech, který jsem ti posílala. Na českých formičkách mají sadu 8 gelovek za 350,– od wiltona, jsou i chuťově dobrý, kdežto práškový jsou takový nahořklý, takže s těma opatrně, ale gelovky , můžeš dát víc. Jj K2 je po rozpracování dost lepivá, ještě mi zbyl kousíček a už je to asi půl roku a i když je v lednici, tak je stále měkká. Chuťově je nejlepší marcipán, nevím jak kupovaný, ten jsem neměla, ale co se bílý týče, tak bude nejlepší asi WI, má mít chuť po citronu. Sice citron miluju, ale nevim jak bych ji strávila na dortu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já barvím tekutou barvou - kdysi jsem koupila v drogerce, zrovna se po neděli chytám doplnit zásoby. Barví poměrně dobře a neochucuje. Navíc, když dělám marcipán, tak ho fakt moc neředí - prostě dám míň vody hned v začátku. Hlavně cena byla cca 20Kč za lahvičku a na velké množství marcipánu jsem jí nesdělala ani 1/4.
Ohledně kupovaných hmot - já přemýšlím nad Formixem s pomerančovou příchutí, protože kamarádka si jezdila pro dort do vzdálené cukrárny a vždy si tam i objednala kousky, čtverečky potažené jakoby marcipánem, ale mělo to ovocnou příchuť, tak si říkám, jestli to nebylo ono - moc mi to chutnalo, ale je možné, že to byl WI, prd vím, když je to už nějakou dobu a vždy jsem měla jeden kousek a za rok další ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Len-til-kah píše:
Ale co jsem chtěla - buď jsem to přehlídla, nebo už zapomněla, až teď v jiné diskusi koukám na metr
Sandrik - hodně štěstí!
jůůů děkuju ![]()
teda zatím se malá nikam nechystá. Dávám jí ještě tak týden až 10 dní čas a pak jí vytáhnu za ucho
přenášet nehodlám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte holky, muzu se k vam pridat? Taky pecu rada
nekdy pro nas, sirsi rodinu, parkrat na zakazku…
Jsem rada ze jsme tu takove tema nasla ![]()
tohle je muj vcerejsi..
Příspěvek upraven 29.04.11 v 08:08
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pěkný den všem ![]()
berusko2× más moc pěkné dorty ![]()
Já se chystám na potahovaný dort v neděli (Terce do školky). Sice má narozeniny až 8.5., ale musím využít situace - že nebudu doma na hlídání sama ![]()
Pořád váhám mezi jedlým papírem (Krtek) a nějakýma domácíma figurkama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dekuji..
a co detem udelat muffiny zdobene potahem - asi je to na rozdelovani lepsi nez dort
kazde ditko ma svoji a moznosti zdobeni jsou siiiroke ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Návštěvy uživatelů
- kubmaja02 , 8.12.24 12:50
- Emma24 , 31.3.23 17:42
- negra , 16.6.21 22:10
- 2424 , 15.1.21 19:20
- Olejnicka , 25.9.20 16:50
- Aduš8 , 23.6.20 12:02
- Karlíkovka , 21.1.20 07:27
- Matýsek21 , 11.4.19 14:19
- LadyLada , 24.2.19 14:03
- Ennny , 13.2.19 09:56
- Martasek001 , 14.7.18 20:01
- tedeira , 13.5.18 13:08
- Kattynka89 , 13.5.18 01:59
- Klopotkova , 15.2.18 22:14
- Marketa1976 , 15.1.18 00:33
Moderátor skupiny
Členové skupiny
Nové diskuze
Autoškola - zkoušky - na poprvé?
- 7.6.26 14:11
- andelka83
- 3
Normální péče muže/ ženy o dítě - rozložení
- 7.6.26 14:04
- stinga
- 3
Zasnoubení po x letech. Co dál?
- 7.6.26 12:48
- Anezka1990
- 15
Daruji kontaktní čočky
- 7.6.26 13:41
- Hanča1234
- 3
Malý hlodavec aktivní přes den?
- 7.6.26 13:17
- navy blue
- 15
Cviky na nabrání váhy, zpevnění svalů
- 7.6.26 11:26
- Diagnoza2
- 5
Foto: Útvar u malíčku na noze, co s tím?
- 7.6.26 13:42
- stinga
- 9
Dobrý salon na umělé řasy v Praze?
- 6.6.26 22:25
- Katrin339
- 1
Jak jste zvládly vysazování Fluoxetinu?
- 6.6.26 22:12
- Anonymní
- 3
Nové příspěvky
Rozchod a možné tehotenstvo
- 7.6.26 14:14
- Lucy75
- 227
Do kolika let by měla začít puberta?
- 7.6.26 14:14
- stinga
- 119
Kde najít zajíčka?
- 7.6.26 14:13
- LievenT
- 76
Ověření totožnosti na vintedu
- 7.6.26 14:12
- Anonymní
- 25
Milenky sem nová diskuze
- 7.6.26 14:12
- Lorre
- 110467
Autoškola - zkoušky - na poprvé?
- 7.6.26 14:11
- andelka83
- 3
Učitelky a asistentky v ZŠ a MŠ ve vyšším...
- 7.6.26 14:09
- andelka83
- 9
Po 20 letech vztahu cítím prázdno. Dá se...
- 7.6.26 14:08
- Anonymní
- 177
Normální péče muže/ ženy o dítě - rozložení
- 7.6.26 14:04
- stinga
- 3
Přechýlení - ová u dcer. Je to už přežitek?
- 7.6.26 14:01
- Serpentini
- 210