Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15043
29.4.11 08:25
beruska2× píše: :oops: dekuji..a co detem udelat muffiny zdobene potahem - asi je to na rozdelovani lepsi nez dort :wink: kazde ditko ma svoji a moznosti zdobeni jsou siiiroke :mrgreen:

No právě tohle by moc neklaplo, nemám formu na muffiny a ani papírové košíčky. A můj poslední pokus muffiny-alá beton se moc nepodařil :oops: :lol:
Navíc počty dětí se ve školce pořád mění, takže to nechám na učitelkách - jak to vymyslí. Mohla bych ještě udělat větší dort - obdélníkový, ale to by asi bylo moc. Přece jen jsou malé a nesní toho tolik.
Jsou tam dvě třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.4.11 08:27
Marpe píše:
beruska2× píše: :oops: dekuji..a co detem udelat muffiny zdobene potahem - asi je to na rozdelovani lepsi nez dort :wink: kazde ditko ma svoji a moznosti zdobeni jsou siiiroke :mrgreen:
No právě tohle by moc neklaplo, nemám formu na muffiny a ani papírové košíčky. A můj poslední pokus muffiny-alá beton se moc nepodařil :oops: :lol:
Navíc počty dětí se ve školce pořád mění, takže to nechám na učitelkách - jak to vymyslí. Mohla bych ještě udělat větší dort - obdélníkový, ale to by asi bylo moc. Přece jen jsou malé a nesní toho tolik.
Jsou tam dvě třídy.

kosicky koupis v kazdem papirnictvi ..
ok jen bych ale dala pozor - bud musis udelat tolik figurek aby melo jednu kazde dite a nebo neco neutralniho bez - protoze bude boj - mezi detmi ze jedno ma napr. krasneho krtecka a na druheho nezbyla..
tohle je dost osemetne :wink: :oops:
jinak testo na korpus muzes dat i jako muffiny - a mas ho dozkousene :mrgreen: jen pridas treba kandovane ovoce nebo kokos nebo kousky coko.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.4.11 08:31

berusko mě právě přijde ten dort méně pracný a rychlejší. Košíky jsem měla papírové (v těch jsem to pekla, ale nic moc to nebylo).
Zůstanu u dortu, taky jsem jim ho tam slíbila.
Muffiny vyzkouším, až koupím formu. Jen nevím jestli silikonovou, nebo plechovou :think: Silikonu se do trouby bojím, aby se z něj něco neuvolňovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.4.11 08:39

:mrgreen: toho se bat nemusis, je to dost hlidane a dela se s tim moc pekne, ma takovych forem nekolik, pohlidej si akce v Lidlu tam je mivaji za super ceny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.4.11 08:42
beruska2× píše: :mrgreen: toho se bat nemusis, je to dost hlidane a dela se s tim moc pekne, ma takovych forem nekolik, pohlidej si akce v Lidlu tam je mivaji za super ceny…

Právě jsem někde četla, že ty dražší jsou kvalitnější a z levných se může uvolňovat olovo. Je fakt, že doma žádnou formu silikonovou nemám. I na bábovku/vánočku mám plechovou/keramickou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.4.11 08:47
Marpe píše:
beruska2× píše: :mrgreen: toho se bat nemusis, je to dost hlidane a dela se s tim moc pekne, ma takovych forem nekolik, pohlidej si akce v Lidlu tam je mivaji za super ceny…
Právě jsem někde četla, že ty dražší jsou kvalitnější a z levných se může uvolňovat olovo. Je fakt, že doma žádnou formu silikonovou nemám. I na bábovku/vánočku mám plechovou/keramickou.

babovku mam taky keramickou i beranka ale plech, dortovou jednu , srdce mam silikon - ale mam i dost plechovych to je pravda :oops: :lol:

jinak myslim ze ta nezavadnost je hlidana a pred nekolika lety musely stahovat z trhu prave drahe od Tescomy, .. to si nevyberes to bys musela byt chemik a vsechno si testovat sama :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.4.11 08:53

Musím se rozloučit, malá usnula a velká mi tu řádí. Snad se mi poštěstí zase nakouknout.
Dneska moc času nebude.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.4.11 12:14

beruško, dortíky pěkný

Marpe, toho silikonu se neboj, já mam formu na bábovku a peče se v ní super. Jinak jsem koukala a koupila si u Malátků černou prachovou barvu, takže se v prachu taky vyrábí. A navíc jsem si koupila další serepetičky a 2 potahovací hmoty, rozhodla jsem se, že vyzkouším Roll decor icing a smartflex velvet s mandlovou příchutí, jsou obě hezky bílý, tak jsem na to zvědavá. A navíc jsou obě levnější než WI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.4.11 19:11

Svatebni dort Williama a Kate - slozeny ze 17ti mensich dortu :wink: do osmi pater :palec: :potlesk:

boze to je neeeco :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.4.11 19:27
beruska2× píše:
Svatebni dort Williama a Kate - slozeny ze 17ti mensich dortu :wink: do osmi pater :palec: :potlesk:boze to je neeeco :mavam:

Taky jsem ho zkoumala :-D je nááááááádhernej!!!
A ty kytky :palec:

Pettulle přemýšlela jsem o formě na srdíčko, mám sice plechové, ale jaksi nějak nechce držet těsto. Musela bych ji v té kulaté nějak zatěžkat, protože se kroutí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.4.11 19:29

Jinak já dnes jen pekla tvarohovou bábovku ke kávě :-D zítra oddych a v neděli dort :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.4.11 19:30

A jsem pěkně naštvaná :cert: u nás v Tescu NEMAJÍ tekuté barvy!!! To snad ani není možný 8-o obrovský obchod a prd tam. Navíc jsem sháněla sušené mléko a měli poslední krabici, co mi vyštrachala prodavačka :roll: :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
29.4.11 19:32

jajsme delala jeste kynuty makovy zavin .o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.4.11 19:36
beruska2× píše:
jajsme delala jeste kynuty makovy zavin .o)

To já bych si dala klasický jablečný :palec: úplně se mi sbíhají sliny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
29.4.11 19:38

Přemýšlím že udělám do školky dort s větší veselou housenkou. A nechce se mi ji celou dělat z potahovací hmoty - tou bych chtěla jen větší kouličky obalit. Pořád nevím jak udělat kouli z piškotu… jestli upéct zvlášť další korpus a vyřezat z toho něco podobné - kouli :think:

To jsou dotazy :oops: :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny