Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
467
31.3.11 12:08

:lol: je diky…chtela jsem ho potahovaneho a chapu,ze pro znale je to brnkacka :-)

To jako upecu korpus kulaty,nebo na plechu a z toho se to da dotvarovat ? :mrgreen: Zacinam pochybovat :nevim:

Tzn. korpus upecu,prokrajim,promazu tim co chci a tvaruju? Se omluvam,ale jsem v lese :think:

Hah a puncovina zni taky zajimave :roll: to nemluvim o tom potahu :lol:

Ale Vam tedy tleskam :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
31.3.11 13:21

Petule, dortik jako zivy…fakt super!! :palec:

Lacenko, ty brdo, Dada by byla nadsena a verim, ze i drobotina byla! :potlesk:

Armli - ten pejsek byl sel urcite udelat, ale osobne bych si teda na prvni potahovany dortik hned na pejsana netroufla. Pokud jsi s potahovkou nikdy nepracovala, tak by pro tebe asi ty ruzny zahyby byly problem. Nechci te podcenovat, ale me treba dlouho trvalo, nez jsem prisla na to, ze potahovana hmota se proste musi tahat, tim padem musi byt tlusta, aby bylo z ceho tahnout. Ale nedavno jsem delala kocku a na netu jsou stranky s detailnima postupama a dle toho to slo krasne!

Zde je odkaz na dinosaura, je to jine zvire, ale pro predstavu

zde mas dalsi fotopostupy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.3.11 13:28

Alenko, děkuju za pochvalu.

Armli, přesně jak píše Alenka, potahovka se musí tahat a natahovat a tím pádem vyválet tlustší a neustále upravovat, taky mi chvíli trvalo než jsem přišla na to jak to mam vlastně udělat, i když někdy to šlo úplně samo.

Přesně jak píšeš, uděláš si korpus v kulatý formě, prokrájíš,nakrémuješ a spojíš dohromady, pak ořežeš na tvar, který potřebuješ a z odřezků uděláš punčovinu, tou dotvaruješ zbytek, hraje v tom roli i hodně představivost. Pak vytvarovaný dortík pomažeš krémem a potáhneš, potom dozdobíš, tím, že dáš třeba jiný odstín potahovky a nebo jen domaluješ. Já vim, ono se mi to mluví viď, ale neboj, to zvládneš a i když se nevyvede, tak hlavně, že bude chutnat, tak to vždycky říkám já :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
31.3.11 13:37

Tak tak..ja teda na dortiky nekulatych tvaru pouzivam normalne velkej pekac 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
31.3.11 14:05

to já takym,mam takovej velkej plech 30×40, tam dávám korpusy z 8-10 vajíček a vyjde mi to krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
1.4.11 13:57

Ach jo,tak dekuji vsem za rady :kytka: ,

ale vzdala jsem to… :cry: Radeji nejaky objednam at holka neco ma :mrgreen: , ten ode mne by mohla dostat k 18tinam :-) .

Ale zavidim Vam, ze to tak umite.
Kdyz uz jsem u toho objednavani,neznate nekoho dobreho na dorty z Opavska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
1.4.11 17:24

Opavsko, tak to je daleko, to nikoho neznám, ale mrkni tady: http://dorty.artmama.cz/…slezsky-kraj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
1.4.11 17:59
armli píše:
Ach jo,tak dekuji vsem za rady :kytka: ,

ale vzdala jsem to… :cry: Radeji nejaky objednam at holka neco ma :mrgreen: , ten ode mne by mohla dostat k 18tinam :-) .

Armli, vždyť nemusíš dělat hned pejska!!! Co potrénovat na něčem jednoduším? Pes opravdu není úplná brnkačka, ale třeba by stačilo zkusit potáhnout normální kulatej, nebo srdíčko, podle toho jakou máš formu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
1.4.11 20:07
lacenka píše:
armli píše:
Ach jo,tak dekuji vsem za rady :kytka: ,

Armli, vždyť nemusíš dělat hned pejska!!! Co potrénovat na něčem jednoduším? Pes opravdu není úplná brnkačka, ale třeba by stačilo zkusit potáhnout normální kulatej, nebo srdíčko, podle toho jakou máš formu :wink:

Taky se primlouvam za to, nevzdavat to!! Me prave vyburcoval dortik, ktery jsem si objednala, nebyl moc dobry ani hezky a stal docela dost penez. Rekla jsem si, ze za ty penize to zvladnu taky a uz pecu :wink: Zacni kulatym a pak to rozjedes! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
1.4.11 21:04

Alenko, to máš pravdu, ty kupovaný nestojej za nic, chutná to jak umělotina, bůhví co do toho dávají. Mamka teď taky kupovala, protože byla nemocná, tak nepekla a jako nic moc, vypadal krásně, ale chuťově :poblion:

Armli, opravdu stačí něco jednoduchého, jak píšou holky, potáhnout kulatý, nazdobit ho kytičkama.

Holky, já zkoušela hokus pokus krém a byl tak výbornej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
1.4.11 21:17

No Alenko přesně!!! Já se dortů taky vždycky bála a neuměla to, ale pak jsem objednala Honzíkovi ke 4. narozeninám :zed: No děs!!! Obyčejná placka, ani dobrá nijak extra nebyla a dala jsem za ni pomalu 700Kč :zed: Od té doby jsem řekla že to zkusím příště sama a na internetu našla návody postupy a tak. První byl Dino…neříkám, že mi to kdoví jak jde, ale dětem se moje dorty líbí a manželovi chutnají( už i klukům) takže já jsem ze svýma placaninama spokojená :wink:
na ukázku dortík za cca 700kč a to jsme ty marcipúánový zvířátka dokupovala bo jinak to byla úplná placka o ničem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
2.4.11 09:31

Armli já mám vyhlídnutou na MMB „nouzovku“, kdyby se mi nechtělo, nebo nebyl čas, hodím ti odkaz a pokud budeš chtít nakrokuju ti postup, je to velice jednoduchý a vypadá to pěkně. K 1.narozeninám se fakt hodí :palec: http://i.mimibazar.cz/…9/j98080.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
2.4.11 18:18

Ahoj holky cukrářský!
Pravidelně dočítám a jenom zírám. :lol: Fakt superdíla. :palec:
Já mám za sebou toho druhonarozeninovýho krtka. Byl to docela fofr, protože barák plnej marodů a Bára mi visela na noze. Ale chutnal.

lacenko - nakonec jsem to zbaběle nastříkala sprejem. Živočisnýho uhlí bych spotřebovala tolik, že bysme do dneška nestolicovali. ALe na ty malý kousky to budu určitě využívat. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.4.11 23:02

Jéje, Krtek, super :palec: Jsem zvědavá na toho mojeho hnědého :lol: Už se psychicky připravuju :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
3.4.11 10:58

Tak já jdu s dalším dortíkem (na zakázku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny