Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11502
23.3.11 21:50

jj, čokoládu určitě můžeš obarvit. Čokoládová poleva se dělá z kakaa, cukru a ztuženýho tuku a nebo tahle čokoláda s tím ztuženým tukem, ale já ji rozpouštím s máslem, protože mi to přijde chuťově lepší. Tuk totiž moc nemusim a máslo jak který.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
23.3.11 21:53

Master Martini čočky nejsou čokoláda, ale čokoládová poleva. Používám na čokoozdoby .

Má to taky tu fajn vlastnost, že na rozdíl od čokolády se to nemusí temperovat, krásně lesklých ozdob (musí to být dělané na něčem hladkém, třeba na fólii) se dá docílit pouhým rozpuštěním a opětovným zatuhnutím.
Chuťově je to pro mě hodně sladké, speciálně ty bílé čočky.

Anguo - taky existuje hmota, která se jmenuje Chocoflex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.3.11 22:03

Tak super, že to jde barvit :mrgreen:

Pettulle, s máslem by mě to nenapadlo, všude psali tuk, tak bych se másla bála, ale vlastně co by ne :lol:

Lentilko, dík za tip, to vypadá zajímavě, bych to nemusela pyzdřit… :think: :mrgreen: Ale zas by mě to vyšlo celkem asi draho… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
23.3.11 22:07

Lentilko, já vim co myslíš, ale já polevu a čokoládu moc nerozlišuju, přijde mi to to samý :mrgreen:

Jj, ta bílá je hodně sladká.

Ta čokoška neni drahá, no je, ale zas tolik to neni snad za kilo nějak okolo 160,–,

Anguo, toho másla ale nesmí být hodně, stačí ho jen malinko, jinak to neztuhne. Nesmí to být moc hustý, ale ani moc řidký, taky mi o Vánoce trochu dýl trvalo než jsem přišla na ten správný poměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
23.3.11 23:21

No on ten ztužený tuk je už v těch čočkách, takže by se ani přidávat neměl a po čokoládě to právě moc nechutná, je to asi jako ti donedávna „čokoládoví“ mikuláši a zajíci, co se teď jmenují kakaová pochoutka a nedá se to jíst :poblion: Teda aspoň pro mě. Proto i já to přidávám buď do čokolády nebo do kaštanů, samotný to není dobrý, teda pro mě, ale zase když jsem dostala pytel zadarmo, tak to nevyhodím že :mrgreen:

Angu za sebe bych to asi moc nekomplikovala a packy a čumák udělala z mléčného marcipánu /klidně ze Sunaru, abys nemusela kupovat sušené mléko/ - určitě se to bude lépe barvit a ty kousíčky ti doma určitě odpustí :wink: . Ono bys to musela obarvit ještě předtím, než tam přidáš ten sirup, protože pak už se to nedá moc propracovat, rozhodně ne tak, abys to probarvila rovnoměrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
23.3.11 23:30

Jinak těch čoček na modelovací/potahovací hmotu bych se bála právě, že to obsahuje dost tuku, tak aby se to nechovalo nějak jinak, třeba nepotřebovalo víc nebo míň sirupu :nevim: Ono podle množství sirupu se to pak chová, buď se to roztéká nebo je to víc tuhé, že to pak jde blbě rozvalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.3.11 07:41

Kadli, no já bych musela koupit i ten Sunar, Samík říkal, že v tomhle my nepojedeme :lol: To bych spíš koupila v Lidlu nějakou tu hotovou potahovku, prý ji tam mají a není špatná… Musím se podívat :think: Je fakt, že kvůli kousku by se nezbláznili :lol:

Ale šak jinak to není problém obarvit čokoládu před přidáním sirupu, ne? Ale je fakt, že je to patlačka kvůli kousíčku na čumák…

No já jsem na to teda zvědavá :roll: Momentálně rozmýšlím, jestli mám dělat punčovinu (bo odřezky budou) a udělat ho 3D (ale ještě jsem to nikdy nedělala) nebo ho nechat plochého :lol: Asi ho zkusím vytvarovat a když mě to nase*e, tak to vyhážu pryč a bude placatý :lol: Je něco, na co bych si měla dát pozor? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
24.3.11 09:26

Anguo - udělej ho krémového :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.3.11 19:09

Jak myslíš krémového? Takového toho poťupkaného krémem místo potahovky? :think: To se mi dost často nelíbí, ale třeba bych byla šikovnější :mrgreen: A byl by výborný, to je fakt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
24.3.11 19:17

nemusíš ťupkat, stačí, když ho natřeš tím krémem a ten krém rozetřeš dohladka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
24.3.11 19:43

No to mi přijde skoro ještě horší :lol: To už bych ho radši tou čokoládou polila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
25.3.11 13:46

Anguo, cece takovej detail..neni krtek nahodou cernej :roll: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.3.11 13:57
Alenka píše:
Anguo, cece takovej detail..neni krtek nahodou cernej :roll: :-D

Je, ale shodli jsme se, že tmavě hnědý taky může být, když nám bude víc chutnat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
25.3.11 14:19
Angua píše:
Alenka píše:
Je, ale shodli jsme se, že tmavě hnědý taky může být, když nám bude víc chutnat :mrgreen:

No to mas recht, snad takto uvazuje i Samik :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.3.11 14:20
Alenka píše:
Angua píše:
Alenka píše:
Je, ale shodli jsme se, že tmavě hnědý taky může být, když nám bude víc chutnat :mrgreen:
No to mas recht, snad takto uvazuje i Samik :wink:

No jestli v tom pozná Krtka, bude to pro mě výhra :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny