Potahované dorty - volná diskuse

• Otevřená skupina

Recepty, triky, tipy, inspirace - vždyť dobrý dort potěší nejen dítě :)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17609
21.3.11 22:11

Obojí prosím obojí :mrgreen: folie nebo mikroten - pomazat olejem - plácnout ztuhlou hmotu - pomazat olejem a plácnout další folii nebo mikroten :wink:

Jo až teda budu 15.dubna škytat, tak si na tebe vzpomenu, že se s tím vztekáš a nadáváš, do čeho tě Kadla navezla :mrgreen:

Lovím fotopostup, ale ten, podle kterého jsem to dělala já, nemůžu najít, ale myslím, že na kulatý dort a pár růžiček je 200g čokolády na vaření a 4lžíce sirupu /já měla i rýžový, protože u nás ten z receptu neměli a v pohodě/, jo ty lžíce nestírat, až tu poslední. Třeba budu ještě úspěšná, tak sem hodím odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
21.3.11 22:26

HURÁÁÁÁÁÁÁ!!!!! :mrgreen:
Tady to je i s postupem na růžičky.
http://cook.blog.cz/…stup-na-ruze
A kdyby tě něco napadlo, tak klidně napiš SZ, většinou jsem na emiminu každý den, ale sem zas zabloudit nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.3.11 22:34

Jé, boží, tak díky moc! Naštuduju si to…

No vida, obojí, to jsem ti právě ušetřila minimálně 10 minut škytání :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
22.3.11 00:02
:mrgreen:

Neděkuj - nebýt tebe, tak bych vůbec netušila, že nějaká taková potahovka existuje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.3.11 00:10

Hmmm, pravda :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.3.11 10:34

Ahoj, tak já mam recept na modelovací čokoládu takový:

50ml vody
50g pískového cukru
150g glukozového sirupu
500g čokolády

Vodu svaříme s cukrem, vmícháme sirup a vlijeme do rozehřáté čokolády a důkladně promícháme. Nalijeme do sáčku a dáme vychladit.

Je to z dortománie a dělali z něj růžičky, tak nevim jeslti se hodí i na potah, zkušenost zatím nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.3.11 18:33

Pettulle, taky zajímavé… Nebude to s tou vodou moc tekuté? :think: Ono to asi s tím cukrem zhoustne, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.3.11 19:44

Anguo, to nevim, ještě jsem ji nezkoušela, ale ta čokoláda by to měla tak zahustit, že se tam ta voda ztratí a glukoza je taky dost tuhá, takže bych vodu při nahrazování glukozy sirupem vynechala. Ten cukr by to měl vyvážit a co jsem koukala jak to ta ženská dělala, tak to šlo dobře a vypadalo to taky skvěle, ale nevim jestli ten díl s tím najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
22.3.11 20:58

Pettul já bych se bála, že to bude moc sladké - už takhle to bylo tak tak a ještě tam přidat cukr :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
22.3.11 21:02

Kadli, ono se na tohle doporučuje používat čokoládu v peckách, která bývá hořká, i když bílá hořká neni, ale už prodávají i mléčnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
23.3.11 00:28

No vidíš a já ten můj recept potkala i dělaný z mléčné čokolády. Já to dělala /jako ostatně všechno co je z čokolády/ z čoko na vaření z Lidlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
23.3.11 13:30

já používám tuhle: http://www.ceske-formicky.cz/?… je i bílá a právě i teď jsem objevila mléčnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
23.3.11 19:49

Když to mi nepříjde moc čokoládové - dostala jsem od kamarádky z cukrárny a příjde mi to samý tuk, ono to taky ve složení píšou - kakaový prášek a ztužený tuk. Mně to teda nechutná ani samotný na polevu a to mám tu mléčnou verzi, tak to přidávám do hořké čokolády místo cukru. Ale já jsem na čokoládu fajnšmekr :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
23.3.11 21:05

No já z ní dělala polevu na cukroví, ale nedávala jsem ztuženej tuk, ale máslo (Heru) a přidala jsem jedny kaštany a byla dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
23.3.11 21:34

Já asi teda použiju taky normální čokoládu - na tělo bych dala hořkou, na bříško a ťapky mléčnou a oči udělám z bílé :mrgreen:

Pohrávám si s myšlenkou, že bych kousíček té bílé obarvila na červeno, aby byl čumák - myslíte, že to půjde nebo je to úplná blbost? :think: :lol:

Psala jsem, že chci dělat Krtka, že? :think: :lol: :lol: :lol:

I když ony ty pecky jsou vlastně už udělané, jak kdyby se dělala normoš čokopoleva - to se přece taky taví čokoláda se ztuženým tukem… Teda já to tak aspoň dělám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny