Syn 16,5 let chce jet na koncert za hranice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3641
4.6.26 15:05
@inkakřivák píše: Více

Bojím se toho, že nevím, jaký je otec od kamarádky řidič. toho se bojím. Jinak v podstatě se snad nic stát nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
4.6.26 15:06

Já bych ho úplně normálně pustila. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80236
4.6.26 15:06

Tak to je skutečně zbytečný strach. Nech ho jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
4.6.26 15:07

@Ewule0712 A on nikdy s nikým cizím nejel v autě? Tak když řídí mimo ČR často, tak to asi neuměl nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16304
4.6.26 15:07
@Ewule0712 píše: Více

Chápu, že se o něj bojíš, ale to bys ho pak nemohla pustit skoro nikam…
Však je ten tatínek odveze přímo až na místo a zase je po skončení doveze domů.
Navíc píšeš, že je tvůj syn šikula, tak se určitě neztratí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
4.6.26 15:08

Tak to opravdu přeháníš :roll:… a jestli takhle zaargumentuješ svému synovi (a na to konto mu výlet znemožníš), dost ztrapníš sebe i jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15591
4.6.26 15:09

Nepřeháněj … :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
4.6.26 15:11

Já myslím, že ten strach chápeme, ale stejně tak se nemůžeš připravit na to, že třeba řidič v MHD nebude unavený atd. Ten otec veze i vlastní dceru, takže riskovat nebude. Opravdu klid, srazit ho může i nějaký blb na přechodu. Trochu mu povol uzdu a uvidíš, že se bude sakra snažit, aby si tvou důvěru a získanou volnost nepodělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
4.6.26 15:15

Dcera v listopadu jede na koncert do Berlina. V listopadu ji bude 16 a jedu s ni. Zůstanu s přítelem na hotelu a ona tam půjde s kámoškou. Asi kdyby měla takhle odvoz, bych ji pustila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
4.6.26 15:20

@Ewule0712 Ne, jsi tady jediná matka co sleduje TV a má dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6891
4.6.26 15:41

Taky bych se bála. I když by byl dobrý řidič, muže to do nich někdo naprat. Ale to bysme nemohli vytáhnout paty z baráku. Já jsem vždycky na nervy když mladý někam jedou dál. Ale vím, že nehoda se muže stát i za barákem. Pustila bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1300
4.6.26 15:45

Za mě ok. Dnes už navic může sdílet polohu. Ja ve 14 poslala syna do Británie na 2 tydny. Samotného.
Je to ale hrozny, vid? A počkej pak az se odstěhuju treba na kolej…
Ale jsou úžasný, jak jsou uz schopny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
4.6.26 15:56

Syn byl ve 14ti v Anglii, je samostatny, umi si poradit. Asi muj dotaz vyznel prehnane. Cekala jsem vice ujisteni a empatie od zen, matek, ne posmech. Ale chapu, nekdo se citi na koni a jisty, ja mam proste vetsi strach. Je to uz 4.velky koncert, ale vzdy byl jen v Praze. chtěla jsem se ujistit, ze nejsem blazen a nezodpovedna, ze ho pustim, kdyz ani neznám cloveka, s kterym jede. Ze nejsem blazen, ze kdyz resim, že pojedou 6,5h tam, pak 2-3h koncert a pak 6,5h zpet nebo prespi, to jeste nevime.

Muj pritel i byvaly manzel v tom problem vidi, nejen tu dlouhou cestu, ale i naklady s tim spojene.

Takze nejsem k synovi pripojena pupecnikem, jen me zajimal nazor nebo uklidneni. Jsem rada, ze je mrzi nami tolik vyrobnanych zen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3550
4.6.26 16:52

Ja na tom nic zle nevidim, ale som trosku posadnuty prevenciou takze by som si s nim presiel co je to panika, ako sa zachovat v pripade paniky, co robit ak ho zhodi dav na zem atd…

Ochrana sluchu? Jedna byvala bola spevacka a hrozne jej vadil ten hluk na koncertoch tak vzdy nosila stuple do usi v telovej farbe je dost problem zohnat :-D

Okrem toho by som zistil (resp by mu dal za ulohu zistit) v ktorom sektore budu, co si moze vziat zo sebou a co nie - urobit taku pripravu.
Kludne mu dal za ulohu najst nieco zaujimave pred koncertom (ak by prisli skor a nudili sa) pripadne dobre miesto na spanie po koncerte.

Kto je pripraven neni prekvapen!

No a kondomy by si asi musel zobrat povinne bez ohladu na to s kym ide :-)

Edit: Jo a este by som ocakaval ze sa priamo syn s tym jej otcom (=vodicom) dohodne na detailoch, predsa len cez prekladac sa mohlo nieco stratit, aby vedel presne co a ako, kedy kde ich vyzdvihne cestou tam, kedy kde cestou spat, ci sa ocakava ze si vezmu nejake jedlo alebo sa ocakava ze sa niekde zastavia na jedlo atd…

Příspěvek upraven 04.06.26 v 16:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1420
4.6.26 16:52

Každá matka má přece strach, tady to není o tom, jestli menší nebo větší. Můj patnáctiletý syn má na léto v plánu jet s několika kamarády na několik dní do skateparků v Rakousku a Polsku. A to teda nemá takový luxusní odvoz. Strach mám šílený, v hlavě mi jedou různé scénáře, ale navenek se tvářím v pohodě a nedávám nic najevo. Řešením není držet syna doma, ale naučit se s tím strachem pracovat, protože jinak by opravdu nebylo možné vylézt ani před barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová