Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máš toho za sebou hodně. Ještě mě napadá, zkusit Mojzisovku, jinak nevím.
Přeji,ať se brzy zadari;-).
A nemáš krátkou luteální fázi ?? Tím pádem se vajíčko nemá čas uhnízdit. Jak dlouho máš od ovulace k menstruaci ??
Nebo by to mohla být funkční porucha a spravit to mobilizace kostrče a páteře a pak cvičení Mojžíšové.
Ahoj mám za sebou 3 potraty,genetiku,imunologii a hematolog.vyšetření a vše v pořádku.Manžel též včetně spermiogramu.Od dalšího těhotenství užívám na doporučení CARU už od pozitivního testu Gynprodyl vaginálně a píchám Fraxiparin.Fraxiparin,i když se neprokáže žádná krevní mutace, výrazně zvyšuje šanci na těhotenství s dobrým koncem. Bylo mi vysvětleno,že můžou být potraty způsobeny imunitní reakcí,která se nemusí testy prokázat.A zatím je vše ok a jsem už v 13 týdnu.Předchozi potraty byly do 9 týdne…Je však nutné( aspoň u mě) a doktor z Caru doporučuje,užívat oboje až do konce těhotenství.Problem nastal v tom,že po vyřazení z Caru mi gynekolog odmítl předepisovat Fraxiparin ( prý není kompetentní osobou) a na hematologii mi ho napíšou jen do 15 tt.Naštěstí mi ho budou nadále předepisovat v Caru.. Jinou radu a zkušenosti nemám…Možná pak zkus radu směřovat do bezplatného poradenství na www.porodnice.cz.- porodnická poradna.Doporučuji mudr Kouckého,který je uznávaný porodník a pracuje v CARU. Jen na odpověď si chvíli počkáš,neb poradna nefunguje online.Hodně štěstí
@pedigka píše:
Máš toho za sebou hodně. Ještě mě napadá, zkusit Mojzisovku, jinak nevím.Přeji,ať se brzy zadari;-).
Dekuji mockrat, Mojzisovku take cvicim i lazne jsem absolvovala, chodim na mobilizaci kostrce, cviceni, psycholozka na dechove cviceni a mam dojem, ze jsem nejvic vyrovnana ze vsech kolem
Dekuji mockrat za prispevek, moc si toho vazim.
@P4ja Dekuji, mobilizaci mam ted uz asi 4ty mesic a zatim jedine co se zmenilo je teda ze zmizelo spineni pred menstruaci, cykly tech 28-30DC, v podstate pravidelne, lutealka tak tech 13-14 dnu, jsem prej zarnym prikladem spravneho menstruacniho cyklu ale ne co se bolesti tyce, to skrabu zdi, omdlivam a zvracim. I pres velke davky progesteronu se menstruace posunula pouze o dva, tri dny a stejne dorazila, takze uz nevi uplne co se mnou. Ale mockrat dekuji za koment, vse pomuze! ![]()
@Anonymní píše:
@P4ja Dekuji, mobilizaci mam ted uz asi 4ty mesic a zatim jedine co se zmenilo je teda ze zmizelo spineni pred menstruaci, cykly tech 28-30DC, v podstate pravidelne, lutealka tak tech 13-14 dnu, jsem prej zarnym prikladem spravneho menstruacniho cyklu ale ne co se bolesti tyce, to skrabu zdi, omdlivam a zvracim. I pres velke davky progesteronu se menstruace posunula pouze o dva, tri dny a stejne dorazila, takze uz nevi uplne co se mnou. Ale mockrat dekuji za koment, vse pomuze!
Tak jedině hormonání joga.
@Qadra jo vidis, hematologii jsem zapomela napsat, tu mam v poradku, zadne mutace ale myslis, ze by mi mohli teda preventivne napsat Fraxiparin ikdyz na to nemam indikaci? Dekuji mockrat za radu, urcite se na nej obratim ![]()
@Anonymní píše:já k němu taky nemám indikaci.Jak jsem psala výše.Nebo se zkus objednat ( ale potřebuješ žádanku, kterou mi vystavila internistka) na trombo centrum.Mně tam nabírali krev na další vyšetření,neb v CARU udělali jen základní hemat.vyšetření.
@Qadra jo vidis, hematologii jsem zapomela napsat, tu mam v poradku, zadne mutace ale myslis, ze by mi mohli teda preventivne napsat Fraxiparin ikdyz na to nemam indikaci? Dekuji mockrat za radu, urcite se na nej obratim
@Anonymní píše:
Ahoj holky, rovnou se otevrene „zeptam“. Snazime se pet let, prosli jsme si vsim uz snad, potraty, mimodelozak, biochemicke. Co se vysetreni tyce mame za sebou nasledovne: genetiku, imunologii, sono hsg, HP, diagnostickou laparku, podrobne imunologicke vysetreni za ucelem zjisteni NK bunek v delozni sliznici (zvysene NK bunky, nasazen Dexamed, NK bunky snizene na akceptovatelnou hodnotu), chodim pravidelne na fyzioterapii, jinak aktivne valim fitko, prochazky se psem, turistika o vikendu ale nebojte, spim minimalne 7 hodin denne
. IVF 2×, ditka po PGS. Vzdy pozitivni test ale bohuzel pak dorazi menstruace a vse je ztraceno. Holky, mate nektera podobnou zkusenost, mozna taky radu co bych jeste mohla doplnit za vysetreni? Ted urcite nektera napise „zvolni hlavu“
moc ani nemam cas na to ditko myslet - pouze v pripade kdyz jedu na nejake doporucene vysetreni
Dekuji za komentare a preji hezky, kooooonecne sluncem zality den
![]()
![]()
Cusajz
Ahoj, prosím tě, když jsi podstoupila vyšetření NK bb z děložní sliznice, jak pak lékaři zjistili, že ji máš po lécích v normě? Musela jsi na hsk dvakrát?
Ahoj holky
, rovnou se otevrene „zeptam“. Snazime se pet let, prosli jsme si vsim uz snad, potraty, mimodelozak, biochemicke. Co se vysetreni tyce mame za sebou nasledovne: genetiku, imunologii, sono hsg, HP, diagnostickou laparku, podrobne imunologicke vysetreni za ucelem zjisteni NK bunek v delozni sliznici (zvysene NK bunky, nasazen Dexamed, NK bunky snizene na akceptovatelnou hodnotu), chodim pravidelne na fyzioterapii, jinak aktivne valim fitko, prochazky se psem, turistika o vikendu ale nebojte, spim minimalne 7 hodin denne
. IVF 2×, ditka po PGS. Vzdy pozitivni test ale bohuzel pak dorazi menstruace a vse je ztraceno. Holky, mate nektera podobnou zkusenost, mozna taky radu co bych jeste mohla doplnit za vysetreni? Ted urcite nektera napise „zvolni hlavu“
moc ani nemam cas na to ditko myslet - pouze v pripade kdyz jedu na nejake doporucene vysetreni
Dekuji za komentare a preji hezky, kooooonecne sluncem zality den
Cusajz