Potraty a čínská medicína

1097
14.9.20 10:27

Potraty a čínská medicína

Ahoj holky :)

chtěla bych tady získat nějaké Vaše zkušenosti či se dozvědět, jestli přemýšlíte o něčem stejném, jako já.

V lednu jsem otěhotněla ( na první pokus), ovšem v dubnu ve 14 tt potratila s tím, že přestalo bít srdíčko už v 9 tt. Podstoupila revizi a dodržela všechna doporučení ohledně klidového režimu a snažení se. V červnu jsem pak znovu na první pokud otěhotněla, ale těhotenství bohužel zkončilo opět potratem a to v 7 tt. Tentokrát se vyvynuly pouze plodové obaly bez embrya. Potrat byl za pomoci pilulek. Podstoupili jsme s přítelem vyšetření genetiky, výsledky budou až za 2 týdny, ale mně něco říká, že bych mohla zkusit ještě jinou cestu.

Koupila jsem si knížku o ženské energetické medicíně a načetla spoustu článků o akupunkturách, harmonizaci těla a celkově, o čínské medicíně. Slyšela jsem na toto jen samá superlativa a skvělé výsledky. Chtěla bych se zeptat, jesti nemáte některá zkušenost s tím, že jste opakovaně potratily a za pomoci čínské medicíny pak došly zdravě a šťastně až k miminku? :srdce:

Moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
370
14.9.20 10:56

Ahoj, mám za sebou spoustu nevydařených těhotenství a čínská medicína mi nepomohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
14.9.20 11:04
@Mychaj13.10 píše:
Ahoj, mám za sebou spoustu nevydařených těhotenství a čínská medicína mi nepomohla

To mi moc mrzí :(. A na genetice nebo jiných vyšetření nic nezjistili? A máš alespoň doma nějaké dítě, nebo zatím také ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
14.9.20 11:20

Ahoj holky, přidávám se bohužel do klubu :roll:. My se snažíme sedm let a z toho 5 potratů - čtyři z přirozeného početí a jednou z IUI (2 ZT a tři biochemka). Teď jsme byli na IVF s PGT (genetika embryí) a měli jsme šest blastocyst a z toho 2 naprosto zdravá, ale ani jedno se nechytlo, takže jsme z toho byli hotoví. Mně je čerstvě 33 a manželovi 36, tak tomu dáme dva roky a pak možná zkusíme ještě 2. IVF. Vše máme vyšetřené a nic nezjistili, prý jsme naprosto zdraví a byla to blbá náhoda, ale nevím nevím..Momentálně chodím k fyzioterapeutce, která dělá i kraniosakrální a viscirální terapii + EFT, takže pracuje s tělem i duchem :). Za měsíc jdu na kurz hormonální jógy, tak zkusím ještě něco nového. Pokud do roka neotěhotním, tak bych také ráda zkusila TCM v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
14.9.20 11:42

@rzipkova Ahoj, ty toho máš tedy za sebou, je mi to moc líto, jsi neskutečně silná! :kytka:

No o to hůř se asi to nevydaření chápe, když jste oba dva podle všeho zdraví. Ale na druhou stranu je to dobře, lepší, než abyste se s něčím museli léčit.

Ta jóga zní skvěle :) Jestli jste zdraví a ty jen podpoříš to své tělo a energie, tak si myslím, že se určitě mrňouska dočkáš :hug: moc ti to přeju.

Já jsem nějak začala v tu čínskou medicínu věřit. Máme rodinného kamaráda, který se tím právě zabývá a má školu čínské medicíny vystudovanou + je to psycholog. Jenže já hrozně dlouho váhala, jestli se mu mám svěřit do rukou. Potřebuji nějak vnitřně cítit, že je správný čas, než udělám nějaká rozhodnutí. A teď to tak cítím. Takže to vyzkouším. Jsem na to zvědavá, akupunkturu jsem viděla zatím jen v televizi a tam to vypadalo jako nic, ale myslím, že to bude asi hlavně psychicky namáhavé. Ale těším se na to :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
14.9.20 11:54

@Gedžitka22 Moc děkuji za podporu a krásná slova :hug:. Určitě do toho jdi, jen ten pocit, že pro to něco děláš tě psychicky uklidní :srdce:. Já si osobně myslím, že je to milionkrát lepší než do sebe cpát hormony a pokud je to ke všemu rodinný kamarád, tak ti upřímně závidím :). Moje fyzioterapeutka mi říkala, že kdyby nedej bože nám nedokázala pomoci, tak má švagrovou v Praze a dělá TCM a ráda by nám to domluvila. Mně pomáhá mít nějaký plán a i kdyby nám to nakonec nepomohlo k miminku, tak pro sebe dělám to nejlepší a je to to nejmenší, co pro to mohu udělat :andel:. Je mi moc líto, že sis také musela projít dvěma ztrátami, ale věřím, že vám to napotřetí určitě vyjde a je super, že těhotníš hned :). Já na první těhotenství čekala 2 roky a naposledy jsem byla těhotně loni v březnu z inseminace, tak jsem teď nakoupila čaje, vitamíny, ovu testy a zase měřím bazálku, abych to nějak podpořila :mrgreen:. Jo a za šest týdnů jedeme na týden do Františkovo Lázní, tak snad nám to nezruší kvůli koroně, protože se těším na všechny ty procedury na podporu plodnosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
14.9.20 12:36

@rzipkova Z tebe je ale úplně cítit to pozitivní myšlení :) Já jen zírám, spousta holek by po tom, čím sis prošla ty, byla zahořklá a pesimistická, jenže tady je vážně vidět, jakou sílu v sobě máš a jak se nevzdáváš. Ani miminka, ani právě té své vnitřní síly :potlesk: Nádhera! S tímhle myšlením nepochybuju o tom, že z tebe bude maminka :)

Páni, tak jak jsou ty známosti propojené :) I kdyby to tedy bůh ví proč po fyzioterapii nevyšlo, tak pořád máš ke komu se svěřit. To je super!

Taky si říkám, že mít toho kamaráda v rodině je bezva, jen jsem si chvilkama říkala, že by možná bylo lepší něco takového řešit s někým, kdo mě až tak nezná, přeci jen, ona se ta holka někdy potřebude svěřit i s tím, co by jiným neřekla. Ale musím mít důvěru, to je zase moje práce :andel:

Děkuju moc za podporu :hug: No hned, vlastně jsem se teď naposledy ani nijak nehlídala a my se nijak extrémně nesnažili, nechali jsme to volně, spíš jsme chtěli být spolu. Mrzí mě, že tys měla tak dlouhé čekání. Ale podle mě to teď vážně půjde daleko snáz a vše bude mít ten nejšťastnější konec a vlastně, nový rodinný začátek :hug:

No tak snad Vám to korona nezkazí, to bude skvělé, i ten relax. My zase letíme na konci týdne do Chorvatska, tak si taky říkám, aby se něco nepokazilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
14.9.20 13:17

@Gedžitka22 Jeee, tak si to v Chorvatsku moc užijte a naberte pozitivní energii :hug:. Jsi moc hodná :*. Ono za těch sedm let snažení už k tomu pozitivnímu myšlení nějak dojdeš a víš, že ti být zahořklá nějak nepomůže..proč se to děje nevíme, ale věřím, že vše je správně a hold je to něco mezi nebem a zemí. Hodně nás to s partnerem sblížilo a posílilo, jsme spolu přes 16 let a letos jsme se kooonečně vzali, tak třeba chtělo miminko přijít až do úplné rodiny :mrgreen: :andel:. Já jsem zkrátka šťastná, že jsme zdraví (ťuk ťuk) a že jsme spolu po takových letech spokojení, miminko beru jako velký bonus a neztrácím víru, že se jednou zdravého miminka dočkáme. Plno lidí má několik dětí, ale v partnerském životě nejsou tolik šťastní…prostě všude je něco :nevim:.

Chápu, že je někdy lepší se vypovídat úplně cizímu člověku, ale pokud je ve svém oboru dobrý, tak si k němu najdeš naprostou důvěru a časem se ráda vypovídáš ;). A vůbec se neboj, že by někomu něco řekl, to by si vůbec neměl dovolit! Moc ti fandím a budu ráda, když mi po návštěvě dáš vědět, jak to probíhalo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.20 13:57

Ahoj,
nemám zkušenost s potraty, ale s TCM. Chodím na ni druhý rok. Od začátku jsem nevěděla, jestli „věřit“ či „nevěřit“, ale tonoucí se stébla chytá… Řeším spoustu zdravotních problémů a až po roce jsem začala pociťovat rozdíl a doufám že to nezakřiknu, ale je mi lépe. Sama doktorka z TCM mi řekla, že u mne ten efekt nebude asi tak velký jako u ostatních a proto jsem překvapena, že mi je pomalu postupně lépe.
Půjčila jsem si nějaké knihy o TCM a po čase se v tom trošku orientuji (to co potřebuji) a mohu k tomu říci, že to všechno opravdu spolu souvisí.
Nicméně musel nastat správný okamžik, abych tento krok udělala.

(P. S. V minulosti mě dětská doktorka doporučila nějakou čínskou medicínu, kterou dělali lidé jako „letadlo“, aby si přivydělali. Nerozuměli tomu, jeli podle „své kuchařky“.. No prostě zkušenost naprosto příšerná. Naštěstí tihle „podvodníci“ již skončili)

• Citovat
  • Upravit
370
14.9.20 16:26
@Gedžitka22 píše:
To mi moc mrzí :(. A na genetice nebo jiných vyšetření nic nezjistili? A máš alespoň doma nějaké dítě, nebo zatím také ne?

Děti už mám, ale s přítelem jsme chtěli spolu, on děti nemá. Poprvé nám umřel chlapeček u mě v bříšku, ve 21tt a od té doby samé zt nebo biochemické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
14.9.20 16:28

@Gedžitka22 Jinak všechna vyšetření u obou v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
15.9.20 09:09
@Anonymní píše:
Ahoj,
nemám zkušenost s potraty, ale s TCM. Chodím na ni druhý rok. …

Ahoj, je mi moc líto, že máš tolik zdravotních problémů :( Nechápu, že si to někdo musí takhe vybrat… Moc doufám a věřím, že když budeš silná a v tom, co děláš, vytrváš, určitě se to projeví uzdravením :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
15.9.20 09:11

@Mychaj13.10 Tak ale to je hrozné 8o :,( Sakra, ty sis vytrpěla… hrozně mi to mrzí. Vždycky si říkám, že vše má svůj důvod, ale u tohohle důvod tedy nechápu :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
15.9.20 09:17

@rzipkova Jé, moc gratuluji ke svatbě :kytka: to máš pravdu, třeba to miminko má přijít až po ní. A stihli jste to ještě bez roušek?
To my nejsme ani zasnoubení. Je pravda, že jsem si taky letos říkala, když jsme byli s přítelem na 2 svatbách, že by bylo hezké se první vdát a tu svatbu si pořádně užít ;).

Ty to bereš nádherně, spousta lidí by se od tebe mělo učit, hodněkrát i já :andel: Máš naprostou pravdu, hlavně, že jsme zdraví a spolu pořád šťastní. Byli jsme šťastní i na začátku vztahu, a to bez miminka, jsme i teď šťastní a to miminko, to už je prostě takové štěstí nad štěstím :D. Hned jsi mi dodala lepší pohled na věc, děkuji :hug:

Určitě dám vědět, pak klidně i doporučím kontakt, když to bude fajn :) On už mi takhle jednou pro ukázku napíchnul ucho, do,,ženského bodu,, a tam jsem tedy měla pekelný tlak. Bylo to po prvním potratu. A shodou náhod či skutečně tím vypuštěním tlaku, jsem měla do týdne zase svůj cyklus… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
15.9.20 09:34

@Mychaj13.10 Ahoj, také mi je to moc líto, je to hrozný, co si nějaké páry musí vytrpět :(. Byli jste spolu na genetice a reprodukční imunologii v Praze nebo v Plzni? Držím palce, aby jste se společného dítka brzy dočkali a také pevné nervy u dalšího těhotenství :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí