Poukaz do lázní pro učitelku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11056
11.6.26 10:02

@Lucy75 u spousty lidí jde o princip. Chceš dát něco svého, né se podřizovat stádu. Pak dají všichni 200 Kč a šlus a když ty dáš navíc ještě kytku a bombošku, budeš vypadat jak Hujer ;). Nebo chtějí, aby měla učitelka více dárků a né jen jeden. Nebo se budeš divit, ale spousta lidí nemá ani ty 200 Kč. Proto utrhnou kytku u někoho na zahradě a jdou.
Když odmítneš z nějakého důvodu přispět 200 Kč, tak hned budeš minimálně za socku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67820
11.6.26 10:07

@Bytsamsebou
Budes se divit ale nebudes za socku, to jsou jen nejake vase predstavy. U nas neprispeli vsichni a vubec nevim kdo jo a kdo ne a je mne to jedno. A jestli nekdo uce da navic tyden v laznich, tak at. Ja beru davat spolecny darek jen na konci prvniho/druheho stupne po X letech nebo kdyz se s ni deti z nejakeho duvodu louci (odchazi na MD apod), takze jde o posledni kontakt s ucou. Ostatni rodice jsou mne tezce burt. Nechci ani chodit na nejake besidky a opikacky, celkem mne vyhovuje, ze je neznam. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11056
11.6.26 10:15
@zuzu224 píše: Více

To není má představa, mě je to jedno, respektují dětinzw sociálně slabých rodin. Ale vím, že někteří rodiče jsou zlí a trapní a jsme malá vesnice 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
11.6.26 10:24
@Lucy75 píše: Více

Ukaž mi, kdo tady chytá amok kvůli tomu, že máš přispět 200 na dárek pro učitelku na rozloučenou.

Silné emoce vzbudil týdenní zájezd z prvního příspěvku, dary ke každé příležitosti, tisícové dary od jednotlivců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11056
11.6.26 10:26

@zuzu224 a to, že se nezajímáš, s kým chodí tvé děti do třídy, je tvá věc. My jsme na vesnici, tady zná každý každého. Každý ví, jak jsou na tom rodiče spolužáka a v jakém prostředí dítě vyrůstá, jelikož jich je ve třídě třeba jen 7 nebo 9 žáků. Pořádají se akce s rodiči na setmelení kolektivu, pro zábavu, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
11.6.26 10:31
@Lucy75 píše: Více

No, a mne zase přijde, že za to, aby byla dobrá a empatická, má plat, případně benefity od zaměstnavatele. A nevím, jak se stane, že učitelka s dítětem tráví víc času než rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
11.6.26 10:32
@Bytsamsebou píše: Více

já ti nevím, ale neprojektuješ si do toho něco? končím s dětma školní rok po desáté a každý rok se řeší co a jak. U některých učitelů i něco většího, na rozloučení, kdy se skládalo…nadhodilo se, kdo by se chtěl zúčastnit a podle počtu se to vybralo a rozpočítalo. zcela jistě se nezúčastnili všichni, někdo chtěl jen po své ose, někdo chtěl dát něco za sebe atd…ale že by se zkoumalo, kdo dával a kdo ne? a pokud ne z jakého důvodu? :think: nechci ti brát iluze, ale většinu rodičů fakt nezajímá, jestli se zúčastnila i Anička, jestli Pepík dával kytku z květinářství nebo ze zahrady :think: popravdě ostatní jsou ostatním fakt putna, a řeší to jen někteří, kteří s tím mají nějaký vlastní problém…

Na férovku - ty víš, co dávali a kolik je to stálo ostatní rodiče tvých dětí? asi ne že :think: pokud někdo má pocit, že se kvůli něčemu takovému musí cítit jako socka, je to jeho boj, problém který by měl řešit hlavně on sám, a neměl by to přenášet na děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4490
11.6.26 10:32

No, moc nechápu tu zášť vůči učitelům a tomu, že dostanou chlebíček zadarmo.
Kdybych měla sečíst, kolik jsem vytáhla ze své kapsy během 4 let, než děcka odmaturují… Kolik zmrzlin jsem zaplatila, buchet na pikniky upekla, špekáčků na výlety nakoupila. Nikdy mi to nepřišlo nepatřičné, páč jsem ty děcka prostě měla ráda a přišlo mi to vlastně tak nějak automatické. Naštěstí „moji“ rodiče byli normální, viděli, co pro děcka dělám a nikdo z nich mi chlebíček nezaviděl. ♥️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
11.6.26 10:35
@Eva2610 píše: Více

a vadí ti tedy, že některý rodič chování učitelky ocení? protože se dítku věnovala nad rámec svých povinností? tak jí přispěje při odchodu na nějaký dárek? :think: a kytku na konci roku za vysvědčení učitelce dáváte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11056
11.6.26 10:36
@Keyllah píše: Více

Co bych si já měla, ty vole, projektovat? :D a ano, vím. Jak říkám, ve třídě je i jen sedm žáků, né 25, jak ve velkých městech navíc se s rodiči těchto žáků vidím takřka denně a navíc mi děti samy od sebe poví, co dostala paní učitelka a navíc ta učitelka se pochlubí příspěvkem na Facebooku :D!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67820
11.6.26 10:39

Takze predpokladam vsichni vi, ze nekteri rodice nemají penize a neni pro ostatni teda novinkou, ze nemuzou prispet a nezacnou je na to konto pomlouvat, pripadne je jiz pomlouvali a nic moc se nezmeni. Opravdu to nestoji na darku pro ucitelku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67820
11.6.26 10:42

Me deti nevi ani co mel spoluzak v lavici z poletky….vubec si neumim predstavit, ze by deti prisly domu a zacly resit co kdo dal ucitelce, pokud by se nejednalo o klice od noveho lamba, tak je to uplne mimo jejich rozlisovaci schopnosti. Vuebc netusim co kdo dava ucitelkam a je mne to burt. At je vezmou s sebou klidne na dovolenou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
11.6.26 10:42

ok, chápu, na vesnicích to máte jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11056
11.6.26 10:43
@zuzu224 píše: Více

V naší třídě ano, jsme skvělý tým. Ale pak jsou tu rodiče z jiných tříd a ti jsou (vulgární výraz) a nechápou ty rodinné poměry jiných žáků a pomlouvají kde co, kde koho, za cokoliv 8).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11056
11.6.26 10:43
@Keyllah píše: Více

Tak určitě :*! Úplně jinak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin