Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lucy75 u spousty lidí jde o princip. Chceš dát něco svého, né se podřizovat stádu. Pak dají všichni 200 Kč a šlus a když ty dáš navíc ještě kytku a bombošku, budeš vypadat jak Hujer
. Nebo chtějí, aby měla učitelka více dárků a né jen jeden. Nebo se budeš divit, ale spousta lidí nemá ani ty 200 Kč. Proto utrhnou kytku u někoho na zahradě a jdou.
Když odmítneš z nějakého důvodu přispět 200 Kč, tak hned budeš minimálně za socku…
@Bytsamsebou
Budes se divit ale nebudes za socku, to jsou jen nejake vase predstavy. U nas neprispeli vsichni a vubec nevim kdo jo a kdo ne a je mne to jedno. A jestli nekdo uce da navic tyden v laznich, tak at. Ja beru davat spolecny darek jen na konci prvniho/druheho stupne po X letech nebo kdyz se s ni deti z nejakeho duvodu louci (odchazi na MD apod), takze jde o posledni kontakt s ucou. Ostatni rodice jsou mne tezce burt. Nechci ani chodit na nejake besidky a opikacky, celkem mne vyhovuje, ze je neznam. ![]()
@zuzu224 píše: Více
To není má představa, mě je to jedno, respektují dětinzw sociálně slabých rodin. Ale vím, že někteří rodiče jsou zlí a trapní a jsme malá vesnice
.
@Lucy75 píše: Více
Ukaž mi, kdo tady chytá amok kvůli tomu, že máš přispět 200 na dárek pro učitelku na rozloučenou.
Silné emoce vzbudil týdenní zájezd z prvního příspěvku, dary ke každé příležitosti, tisícové dary od jednotlivců.
@zuzu224 a to, že se nezajímáš, s kým chodí tvé děti do třídy, je tvá věc. My jsme na vesnici, tady zná každý každého. Každý ví, jak jsou na tom rodiče spolužáka a v jakém prostředí dítě vyrůstá, jelikož jich je ve třídě třeba jen 7 nebo 9 žáků. Pořádají se akce s rodiči na setmelení kolektivu, pro zábavu, atd.
@Lucy75 píše: Více
No, a mne zase přijde, že za to, aby byla dobrá a empatická, má plat, případně benefity od zaměstnavatele. A nevím, jak se stane, že učitelka s dítětem tráví víc času než rodič.
@Bytsamsebou píše: Více
já ti nevím, ale neprojektuješ si do toho něco? končím s dětma školní rok po desáté a každý rok se řeší co a jak. U některých učitelů i něco většího, na rozloučení, kdy se skládalo…nadhodilo se, kdo by se chtěl zúčastnit a podle počtu se to vybralo a rozpočítalo. zcela jistě se nezúčastnili všichni, někdo chtěl jen po své ose, někdo chtěl dát něco za sebe atd…ale že by se zkoumalo, kdo dával a kdo ne? a pokud ne z jakého důvodu?
nechci ti brát iluze, ale většinu rodičů fakt nezajímá, jestli se zúčastnila i Anička, jestli Pepík dával kytku z květinářství nebo ze zahrady
popravdě ostatní jsou ostatním fakt putna, a řeší to jen někteří, kteří s tím mají nějaký vlastní problém…
Na férovku - ty víš, co dávali a kolik je to stálo ostatní rodiče tvých dětí? asi ne že
pokud někdo má pocit, že se kvůli něčemu takovému musí cítit jako socka, je to jeho boj, problém který by měl řešit hlavně on sám, a neměl by to přenášet na děti…
No, moc nechápu tu zášť vůči učitelům a tomu, že dostanou chlebíček zadarmo.
Kdybych měla sečíst, kolik jsem vytáhla ze své kapsy během 4 let, než děcka odmaturují… Kolik zmrzlin jsem zaplatila, buchet na pikniky upekla, špekáčků na výlety nakoupila. Nikdy mi to nepřišlo nepatřičné, páč jsem ty děcka prostě měla ráda a přišlo mi to vlastně tak nějak automatické. Naštěstí „moji“ rodiče byli normální, viděli, co pro děcka dělám a nikdo z nich mi chlebíček nezaviděl. ♥️
@Eva2610 píše: Více
a vadí ti tedy, že některý rodič chování učitelky ocení? protože se dítku věnovala nad rámec svých povinností? tak jí přispěje při odchodu na nějaký dárek?
a kytku na konci roku za vysvědčení učitelce dáváte? ![]()
@Keyllah píše: Více
Co bych si já měla, ty vole, projektovat?
a ano, vím. Jak říkám, ve třídě je i jen sedm žáků, né 25, jak ve velkých městech navíc se s rodiči těchto žáků vidím takřka denně a navíc mi děti samy od sebe poví, co dostala paní učitelka a navíc ta učitelka se pochlubí příspěvkem na Facebooku
!
Takze predpokladam vsichni vi, ze nekteri rodice nemají penize a neni pro ostatni teda novinkou, ze nemuzou prispet a nezacnou je na to konto pomlouvat, pripadne je jiz pomlouvali a nic moc se nezmeni. Opravdu to nestoji na darku pro ucitelku. ![]()
Me deti nevi ani co mel spoluzak v lavici z poletky….vubec si neumim predstavit, ze by deti prisly domu a zacly resit co kdo dal ucitelce, pokud by se nejednalo o klice od noveho lamba, tak je to uplne mimo jejich rozlisovaci schopnosti. Vuebc netusim co kdo dava ucitelkam a je mne to burt. At je vezmou s sebou klidne na dovolenou. ![]()
ok, chápu, na vesnicích to máte jinak ![]()
@zuzu224 píše: Více
V naší třídě ano, jsme skvělý tým. Ale pak jsou tu rodiče z jiných tříd a ti jsou (vulgární výraz) a nechápou ty rodinné poměry jiných žáků a pomlouvají kde co, kde koho, za cokoliv
.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.