Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@zuzu224 píše: Více
Jo, mně to vadí, že někdo mě nutí kupovat občerstvení někomu, komu nechci. A těch 200 není nic, to jsou prostě moje vydělané peníze.
@jita22 píše: Více
Protoze jak zde ctes, tak i vetsina rodicu s tim nema problem a tak to bude u studentu. Ja bych klidne ditku na to prispela. S tim nemam vubec problem, tak jako jsme s tim nemeli problem my pred ctvrt stoletim.
@Menton píše: Více
Ano, tak to mělo druhé ditě. Sice nematurovalo, ale když dělali závérečné zkoušky, udělalo se komisi občerstvení v učňovské kuchyni. Studenti to ale neplatili.
Nebo jim to vadí, ale přidají se, raději aby je tihle aktivní rodiče tvého typu neuklovali.
@Anna766 píše: Více
Tak te muzu uklidnit, ze ja rozhodne nejsem rodic co organizuje nejake spolecne darky. Je mne to uplne u zadku. Kdyz to nekdo organizuje, tak prispeju a tim konci ma aktivita.
A jak jsem tu napsala X krat, tak pevne doufam, ze toto si resi 19 lete deti a ne ze to za ne resi matky-kvocny.
Jako fakt stojite za zadkem mladym dospelym a resite za co plati 200???
Snad ty me budou teda smostatnejsi, ja si ve ctvrtaku uz vydelavala celkem dost a o takovy drobny doma ani nerikala.
Příspěvek upraven 11.06.26 v 11:55
@jita22 píše: Více
Nikoho nikde nikdo nenutí. Není to povinnost a nikde to nijak nevymáhají. Stačí? 🤷🏻♀️ 😅
I kdyby tvé dítě nic nepřispělo, stejně bez rozdílu jako třídní donedu na maturitní večírek misu řízků ![]()
Příspěvek upraven 11.06.26 v 12:18
Tak dnešní matky co tu řeší školu asi dospělé děti nemají, ne?
Sama jsem psala že moje děti neřesili chlebíčky žádné a udivuje mě že to někde takhle jede.
Když maturovala dcera, tak jsem kupovala ty nejlepsi makronky, ktere se daji sehnat v Praze ![]()
Heč, heč
![]()
Stojím si za tím; ze dcery osobnost, talent a chytrost mají větší hodnotu a váhu než k z nejlepší makronky!
![]()
Na občerstvení u maturity si nepamatuju a jak to budou mít děti zjistím nejdřív za 2 roky. Ale když jsem sedávala u komise u státnic, tak jsme si zajišťovali občerstvení jako zkoušející sami (občas se šéf katedry praštil přes erární kapsu a zaplatil chlebíčky), ale když jsem obhajovala dizertaci, tak.jsem pohoštění pro komisi zařizovala sama.
@Anonymní píše: Více
Na VS to urcite zarizovala skola. Tam si to neumim predstavit jinak. V rocniku nas byly snad stovky a kazdy jine predmety atd. Statnice jsme delali dle vedouciho diplomky a tam jsem se sesla s lidmi, ktere jsem znala max od videni z prednasek. Tam by nebyla mozna jakakoliv domluva. Navic jsem je videla az u tech statnic.
Ale SS je jine prostredni. Je to staly kolektiv.
@Anonymní píše: Více
Tak na VŠ mi to přijde jako ještě mnohonásobně větší úlet😃
Tam většinou nebývají žádné familiární vztahy, které by to mohly ospravedlnit. Nezkouší Tě někdo, kdo Ti 4 roky kupoval zmrzku a nosil špekáčky na společný posezení u ohníčku.
Já z toho cítím, že nestačí dělat pouze to, co máš oficiálně dělat (tj. v tomto případě řádně studovat, napsat a obhájit svou práci). Ale musíš si autority neustále předcházet, ne-li jim podlézat.
Na druhou stranu, přidat do chlebíčků něco na dobrou náladu, mohly by ty maturity být snadnější ![]()
@_.Emilyyy píše: Více
A to je co za výkřik?
Ono tady není diskuze až tak primárně, kdo na to má…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.