Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hanka.br.
moc hezké, mám stále přebytky kamínků a mušlí, úplně to tam vidím… Mám jednu velkou skleněnou nádobu, kde přežívaji i kaktusy👍🏼 🍀
@Lucy75 píše: Více
Děkuju Myslím, že dárek od rodičů a dětí by bylo i neuctivé nepřijmout. A já jsem ráda, že se nikdo nesnaží nám vzít tuhle chvíli, kdy rodiče svým poděkováním dávají najevo, že si jsou dobře vědomi toho, co děláme a a znamenáme pro jejich děti.
@Qwinett píše: Více
Neporozuměla jsi.
Ale když už to píšeš, pak přej i těm matkám, nejen kantorum ![]()
Mým benefitem je svoboda, kterou si ovšem musím draze zaplatit.
@adresa píše: Více
Já přeji a proto mĕ udivuje, že v dnešní dobĕ nĕkdo řeší pohoštĕní za 100kč pro nĕjakého pedagoga. Moje dcera dostala k narozeninám od učitelky přívĕsek jiné dĕti také bĕhem roku dostanou drobnost k narozkám. Učitelka upekla na Vánoce dĕtem vánočku a cukroví…to vám také přijde, že dĕti uplácí? U syna je učitel v 9.třídĕ pozval na zmrzku…a ne nebylo to z třídního fondu, ale z jeho kapsy…tudíž nám nepřijde divné nĕkomu nĕco koupit, přispĕt ard. Naopak učím dĕti slušnosti a vstřícnosti. Moje dĕti mají radost když můžou nĕkoho obdarovat nebo přispĕt a k tomu je i vedu. Nevedu je k samožetství, sobectví a lakotĕ.
@Qwinett opět, neporozuměla jsi. Ale už se mi to nechce všechno znovu opakovat, vysvětlovat svůj postoj.
@Qwinett píše: Více
A myslíš, že té učitelce tu vánočku a cukroví někdo nařídil? Asi ne, viď?
@jita22 píše: Více
Stejně, jako žádnému studentovi nikdo nenařídil nosit občerstvení? 🤷🏻♀️
@cverunka píše: Více
Ne, tedy aspoň věřím, že ne, ale je to obecně očekáváno.
A nezlobte se, ale zase vnesu ty peníze. Učitelka bere plat a rozhodne se, že dá dětem dárek. Nikdo to od ní neočekává. Od těch studentů bez vládního příjmu se to očekává, počítá se s tím a kdo se neúčastní, bývá za černou ovci. A to je špatně.
Kdysi jsem učila mrňata angličtinu, kupovsla jsem jim „motivační“
sladkosti a drobnosti, nikdo to nečekal a děti byly nadšené. Děti mi malovaly obrázky, přáníčka.
Byla by mi hanba, kdyby mi rodiče začali chystat občerstvení, drželi služby kdo donese chlebíčky, koláčky.
@adresa píše: Více
a ty, když jsi maturovala, tak jste zkoušejícím nekupovali občerstvení?
jak už jsem psala, tento zvyk je běžný od roku 1975, zřejmě i déle, to nevím, nikdo z těch zkoušejících to studentům neporoučí, prostě je zvykem, že studenti koupí občerstvení
@stinga píše: Více
Ne, u nás občerstvení komisi zajišťoval gympl. Co přesně, to už nevím.
My se starali jen jak přežit ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.