Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Danka.12 píše:
Děkuji všem za odpovědi. Já to shrnu asi takto…Doktorka mi řekla že je to poúrazová epilepsie, jelikož před necelým rokem synovi EEK dělala a bylo v pořádku. Teď tam bylo to co tam být nemá a když to srovnala se zprávou z nemocnice a s tím kde jí syn řekl že se praštil, řekla že ty vlny sedí na to místo a řekla mi závěr.
I kdyby tomu tak bylo, neslo tomu zabranit zadnym vysetrenim. Pokud se ovsem pri padu pocural, videla bych to spis jako ostatni, mozna byl pricinou padu epilepticky zachvat. Nikdo dospely u toho nebyl, asi se to nedozvis, ale to na lecbu nebute mit vliv.
@Anonymní píše:
Nevidim zadne pochybeni. Jen by me zajimalo, jak lekarka prisla na to, ze je epilepsie pourazova. Ale ona to tak mozna ani nerekla, ze ne? Spis podotkla, ze BY MOHLA byt i pourazova a uz se resi, co nekdo udelal spatne.Znama prodelala krvaceni do mozku( jako teenager), ma za sebou vsechna myslitelna vysetreni, epilepsie se jako nasledek objevila po skoro dvou letech.
Syn chodí na EEG celkem pravidelně, vzhledem k ADHD, ten obraz se celkově hodně zlepšil, mimo místo úrazu. Proto. Jinak s nemocnicí máme 2× špatnou zkušenost. Když přijela sanitka, trvala jsem na jiné nemocnici, nicméně mě přemluvila že u úrazu hlavy je potřeba kompletní vyšetření co nejrychleji. My v tu chvilku vážně nevěděli,
@Danka.12 u deti se rentgeny a CT delaji opravdu vyjimecne, ja osobne jako mlada lekarka jsem nechala pri podobnem urazu diteti rentgenovat hlavu + krcni pater a dostala jsem docela vynadano od vedouciho rentgenologa, co me to napada takhle maly dite zarit! Bylo mu cca 7 a taky spadlo po hlave. A to se tehdy jednalo o prosty rentgenovy snimek, zadny CT. Ale taky chapu strach rodice.
@Danka.12 píše:
@Jana525 CT je rizikové? To jsem opravdu nevěděla. Jinak synovi dělají EEG pravidelně vzhledem k ADHD, po tom úrazu se hodně změnilo. Proto usuzuje že je poúrazová, ten obraz se hodně změnil právě v místě úrazu.
Ano CT je velmi silna davka radiacniho zareni. A u ditete je tohle samozrejme vice rizikove nez u dospeleho. Proto by se melo pouzivat pouze, pokud jsou vazne duvody a neni moznost jineho vysetreni.
A jeste bych rada podotkla, ze ciste EEG neznamena, ze dite nema epilepsii
@bobulka88 mně zase rentgenoloh ujišťoval, že se nemusím bát, když můj syn do jednoho roku života absolvoval x rentgenu a navíc další vyšetření, že to skutečně nic negativně neovlivní
@Jana525 píše:
A jeste bych rada podotkla, ze ciste EEG neznamena, ze dite nema epilepsii
To ano, ale třeba v našem případě čím čistší, tím lepší. Syn epilepsii má
Jsem sama epileptička a stejně jako ostatní - jak jsem se dočetla, že se syn počůral, mě napadlo, že už na té prolézačce to byl záchvat. Pokud ano, dobre že to dopadlo takhle a ne hůř.
Při epilepsii jsou důležité projevy - člověk může mít čistý eeg záznam a přesto mít záchvaty ( já to tak mám) a opačně.
Jinak dcera jednou taky spadla a praštila se do hlavy a vyšetřenímprobíhalo jako u vás, takže asi nikdo nepochybil.
EDIT: celkem by stálo za to zeptat se synova kamaráda, jak přesně celá situace vypadala
Příspěvek upraven 12.07.19 v 09:23
@g.sandova píše:
Tak samozrejme, jsem taky mamou epileptika.
@g.sandova píše:
Rentgen je oproti CT nic, z toho bych si hlavu nedelala.
@Jana525 no, to byla reakce na příspěvek kdysi mladé doktorky
Ja bych urcite lekare neobvinovala, spis jak pise @SibyllaTrelawney fakt, bych zkusila co nejvic zjistit o tom padu z prolejzacky, protoze vazne mohl spadnout v dusledku zachvatu
Ještě mě napadá… Zakladatelko, jak je na tom syn teď? Má nějaké záchvaty nebo ne? Jestli řešíš jen abnormální eeg nález, tak to je zbytečné… jak jsem už psala výš - nález na eeg má hodně lidí a ani to o sobě třeba nevědí… CT hlavy po pádu by ukázalo na krvácení a podobně, ale pro zjištění epileptických ložisek neslouží, k tomu se dělá MR a to ještě ve speciálním režimu. I kdyby mu to CT bývali udělali, vyšlo by zřejmě negativní a u vaší neuroložky by pak abnormální eeg stejně měl. A neuroložka ten nález nějak řeší? Co když ten nález tam byl už před úrazem?
Poúrazová epilepsie se mimochodem může projevit i roky po traumatu.