Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme mezi sebou 1.500 km a jazykovou bariéru, co víc si přát
To byl vtip, samozřejmě. Je to milá paní a vím, že nám fandí. Mrzí mě, že je tak daleko a hlavně že až budou děti, moc často se neuvidí ![]()
Ja mam uplne bajecnou tchyni. Moc si rozumime, i svagrovou mam strasne fajn
do niceho nam nekecaji, pomahaji, casto si volame a navstevujeme se. Tchyne je skvela - hodna, rozdala by se, ma me rada, zastava se me pred manzelem (i kdyz o tom nevim). Mimco ted cekame, tak uvidime. Nemluvi do vychovy ani sve dceri, predpokladam nebude ani mne
mam ji moc rada, ja si nemam absolutne na co stezovat ![]()
@Russet píše:
Té teorii nevěřím. Nikdo v naší rodině se tak nechová.
Já zase na tu teorii spoléhám. Moje hodná tchýně už má vnoučata od dcer a my teď čekáme mimčo v březnu, tak doufám, že už to z její strany bude takové volnější, když to bude od syna
Ale nikdy jsme neměly spolu problém vyjít, hrozně mi pomohla např. se svatbou, pomohla mi po smrti dcerky, teď když jsem v nemocnici, tak mi pere, navštěvuje… jsem jí za hodně věcí vděčná. I kdyby se po porodu nedejbože „zkazila“ ![]()
@Kelliee píše:
Já zase na tu teorii spoléhám. Moje hodná tchýně už má vnoučata od dcer a my teď čekáme mimčo v březnu, tak doufám, že už to z její strany bude takové volnější, když to bude od synaAle nikdy jsme neměly spolu problém vyjít, hrozně mi pomohla např. se svatbou, pomohla mi po smrti dcerky, teď když jsem v nemocnici, tak mi pere, navštěvuje… jsem jí za hodně věcí vděčná. I kdyby se po porodu nedejbože „zkazila“
Já mela taky super tchýni. Vždycky mě povzbuzovala, ví, že tchán a můj „zatím“ manžel jsou stejně povahy a není to s nima jednoduchý… Párkrát jsem ji i řekla, že jestli mě její syn nepřestane urážet, ponižovat a vyhrožovat, rozvedu se… No a když se dozvěděla, že jsem podala žádost o rozvod, úplně otočila, jela za moji rodinou aby jim řekla, že mě špatně vychovali, že jsem hloupá a pitomá a skončím s opilcem… Úplně zapomněla na to, že mě její synek psychicky týral a vyhrozoval ujmou na zdraví…
Mám skvělou bývalou skorotchyni a tchána..dite hlídají ochotně a pomuzou, co potřebují…
Mám s nimi lepší vztah než s rodici
Hlásím se do klubu spokojených chovatelů tchyně a tchána ![]()
Vídám je oba častěji než manžel, každý rok je beru sebou na dovolenou na 2-3 týdny (manžel za námi dojizdi na víkendy). Jsou fajn, pokecame, postarají se a zabaví dítě, neodmlouvaji, sní co navarim, nebrblou… takže u mě dobrý ![]()
Já na tu svou nemůžu říct jediné špatné slovo.. Od začátku, co jsme s přítelem spolu, se ke mě vždycky chovala moc hezky, strašně nám pomáhá.. Takže to jak každý svou tchyni nesnáší, tak to jde opravdu mimo mě ![]()
Ja mam skvelou tchyni
je o 14let starsi nez ja
a je moc hodna, ma me rada.
Jsem 11 let vdaná, s manželem jsme spolu celkem 16 let. Když mě tchýně viděla poprvé, objala mě a řekla „Vítám tě“.
Je nesmírně hodná, nikdy se nám do ničeho nepletla (ve smyslu řešení důležitých životních situací). Vždycky jsme u ní vítáni. Dcera ji miluje. Moje tchýně má milost v povaze, je navíc i klidná a rozvážná, můj manžel je horká hlava, tak ho často krotí, bývá na mé straně.
Myslí na nás všechny hodně, na nás i na švagra s rodinou - vždycky říká, jak se za nás každý večer modlí, ať jsme všichni zdraví. Pro někoho asi blbost, ale od ní je to opravdu upřímné. Je to nesmírně pokorný, čistý a dobrý člověk.
Tchán už nežije, zemřel ve stejném roce, kdy my jsme se brali. Byl to skvělý člověk, měla jsem ho moc ráda a často na něj vzpomínám, dcera by ho milovala - byla s ním velká sranda. ![]()
Ja si také nemohu stěžovat, vycházím s ní lépe než s vlastní matkou (s mužem jsem 10 let, 5 let manželé, děti 23 měs a 2 měs). Máme stejný vkus a do ničeho nám nemluví. Uvidíme, až budou děti větší. Zatím respektuje, když si něco nepřejeme a mi zas občas přimhouříme oko, když zazlobí ![]()
@ellie94 Ty vlastně nevíš, co chceš, na tchýně se všeobecně nadává „právem“?! Tak koukej
na příspěvky odpovědět. ![]()