Pozitivní screening Edwardsův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
94
8.3.21 22:32

@mamule42 to mě moc mrzí, muselo to být nesmírně těžké.. Nedokážu si to ani představit.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11863
8.3.21 22:33
@lety_l píše:
@pazitka děkuji za podporu, ve středu to budu konzultovat s genetičkou, poprosím je ještě o jeden ultrazvuk pokud ho nedělají automaticky.. Dr říkala že ultzv je v pořádku, ale někde píšou že tyto defekty jdou vidět až od 16 tt.. Ale já tomu moc nerozumim, nikdy jsem to nějak nezkoumala, u obou synů bylo vše v pořadku..

u mě to bylo vidět už na NT screeningu, ale je pravda, že pokud by šlo o mozaiku, asi by bylo dobré ještě počkat.
Každopádně fakt věřím, že to dopadne dobře :hug: - víš, které hodnoty v tom screeningu vám tu pravděpodobost zvýšily? 2.2 mm je OK, měly to tak dvě mé (zdravé) děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
8.3.21 22:34

@lety_l Já už bohužel nevím. Je to 6,5 roku. Hodně jsem toho tehdy zjišťovala a vím, že brali tu krev podle termínu dle poslední menstruace. Já ale věděla den kdy jsme dítě vyrobili a to se o cca týden lišilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
8.3.21 22:35

@lety_l hodnoty jsem mela lepsi nez ty a sla jsem na amc. Nejprve jsem tedy na genetice odmitla, ale pak jsem si to rozmyslela. Nechtela jsem rodit mrtve dite nebo se divat miminku do hrobu. Vim, jsou vyjimky, ktere s timto syndromem ziji dele. Zvolila jsem zarizeni, kde amc delaji casto. Manzel byl se mnou a dival se na ultrazvuk. Ja na to nemela odvahu. Pry plod pred jehlou uhnul. Pak jsem 3 dny jen lezela. Dite se narodilo zdrave ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
8.3.21 22:35

Mela jsem podobny vysledek 1.screeningu, tez ultrazvuk naprosto ok, vek taky jeste ok a cele to udelala spatna krev. My jsme se rozhodli pro test z krve, jelikoz pri takovem vysledku mi prislel odber plodove vody vetsi riziko, navic jsem cetla, ze ty testy z krve nebyvaji falesne negativni, spis se muze stat, ze falesne pozitivni. Za test z krve jsme platili asi 13tis., ale stalo to za to. Po 10dnech vysledek - negativni. V postylce mi lezi zdrava 6tydenni holcicka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
8.3.21 22:37

@pazitka můj syn jeden měl taky 2.1 a druhý 2.3 takže jsem si říkala že teď to bude snad taky ok, dokud nezazvonil telefon.. Říkala, že to ukázala krev, nějaký hormon.. Více se o tom nebavila, asi to chce celé probrat ve středu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11863
8.3.21 22:39
@lety_l píše:
@pazitka můj syn jeden měl taky 2.1 a druhý 2.3 takže jsem si říkala že teď to bude snad taky ok, dokud nezazvonil telefon.. Říkala, že to ukázala krev, nějaký hormon.. Více se o tom nebavila, asi to chce celé probrat ve středu..

to se myslím stává docela často, že jedna hodnota zaviněná něčím jiným, to celé vychýlí. Navíc na amnio můžeš i později, pokud by se po 16.tt ukázalo něco víc. drž se, je to velice stresující- pohlaví asi nevíte ještě, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
8.3.21 22:40

Jo a taky si myslim, ze to mohlo byt i tim, ze mi nesedi tehotenske tydny s realnou dobou tehotenstvi a ze budu mit nejak posunutou ovulaci. Napriklad u prvni i druhe dcery, pokazde muselo dojit na vyvolani, u prvni dcery jsme si s tehdejsim partnerem „davali pozor“ a max jsme to neresili tesne pred menstruaci, takze snaz se byt co nejvic v klidu a drzim palce, aby to dopadlo dobre. Ja tedy byla od zacatku presvedcena, ze vse bude ok.

Ps. Pro jistotu jsme ve 20tt sla na velke ultrazvuky dva, jeden u meho lekare, druhy v Gennetu, potvrdily oba, ze vse v poradku.

Příspěvek upraven 08.03.21 v 22:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
8.3.21 22:40

@JednaPrazacka gratuluji ke zdravé holčičce 🌹snad u nás to dopadne taky dobře, ale já jsem rozený pesimista.. Ale dle příspěvku jsem téměř rozhodnuta pro test z krve.. Děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
8.3.21 22:41
@mamule42 píše:
Dcerka měla Edwardsův syndrom, ale já ji nechala žít odešla 35 dní po narození.
:hug: jsi silna zena! Ja bych to nedokazala…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
8.3.21 22:42

@pazitka děkuji.. Říkala že to bude nejspíse holčička.. U nich je to zřejmě i častějsi že tato vada..? No je to velký stres.. Ale musíme to nějak přežít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
8.3.21 22:45
@lety_l píše:
@JednaPrazacka gratuluji ke zdravé holčičce 🌹snad u nás to dopadne taky dobře, ale já jsem rozený pesimista.. Ale dle příspěvku jsem téměř rozhodnuta pro test z krve.. Děkuji za info

Diky, taky k ni byla dlouha cesta :lol: :mrgreen: dej pak vedet, jak jsi dopadla! Kazdopadne, jak jsem psala, ty penize byly opravdu dobra investice, u amc bych mela nervy, ze se neco pokazi a budu si to vycitat a nedelat nic, tak to jsme vedeli, ze nezvladneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
8.3.21 22:45

@JednaPrazacka závidím ten optimismus, manžel je taky spíše optismista, kdežto já rozený skeptik a pesimista 😃 si říkám že kdybych měla podobně naladeneho partnera jako jsem já, tak bych takové stresové situace snad ani nezvládala a skončila bych někde na psychine nebo pod drnem… 😌 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
8.3.21 22:47

@JednaPrazacka určitě dám vědět, děkuji za podporu a informace… Ve středu mi dají komplet výsledky z toto screeningu a snad udělají ještě další ultrazvuk a nechám si vzít tu krev..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
8.3.21 22:49
@lety_l píše:
@JednaPrazacka závidím ten optimismus, manžel je taky spíše optismista, kdežto já rozený skeptik a pesimista 😃 si říkám že kdybych měla podobně naladeneho partnera jako jsem já, tak bych takové stresové situace snad ani nezvládala a skončila bych někde na psychine nebo pod drnem… 😌 😄

No optimismus, snazila jsem se proste dat na nejaky vnitrni pocit, ja si to proste nepripoustela, unik, coz je tedy takova moje berlicka v tezkostech, a neni to taky moc dobre :mrgreen: ale spis jsem se snazila byt realista, uklidnovala jsem se statistikama a pak jsem byla trochu fatalista, ze proste to je, jak to ma byt a ze to hlavne uz nezmenim a ani jsem nemohla udelat nic jinak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí