Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lety_l opravdu ten poměr není tak špatný! neházej flintu do žita! bude to dobré
![]()
@pazitka děkuji za podporu, já už tomu moc nevěřím.. Ale třeba se stane zázrak a dopadne to dobře ![]()
@lety_l Ještě není určitě nic ztraceno
Kdy budeš mít výsledky?
@Dadda8 nejdřív asi příští pátek.. Rikala 7-8 pracovních dnů.. No budu se muset nějak zabavit abych na to pořád nemyslela..
@lety_l ty jo, je mu 9 let. Ani nevim, jestli ten papir mam. Nejsem ted doma.
@lety_l píše:
@pazitka děkuji za podporu, já už tomu moc nevěřím.. Ale třeba se stane zázrak a dopadne to dobře
Ale kdepak.
Vždyť ty hodnoty vážně nejsou nijak tragické, rozhodně si nemyslím, že by bylo potřeba doufat v nějaký zázrak - spíš by to byla fakt blbá náhoda, kdyby to opravdu špatně dopadlo. Držím palce! ![]()
@klamonožka děkuji!
já už jsem procetla všechno možné a všude uvádí ze pro ES je typické snížené hcg a zároveň Papp-a.. Ale těžko říct.. ![]()
@lety_l píše:
@klamonožka děkuji!já už jsem procetla všechno možné a všude uvádí ze pro ES je typické snížené hcg a zároveň Papp-a.. Ale těžko říct..
Máš 1:234, takže ze 234 těhotných, co mají přesně stejné hodnoty jako ty, by se narodil jeden Edwards.
To je sice číslo, u kterého je dobré udělat ještě nějaké to další vyšetření, ale fakt ne takové, kde by si člověk měl říkat, že už je skoro jisté, že to dopadne zle. To neříkám, že bych tě chtěla nějak falešně uklidňovat, to prostě tak vychází matematicky. ![]()
@klamonožka ano máš pravdu.. Nicméně mně jako rozenemu pesimistovi zřejmě už není pomoci si říkám..
dnes jsem za manželem přišla asi s 5 teoriema proč to je ještě horší, než to vypadá a ten mi oznámil, ze mi nejspíš už přeskočilo..
což uz je taky možné.. Kéž by takové nemoci ani neexistovaly.. Ale zase jsem ráda, ze máme možnost tyto vady zjistit dokud je ještě čas..
@lety_l držím palce ať vše dobře dopadne. Dnes jsem se na screeningu dozvěděla, že vzhledem k věku a horší krvi je riziko DS 1:199. Taky mám pocit, že mě čekají spíš špatné zprávy. Tak snad nás pesimisty život mile překvapí negativními výsledky.
@Ančess taky ti budu moc držet palce ať je vše v pořádku!!
a jaké jsi měla hodnoty krve a NT?
@lety_l píše:
@Ančess taky ti budu moc držet palce ať je vše v pořádku!!a jaké jsi měla hodnoty krve a NT?
Vůbec netuším, výsledky jsem nedostala. Jediné co vím, že UTZ vypadal v pořádku. Jedu tam znovu zítra ráno, tak se dozvím víc
@lety_l píše:Děkuji. Já tobě také, ať nám to dobře dopadne
@Ančess tak držím všechny 👍 🙏
@Ančess píše:
@lety_l držím palce ať vše dobře dopadne. Dnes jsem se na screeningu dozvěděla, že vzhledem k věku a horší krvi je riziko DS 1:199. Taky mám pocit, že mě čekají spíš špatné zprávy. Tak snad nás pesimisty život mile překvapí negativními výsledky.
Já jsem u syna měla riziko DS 1 z 1300, označeno jako negativní výsledek, ale v poznámce bylo, že riziko vzhledem k věku je 1 z 140, bylo mi 38 let. Genetička označila test jako negativní, že jinak hodnoty jsou nádherný. Mám zdravého, skoro pětiletého syna. Kvůli věku mi nabízeli odběr plodovky, to jsem tenkrát nechtěla. Kdyby byly testy pozitivní, šla bych do neinvazivních testů. Někde bych těch dvanáct táců schrastila.
Držím pěsti, ať je vše v pořádku. To čekání na výsledky je děsný…