Pozitivní screening Edwardsův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
320
11.3.21 05:37

@lety_l držím pěsti, ať je prcek zdravý :srdce: Já měla mnohem horší výsledky, jedno pracoviště 1:50, druhé dokonce 1:2. Ale utz dobrý, tak jsem čekala na utz v 16tt, tam bohužel už rozštěp v obličeji, amc a potvrzení😔 U nás to byl tedy chlapeček.
Ale načetla jsem taky spoustu případů, kdy i s podobným rizikem vše dopadlo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.21 06:15
@lety_l píše:
@debra.morgan dle paní doktorky jsou ty testy velmi přesne, na 99.9%.. U Edwardsova syndromu bych jistě podstoupila potrat, nicméně riziko zřejmě není tak kritické, abych ohrozila život možná zdravého miminka invazivní metodou.. Takže zvolím tento neinvazivní zákrok a 10 tis za testy obětuji… Věřím, že by mě neposílala na něco o čem by nebyla přesvědčena že je takto přesné a spolehlivé.. ;)

Dle meho jste zvolila dobre, me vysly velice spatne testy, Edwards dokonce 1:7. Ale dite jsem cekala ve 43 letech, podstoupiila jsem Prenascan a vse se jeste kontrolovalo na velkem ultrazvuku. Vysetreni jsem podstupovala na Genettu v Praze a doktori se teda vysledky z prvni krve nijak nevzusovali. Vse jsme tak dokonce konzultovali s genetickou a tam mi ani odber plodovky po dobrych vysledcich Prenascanu nedoporucila ( hrnula jsem se bezhlave i do odberu plodovky):..Nrodil se zdravy kluk :kytka:.
Prosim anonym.

• Citovat
  • Upravit
94
11.3.21 07:15

@Rickym to mě moc mrzí :( mužu se prosím zeptat zda nevíte jak vám vyšla krev případně NT? Mám z toho úplně hrůzu, nejhorší je to čekání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
11.3.21 07:20

@PapeJ děkuji a gratuluji ke zdravému synkovi!! ;) bohužel u mě to nezkreslil věk říkala paní Dr, ale ten poměr krve, kdy u ES jsou tyto dvě hodnoty typicky snížené.. Ale snad se to nepotvrdí.. Jsem ráda že nyní je i ta možnost neinvazivniho testu.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
12.3.21 10:21

@lety_l pošlu do soukromé zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.3.21 17:49

Mě vyšel výsledek 1:2 na Downův syndrom. Věk tomu take určitě přidal (36), ale hodnoty krve byly špatné, ultrazvuk v pořádku.
Tehdy jsem z toho také neměla vůbec dobrý pocit, čekala jsem špatné zprávy a tak jsem šla rovnou na odběr plodovky, protože kdyby vyšel špatně i krevní test, tak se kvůli ukončení musí stejně na plodovku a já chtěla mít jistotu. Plodovka vyšla v pořádku a opravdu máme zdravou a šikovnou holčičku :srdce: :srdce:.

• Citovat
  • Upravit
32
12.3.21 18:34

Po středečním sdělení, že UZ je v pořádku, ale hodnoty krve ukazovaly riziko Downa 1:191, jsem hned ve čtvrtek absolvovala odběr choriových klků. Byly to dva dny plné slz a mého pesimismu, ale dnes mi z výsledků rychlotestu řekli, že plod je v pořádku. Takže za mě určitě jít do invazivního odběru za ten klid to určitě stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
12.3.21 18:48

@Ančess to je super zpráva že vám to dobře dopadlo 😊 já jsem dala víceméně i na radu paní dr že riziko komplikací po odberu je větší než riziko že tam ten Edwards bude, ale už jsem procetla milion diskuzi a zahraničních článků a vseho a u těch pozitivních screeningu na T21 asi 80% prý dopadne negativně, kdežto u T18 a T13 je to prý jen 40 %… Ale kdo ví.. Každý případ je jiný.. No bude to u nás ještě perný tyden než dojdou výsledky.. 😥

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
12.3.21 18:50
@Anonymní píše:
Mě vyšel výsledek 1:2 na Downův syndrom. Věk tomu take určitě přidal (36), ale hodnoty krve byly špatné, ultrazvuk v pořádku.
Tehdy jsem z toho také neměla vůbec dobrý pocit, čekala jsem špatné zprávy a tak jsem šla rovnou na odběr plodovky, protože kdyby vyšel špatně i krevní test, tak se kvůli ukončení musí stejně na plodovku a já chtěla mít jistotu. Plodovka vyšla v pořádku a opravdu máme zdravou a šikovnou holčičku :srdce: :srdce:.

Tak to gratuluji ke zdravé holčičce :srdce: kéž by takových výsledků bylo více že to dobře dopadlo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
12.3.21 18:53

@lety_l u mě o odběru rozhodl věk, je mi 42 let, a ta šance na problémy je bohužel opravdu veliká. Být mladší, taky se rozhoduji jinak 😊
Pořád budu držet palce, ať to dobře dopadne i u vás :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
12.3.21 18:56

@Ančess děkuji…snad to dopadne dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11863
24.3.21 08:50

@lety_l tak jak, už máte výsledky? :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
24.3.21 10:21

@pazitka tak paní dr volala ve čtvrtek, že trisomy test vyšel negativní.. Tak snad bude vše v pořádku už a neodhalí něco další ultrazvuky.. 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6682
24.3.21 10:27
@lety_l píše:
@pazitka tak paní dr volala ve čtvrtek, že trisomy test vyšel negativní.. Tak snad bude vše v pořádku už a neodhalí něco další ultrazvuky.. 🙏

Skvělá zpráva! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11863
24.3.21 10:27
@lety_l píše:
@pazitka tak paní dr volala ve čtvrtek, že trisomy test vyšel negativní.. Tak snad bude vše v pořádku už a neodhalí něco další ultrazvuky.. 🙏

no vidis! to je parada!!! moc drzim palce, ale urcite bude vsechno OK! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky