Pozitivní screening Edwardsův syndrom

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1210
9.3.21 15:09

@pazitka nie nemala nič také :srdce: aj pri narodení si nikto nič nevšimol až druhý deň pani dojtorka z neonatologie riešila menší noštek a silne zovreté pestičky. Ďakujem :srdce: a máš aj iné dieťatko? Dcérka práve bola naša prvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
9.3.21 15:23

@lety_l Já řešila podobné riziko s DS v r. 2017. Zaplatila jsme si odběr krve Prenescan, kde udávají spolehlivost 99,9%. Odběr plodové vody jsmlem odmítla, riziko následného potratu 1:100, takže pro mě byla volba jasná. Navíc známá díky odběru a následnému odtoku plodové vody v té době přišla o zdravé miminko. Ještě bych se zkusila zeptat genetičky na riziko očištěné o věk, mě tenkrát bylo 37 a riziko bez zkreslení věku bylo úplně v pohodě, jinými slovy dítě bylo dle screeningu v pořádku, jen to zhoršoval ten věk. Držím palce, ať je vše v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
9.3.21 15:30

@Dadda8 děkuji za radu, zeptám se jí zítra na konzultaci jak by to vypadalo kdyby byl nižší věk! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
9.3.21 15:39

Ja k tomuto vždycky přistupovala obráceně, ptala jsme se sebe (a manžela) jestli bych chtěla vychovávat a život podřídit tomu postižení, protože tohle prostě ovlivní chod celé rodiny. A dle toho se rozhodovala jak moc chci mít jistotu, že je plod zdravý. Takže já bych šla na odběr plodovky, klků nebo co ti nabídli.

(a ted nemyslím jen edwrdse, ale i jiné syndromy a postižení zjistilené během těhotenství)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6682
9.3.21 17:20

@debra.morgan Ale toto vyšetření z krve (Panorama apod.) je též velice přesné, problém je jedině v té ceně, ne v nižší spolehlivosti.
Pokud by zakladatelka byla přesvědčená, že každopádně chce dítě donosit, ať by bylo postižené jakkoliv, tak by nešla na žádné z těch vyšetření. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
9.3.21 17:27
@klamonožka píše:
@debra.morgan Ale toto vyšetření z krve (Panorama apod.) je též velice přesné, problém je jedině v té ceně, ne v nižší spolehlivosti.
Pokud by zakladatelka byla přesvědčená, že každopádně chce dítě donosit, ať by bylo postižené jakkoliv, tak by nešla na žádné z těch vyšetření. :nevim:

otazka je jestli ma ty prachy a o čem je přesvědřená. Už to jsou skoro 2 roky, co jsme to řešila, ale matně si pamatuju, že odběr plodovky byl o něco lepší než panorama atp. testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
9.3.21 17:41

K těm testům přes mateřskou krev. Mám sama vrozenou vadu, ale ne genetický syndrom ani geneticky vázanou vadu, negativní Rh faktor. Mám víc dětí a v těhotenstvích jsem se účastnila různých výzkumů, kde se určitý faktor zkoumal přes mateřskou krev.
Vždy všechno vyšlo přesně tak, jak to potom opravdu bylo. Po narození se to overovalo DNA stěrem dítěte. Takže věřím, že ty neinvazivní testy jsou velmi přesné, ale hodně drahé. A pokud to má jít z kapsy zakladatelky, může to být i finanční problém.

Držím pěsti, ať vše dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
9.3.21 18:13

@debra.morgan dle paní doktorky jsou ty testy velmi přesne, na 99.9%.. U Edwardsova syndromu bych jistě podstoupila potrat, nicméně riziko zřejmě není tak kritické, abych ohrozila život možná zdravého miminka invazivní metodou.. Takže zvolím tento neinvazivní zákrok a 10 tis za testy obětuji… Věřím, že by mě neposílala na něco o čem by nebyla přesvědčena že je takto přesné a spolehlivé.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43038
9.3.21 22:40
@lety_l píše:
Dobrý den, prosím o radu… Dneska jsem byla na prvotrimestralnim screeningu, 13+0 a dle ultzv vše vypadalo ok, NT 2.2, jinak vše vypadalo v pořádku.. Tak jsme jeli domů a za dvě hodiny volala dr že vyšlo zvýšené riziko na Edwardsuv syndrom, asi 1:234.. Dle krve.. Jiné výsledky zatím nemam.. Ve středu tam máme jet a dohodnout se, zda chci odběr invazivní nebo neinvazivní odběr krve.. Nevím co dělat.. Je mi 33 a mám doma dva zdravé kluky.. Mam strach ze u invazivniho zákroku poškodim možná zdravé miminko a že neinvazivní vyjde třeba falešne negativní, i když říkala že je přesný na 99,9 %.. Co byste volily vy? Děkuji za každou radu či zkušenost..

Mela jsem 1:180, nesla jsem na nic, pockala jsem na velky UZ. S tim, ze velky prusvih bude videt tam, maly neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
10.3.21 02:24

@Pudloslava a jak jste dopadla? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43038
10.3.21 08:08

@lety_l je zdravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
10.3.21 10:23

Tak přidávám foto výsledků, dnes odebrána krev a teď už zbývá jen čekat a modlit se.. Vše prý je zřejme kvůli nízké hladině PAPP-A a hcg..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
10.3.21 13:42

@Pudloslava mužu se jen ještě prosím zeptat zda nevíte jaké vám vyšly hodnoty hcg a pAPP-A? Děkuji :) dle mých výsledků totiž počítám spíše s tím, že to dopadne špatně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11863
10.3.21 14:31

@lety_l muže to způsobit i nějaký zánět v těle matky, nemusí to být jen miminkem, moc věřím, že to dopadne dobře! Možná i ty prášky, co jsi brala? už jste mluvili s genetičkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
10.3.21 14:40

@pazitka ano mluvili, říkala že to může způsobit cokoliv.. Ale když se dívám na výsledky minulé u obou synu tak to hcg jsem měla nižší asi i u nich ale ne tak moc.. No jsem z toho nešťastná úplně a moc nevěřím v dobrý konec..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí