Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky mě teď napadlo jestli to nemůže být způsobeno lekama, minulý týden jsem od soboty do čtvrtka brala antibiotika xorimax na průdušky.. Ale ty atb jsou už asi pryč z těla
@lety_l píše:
@pazitka děkuji.. Říkala že to bude nejspíse holčička.. U nich je to zřejmě i častějsi že tato vada..? No je to velký stres.. Ale musíme to nějak přežít..
ano, bývá, ale to samozřejmě nic neznamená.. určitě dej vědět a ať už je to rychle a zdárně za vámi s pozitivním (dobrým) výsledkem!
@JednaPrazacka taky už pročítám půl dne statistiky a všechny možné diskuze 😅 a říkám si že to ještě není snad tak zlý výsledek… No tak uvidime jak to dopadne.. Dělá mi strašně špatně už i jen myšlenka na to že bych musela ukončit život vlastního dítěte, jelikož bych neměla odvahu si miminko s tímto syndromem nechat..
@pazitka děkuji!! Hodim sem info ve středu po konzultaci a pak i po výsledcích krve ![]()
@lety_l píše:
@mamule42 to mě moc mrzí, muselo to být nesmírně těžké.. Nedokážu si to ani představit..
Když se podíváš na můj profil tak tam mám její fotku, byla to statečná holčička, něco mi bránilo jít na potrat, byli jsme rádi že jsme ji poznali. Těžko se to vysvětluje.
Nedělala bych nic
Riziko 1:234 by pro mě nebylo důvodem k podstoupení dalších testů. O tom bych uvažovala až, pokud by riziko bylo větší než 1:100
@mamule42 chápu to.. Máš můj obrovský obdiv a je mi to zároveň strašně líto.. Taková krásná holčička, na foto ani není poznat že by měla nějaký tak závažný syndrom.. Dokud jsem neměla děti tak jsem na tyto věci nebyla nějak citlivá.. Ale když mám i svoje vlastní tak je to úplně jiné..tak mě každý takový osud chytne za srdce.. 💔
@vedma007 děkuji za názor…
dr říkala že je to vysoke riziko a je potřeba to řešit nějak.. Ale invazivní metody nepodstoupim.. Už jsem se rozhodla i díky vaším názorům za které děkuji
Ahojte žienky, tak nám vyšlo riziko 1:1130 takže sme sa absolútne ničím nestresovali a potom 4dni po narodení sa zistilo, že dcérka má edwardsov syndróm. Takže pre zaújmavosť, nemusí to na utrazvuku byť vždy vidieť. Nemala žiadne rážštepy a ani dierku na srdiečku si v 2.screeningu vôbec nevšimli. Ale nechcem Vás strašiť. Len, že riziko je bohužiaľ vždy.. po mojej skúsenosti napriek všetkému by som išla najprv na neinvazívny z krvi a až ak by sa ukázalo niečo viac tak by som možno na invazívny šla.. držím ale moc palečky, aby to bol naozaj len planý poplach 🍀
@Patvan moc děkuji za odpověď.. To je mi moc líto, že vás něco takového potkalo.. Mužu se prosím zeptat jak to s dcerkou dopadlo? Děkuji
@lety_l po dvoch týždňoch nám zomrela. Tam bolok tomu všetkémy zlé navyše aj to, že to nikto nečakal a nevedeli prečo má problémy s dýchaním a papaním. Druhý deň mi ju vzali a previezli do lepšej nemocnice. Čo bolo asi to najhoršie, dochádzať za ňou a nemôcť s ňou byť stále. Ale aj tak som vďačná za každý deň čo som s ňou mohla byť. Popravde ani neviem, či by som na potrat šla. Len by som to zariadila tak, aby som s ňou mohla byť viac.
@Patvan to mě mrzí muselo to být pro vás nesmírně těžké.. 😔 někdy je lepší když člověk ví že se miminko narodí postižené že se na to může připravit.. Vy jste tuto možnost neměli, ale alespoň jste měli možnost ji poznat na chvíli.. U nás pokud se to potvrdi, tak asi bych zvolila potrat.. Nedokázala bych zit s tím že nosím miminko které mi hned po porodu nebo ještě před ním zemře..Ale každá to máme nastavené jinak.. 🙏
@lety_l samozrejme
treba sa rozhodnúť tak ako máme pocit, že to bude najlepšie
aspoň som si užila fakt krásne tehotenstvo 🍀 prajem ti plno síl a všetkým koho postretne takéto trápenie, nech už ich potom čaká len zdravé miminko ![]()
@Patvan píše:
@lety_l samozrejme![]()
treba sa rozhodnúť tak ako máme pocit, že to bude najlepšie
aspoň som si užila fakt krásne tehotenstvo 🍀 prajem ti plno síl a všetkým koho postretne takéto trápenie, nech už ich potom čaká len zdravé miminko
mohla bych se zeptat, protoze jsem sama toto zazila, ale vyresila jsem to ukoncenim tehotenstvi v 15.tt, mala nemela zadne rozstepy nebo viditelne fyzicke hendikepy? jsi statečná a je hezké, jak jsi to zvládla!