Už zase HOAX - převlečené dítě v IKEA!!!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
30.3.10 09:50
Nikiki píše:
myslim ze neni spatne zamyslet se i nad vymyslenym pribehem protoze od reality to nema daleko.to ze je to hoax je v tomhle pripade celkem nepodstatne a smejici se smajlici ze zas nekdo naletel…ale je to tak, dokud se nas to netyka tak to prehlizime

Nikiki, já se ale nesměju tomu, že se ztratilo dítě. Myslím si, že snad každá máma má strach a každá z nás se nad tím trochu pozastavila a popřemýšlela si, jak si uhlídat prcka v takových situacích. Ale klikni na tenhle odkaz a najdi si na 1. stránce Lesinin výrok a pochopíš ty smějící smajlíky:
 https://www.emimino.cz/…slite-38855/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
30.3.10 09:52
lucka25 píše:
Ahojky tuto historku také znám,ale má koleginka byla jednou opravdu v Ikee ,když se něco podobného stalo.
Je to sice asi 3 roky,ale stalo se to.Bohužel

No pred trema lety ten hoax krouzil… On je to vzdycky nekdo z doslechu, byla to otrihana holka, ted kluk… Navic s publicitou nemaji obchodaky nic spolecnyho, to by se provalilo, musi se volat Policie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.3.10 09:57

asha ja vim o co jde, pangasa jsem cetla taky jsme ho meli zrovna ten den k obedu.
lesi nesnasi tenhle hoax ja nesnasim to ze prvni reakce je „hahaha to je jen vymysl“ a hned milion odkazu na hoax.
Ale v pohode ja jsem z jine planety, vsechny deti stejne bohuzel zachranit nemuzu.no mozna bych nemela tolik premyslet.
hezky den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
30.3.10 10:03

Jo, pokud to fakt někoho přiměje si ty svoje děti více hlídat, tak proč ne…

Já si ty tři asi připnu na řetěz. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
30.3.10 10:06

Tak fakt je, že není špatné se zamyslet i nad takovou blbostí! Stačí jít v Praze do zoo, jednou tam během půl hodiny vyvolávaly tři ztracené děti!!!! To samé obchoďáky, neustále se setkávám s tím, že se hledá ztracené dítko, což mi přijde šílený a modlím se, aby se mi brouček nikdy nezatoulal, bych umřela strachy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
30.3.10 10:08

Asho :-D moje kolegině nemá potřebu si vymýšlet a jestli jsi to četla pořádně psala jsem,že u toho byla :wink:
Nebudu to tady řešit přeji taky hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
30.3.10 10:11

ahojky,

ja myslim,ze to hoax je, rozumne jsem si to vylozila uz pred peti lety,kdyz to po netu krouzilo :wink: .Ale nekde v hlave to zasunute zustane.A tak,kdyz mel syn tak cca necele 2roky a byli jsme v Ikee,kde se mi ztratil,pocitila jsem desivou paniku a tenhle mejl mi vplul primo pred oci.
Bylo to jednoduche,vzali jsme si vozik,ale pak si rekli,ze si vemem mensi,manzel sel pro nej a ja zustala s prckem stat,on sel tak 10m ode me a maly ze musi jit s tatinkem a vytrhl se a utikal par kroku za nim.Divala jsem se.Prosla vetsi skupina lidi.Pak se vylidnilo,a deset metru ode me byl jen manzel s vozikem.Srdce se mi zastavilo.Zacala jsem kolem toho vchodu litat,nevedela jsem,na kterou stranu mohl prcek zmenit smer(bylo jich vic,stali jsme u vchodu na „rozcesti“)a v hlave mi alarmoval tenhle hoax.
No nas chlapecek za tech par sekund stihl projit se skupinou tocicimi dverimi ven,kde si pochodoval..nikdo ho neunes,ale strach jsem mela strasny..

To jsou me zkusenosti s timto hoaxem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
30.3.10 10:12
beckie píše:
Tak fakt je, že není špatné se zamyslet i nad takovou blbostí! Stačí jít v Praze do zoo, jednou tam během půl hodiny vyvolávaly tři ztracené děti!!!! To samé obchoďáky, neustále se setkávám s tím, že se hledá ztracené dítko, což mi přijde šílený a modlím se, aby se mi brouček nikdy nezatoulal, bych umřela strachy!

V zoo to je fakt šílený, tam je to často…

Jednou jsme šli s příbuznýma v jednom OC. V kočáře jedno dítě a druhé vedle. Nějak jsem ho v tom chumlu opomněla a chtěli jsme nastupovat do výtahu, načež mě to teda trklo. On chudáček stál kousek od nás na jednom místě a koukal kolem sebe. Kdo ví, co si brouček myslel… Naštěstí to byla jen chvilinka, ale i tak mi hodně zatrnulo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
30.3.10 10:15

I když se děti opravdu ztrácejí, tohle zní spíš jako městská legenda.
Momentálně řeším opačný problém, v centru města (mimo ČR), se ztratila moje známá, 27let, maminka 6měs chlapečka. Hodná a slušná holka, je vyloučeno, aby zmizela sama. Kamarádi zařídili rozsáhlé pátrání - inzeráty všude na netu, v televizi, a už třetí měsíc nic. Žijeme ve světě, kde se takové věci stávají, neznamená to, že musíme sedět doma a všeho se bát. Navíc teď je relativně bezpečná doba oproti minulosti - vynikající zdravotní péče, vzdělání a životní podmínky oproti „před 200 léty“. :-) Takže to pusťte z hlavy a věnujte se dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
30.3.10 10:19

Hlídám svoje děti seč můžu i bez citově-vyděračských mystifikací, takže mně osobně to nepomůže. Je fajn snažit se přimět lidi, aby byli ostražitější, ale tímto stylem pro mě nepřijatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
30.3.10 10:36
Alicia píše:
asi jsem to neřešila,když jsem dítě neměla :mrgreen:

Taky dítě nemám, ale hoaxy mi pravidelně přistávají v mailu. A já zase pravidelně odesílám všechny na příslušné stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.3.10 10:38

Jo jo, klasická městská legenda :wink:

Proč se o tom nemluví v médiích? Protože se to nestalo.

Když pominu cokoli jiného, vy jste nebyli nikdy v Ikei na WC? Já teda Xkrát a nikdy jsem tam sama nebyla. Podle mě je naprosto nemyslitelné, aby tam někdo dokázal tajně ostříhat a nadopovat dítě, aniž by si toho někdo všiml. A i kdyby se to nějak povedlo, tak si nedovedu představit, že by ho nikdo nenašel dřív, než ta ochranka s rodiči. A proč by ho tam vůbec nechával, když ho chtěl unést? :roll:

Je jasné, že je děti třeba hlídat, určitě se děti i ztrácejí, ale toto jsou výmysly… :roll: Trochu přemýšlejme, než něčemu uvěříme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
30.3.10 10:47

Já jenom pořád nemůžu pochopit, proč ten úchyl se s tím dítětem tak složitě převléká a stříhá v tom nákupním centru, místo aby s ním rychle zmizel, než se všichni vzpamatují???? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.3.10 10:48

za prve nikde neni napsane ze ho chtel nekdo unest, za druhe ja sama v ikei na wc byla, nebyl tam nikdo krome me.verim ze tohle je vymysl neverim ze se to nemuze stat.nikdy nevis co se deje ve vedlejsim baraku, kdyby bylo tak tezke ublizit diteti nebylo by tolik pripadu tyranych, unesenych a zavrazdenych prcku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
30.3.10 10:49

Já si hlavně myslím,že to zakladatelka myslela dobře.Chtěla informovat před nebezpečím,které se může stát.I když toto koluje po netu už určitý čas,s tímto jsem se nesetkala,ale s něčím podobným,nemám jí za zlé,že založila diskuzi..Naopak,přijde mi to docela smysluplné..

Vlastní zkušenost - když jsem studovala v Brně,za 4 roky se mi stalo několikrát,že v hypermarketu vyvolávali ztracené dítě.Nikdy to nemělo ale tragický dopad,dítě se uplakané našlo..

I nám se ztratila sestra.Byli jsme celá široká rodina na větším městském hřbitově na dušičky.Bylo mi asi 10,sestře 5.Šlo asi 7 dospělých a 6 dětí.Na hřbitově byla mše,procházeli jsme kolem,sestra zůstala zaujatá stát a poslouchala,až někde dál si naši všimli,že chybí.Naštěstí tam stála a našli ji asi po 10 minutách.

Pak se mi ještě stalo,že vyvolávali ztracené dítě v Zoo a na Florii ve Věžkách - pěstitelská výstava rostlin,zvířat,jezdí tam rodiny i s dětmi..

Nepředhazovala bych zakladatelce,že šíří poplašné zprávy,chtěla varovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák