Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Stalo se mi, že jsem si koupila džus a po otevření plastovýho víčka už pod tim nebyla ješť taková ta plastová nebo hliníková krytka. Přitom jsem věděla, že tam má být protože jsem si to kupovala často. Nikdy by mě nenapadlo, že tohle někoho napadne. A při představě že z toho pil nějakej bezďák nebo feťák třeba, tak jsem to radši vylila…
@sunshinegirl to mě taky napadlo na reklama.. Pak si lidi na to zvyknou a dělaí to všude…
@radkka No je to asi 2roky, možná víc..Byla to diskuze celkově o chování v marketech a reklamacích a tak…Ale byla fakt výživná, pamatuji na jednu, co se k tomu ještě hrdě hlásila a je tu doteď
Mě osobně je proti srsti i ochutnávání ovoce, nebo že si někdo nabere hrst ořechů a pak to během nákupu pojídá..
@roksy25 píše:
@araw No ty jo, hele tu diskuzi, co je stará tak 2roky mám ještě v živé paměti. Co tam padalo za chuťárny a názory a ještě se tím chlubily
No já taky, nikdy na to nezapomenu
Lidi jsou strašný prasata
@araw píše:
No prosím tě, co se ti na tom nelíbí? To už tu bylo diskuzí, kdo to nechápe, tak je úúplně blbeeej, to nevíš? to je přeci naprosto normálnípak nemaj haranti takových matek ožírat pečivo, upíjet z nápojů a pod.
TAdy byly diskuze na tohle a že je to normální
![]()
Já si někdy utrhnu kuličku vína, abych nekupovala kyselé a mám z toho pomalu trauma ![]()
@roksy25 píše:
@radkka No je to asi 2roky, možná víc..Byla to diskuze celkově o chování v marketech a reklamacích a tak…Ale byla fakt výživná, pamatuji na jednu, co se k tomu ještě hrdě hlásila a je tu doteďMě osobně je proti srsti i ochutnávání ovoce, nebo že si někdo nabere hrst ořechů a pak to během nákupu pojídá..
si určitě pamatujem tu samou
teď už má o jedno dítě víc než předtím ![]()
@sunshinegirl píše:
Jo jo, to jsou i ty reklamy, v naší drogerii se může Vaše miminko najíst/napít před zaplacením. S manželem jen kroutíme hlavou, když vidíme v obchodě rodiče, co dovolí dítěti něco jíst/pít, aniž by to bylo zaplaceno. Za nás tohle neexistovalo. Snad dítě neumře, když chvíli počká. To je slušnost, jíst nezaplacené pečivo apod. to se prostě nedělá. Pak dítka vyrostou o pár let a okusují sýrové rohlíky…co je na tom divného, že jo.
Hele oni to dělají i dospělí, letos jsem viděla primadonu, co přišla k nápojům, vzala flašku a naklopila jí do sebe a ještě pěkně hlasitě, uf, jsem nemohla vydržet
Takhle mi to běžně dělali lidé na benzínce, vždycky jsem je upozornila, že se nejdříve platí a pak konzumuje ![]()
Tak já bych se nedivila. Já běžně kolem sebe mám maminky, co vejdou a rovnou dají do pusy jídlo.. Třeba já se přiznám, že mám 6 letehé 2 leté batole a dvakrát jsem ulomila špičku rohlíku rohlíku.. Ale rozbalovat a nebo upíjet, někde něco ochutnávat, to fakt ne.. ale je pravda, že to byly místní potraviny, kde ještě prodavačka pobízela, ulomte mu, to nevadí..
Příspěvek upraven 31.08.15 v 12:39
@roksy25 píše:
Hele oni to dělají i dospělí, letos jsem viděla primadonu, co přišla k nápojům, vzala flašku a naklopila jí do sebe a ještě pěkně hlasitě, uf, jsem nemohla vydržetTakhle mi to běžně dělali lidé na benzínce, vždycky jsem je upozornila, že se nejdříve platí a pak konzumuje
Ano, protože si je tak některé obchody vychovaly. Dřív by je z obchodu vyrazili. A nevidím rozdíl mezi dítě/dospělý. Protože tohle se prostě nedělá!!!
@jenny.fields Jojo a pěkně obsáhlé, až ji pak museli admini zamknout
![]()
@sunshinegirl píše:
Jo jo, to jsou i ty reklamy, v naší drogerii se může Vaše miminko najíst/napít před zaplacením. S manželem jen kroutíme hlavou, když vidíme v obchodě rodiče, co dovolí dítěti něco jíst/pít, aniž by to bylo zaplaceno. Za nás tohle neexistovalo. Snad dítě neumře, když chvíli počká. To je slušnost, jíst nezaplacené pečivo apod. to se prostě nedělá. Pak dítka vyrostou o pár let a okusují sýrové rohlíky…co je na tom divného, že jo.
Tak já teda klukům dám půlku rohlíku a druhou půlku do sáčku, pití přinejhorším taky otevřu, dám zpět do košíku a na pokladně zaplatím. Nevidím na tom nic špatného ![]()
@Thesis píše:
Tak já teda klukům dám půlku rohlíku a druhou půlku do sáčku, pití přinejhorším taky otevřu, dám zpět do košíku a na pokladně zaplatím. Nevidím na tom nic špatného
Já jo. Jídlo a pití se prostě prvně zaplatí a pak až je moje. Do té doby je ve vlastnictví obchodu a ne moje, tudíž ho nemůžu jíst ani pít. Je to snad základní právo vlastnictví a taky učí děti trpělivosti. Prostě nemůže děcko dostat hned všechno jen proto že to chce. To jsou pak ty scény v obchodech. Já to CHCI CHCI A CHCI.
Tak já jsem asinevychovaná, když vím, že jdu na mega nákup, nemáme s sebou pití, ketré by se navíc muselo nechat na informacích olepit, a vím, že tam budu minimálně půl hodiny až hodinu, tak jim to pití klidně načnu, stejně jako dám hladovýmu děcku rohlík… nebo já jsem třeba ve 34. tt a taky se občas napiju, než tam sebou seknout…
Já než jdu do potravin, tka si děti pořádně nakrmím a dám ji napít
ale jako fakt. Mám u sebe napij se, tady máš něco.. a pak třeba za chivlku jdme do obchodu..
S hladovým dítětem to musí být zážitek ![]()