Pozvání na svatbu - nový přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3104
30.8.23 17:13
@terien píše:
Ne, nešla bych. Přijde mi nevhodné jít na svatbu lidem, které jsem v životě neviděla.

Myslím, že jedním z původních účelů svatby bylo právě to, aby se poznaly rodiny nevěsty a ženicha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
30.8.23 17:17

Já měl to samé s přítelkyní, jsem přesně na půlce mezi intro a extra, nakonec to bylo fajn. Ale jde o vás, nastavujete si už teď tím vaším rozhodnutím hranice vztahu, pokud by to bylo hodně na sílu, tak bych do toho asi nešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
30.8.23 17:19
@terien píše:
Ne, nešla bych. Přijde mi nevhodné jít na svatbu lidem, které jsem v životě neviděla.

Muzu se zeptat proc? Kdyz bys tam sla s partnerem, jehoz jsi jakoze „soucasti“ (mysleno obrazne) a ti lide jsou pro nej duleziti?

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
30.8.23 17:23
@Silverine247 píše:
To je stejne zajimave, jak to lide vnimaji ruzne. Nedavno tu byla diskuse o tom, ze si sestrenice chce vzit s sebou na svatbu noveho pritele, ale nevesta se zenichem trvaji na tom, ze se typek ma prijit nejdriv aspon predstavit. Tady je nova pritelkyne pozvana coby +1, ale udajne se nehodi, aby sla, dokud se s nimi do par mesicu nejdriv neseznami. :mrgreen:

Jsou spolu dva tydny..DVA! Do te doby muzou byt minulosti.

Ano, za me je bud svatba pojata ve stylu velka svatba, kazdy si bere automaticky +1, nebo je to proste mensi záležitost, kde se resi i kapacita, jidlo atp. A pak jsou pozvani opravdu pozvani lide plus jejich zvani +1. Tam se uplne nehodi tahat znamost, kterou vsichni vidi poprve.

Nemyslim si, ze nevesta s zenichem nutne musi znat všechny +1, ale nemela by to byt uplne cizi osoba

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
30.8.23 17:24
@Silverine247 píše:
Muzu se zeptat proc? Kdyz bys tam sla s partnerem, jehoz jsi jakoze „soucasti“ (mysleno obrazne) a ti lide jsou pro nej duleziti?

Je jeho součástí po sesti tydnech znamosti :roll:.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
30.8.23 17:58
@andrasteia píše:
Jsou spolu dva tydny..DVA! Do te doby muzou byt minulosti.

Ano, za me je bud svatba pojata ve stylu velka svatba, kazdy si bere automaticky +1, nebo je to proste mensi záležitost, kde se resi i kapacita, jidlo atp. A pak jsou pozvani opravdu pozvani lide plus jejich zvani +1. Tam se uplne nehodi tahat znamost, kterou vsichni vidi poprve.

Nemyslim si, ze nevesta s zenichem nutne musi znat všechny +1, ale nemela by to byt uplne cizi osoba

No ale zase jsme (jak v te minule diskusi) u toho, ze partner moji blizke osoby pro me (pisu pouze muj pohled) neni cizi, i kdybych ho neznala. Jako pokud by to nekdo pojal jako +1 a vzal s sebou treba nejakou kamosku nebo jen tak nekoho, kdyz to +1 ma, tak by me to nasejrilo, ale kdyz se jedna o partnera… a co ze jsou spolu ofiko 14 dni, to jeste neznamena, ze spolu treba nezustanou do smrti. :nevim:

Příspěvek upraven 30.08.23 v 18:00

• Citovat
  • Upravit
Nelel12
30.8.23 17:59
@badmm píše:
Ahoj,mám 14 dní nového přítele a jeho kamarád bude mít za měsíc svatbu. Byl pozvaný když jsme se ještě neznali, takže logicky měl pozvání jen on, teď jsem ale dostala prý pozvání i já a chtěl by, abych šla jako jeho doprovod. Šly byste po takto krátké době, když tam nikoho neznáte? Jsem dost introvertní typ, on tam bude mít spousty kamarádů, já vůbec nikoho. Na druhou stranu nevím, zda není neslušné ho odmítnout a nechci ho tím nějak ranit.

Já teď řeším to stejný…

Já mám svatbu ani ne za měsíc..a máme oba svědky, já nejlepší kámošku a partner nejlepšího kámoše…oni oba dva si našli partnery, oba jdou na svatbu. Doteď ani jeden ze svědků nebyl schopen nás seznámit…

My jsme s partnerem oba na tom, že v naší režii to není, měli by oni iniciovat nějaké setkání, abychom si nepodávali ruce a seznamovali se na svatbě..nikdo nic neřeší…
Já zase nehodlám řešit, jestli se budou bavit, či ne…a doufám, že svědci nebudou jen obklopeni jimi..a budou se věnovat i nám.

Já bych osobně nešla, přijde mi to trapný, nikoho tam neznat. Hlavně ubírat tomu partnerovi jakože „čas“ neužil by si zábavu, když by se logicky věnoval mě, samotnému by mu bylo hloupé, že já se nebavím. Nechtěla bych tam Být tam fakt cizí…hlavně ten vztah je strašně krátký a nerada bych, abych na svatbě byla jako host a za měsíc byl konec vztahu. Třeba. Ale já to vidím moc dopodrobna. Shrnuto, osobně bych nešla..není na tom vůbec nic špatného…a každý si myslím to pochopí

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
30.8.23 18:00
@andrasteia píše:

No a co jako, to je na nekom jinem nez tech dvou, jestli uz je to vazny vztah nebo neni? Kazdy prece nekdy spolu zacinal. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12699
30.8.23 18:03

Já bych šla, potěšilo by mě, že mě partner chce představit. Přeci jen pokud by to bylo divný, můžeš/můžete jít dřív domů. Nejde o život :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14714
30.8.23 18:09

Šla bych, za prvé mi seznamování nedělá problémy a za druhé naprosto miluju svatby :D Akorát bych přítele poprosila, aby myslel na to, že tam kromě něj nikoho neznám a alespoň ze začátku mě tam nenechával bezprizorně stát. Sama jsem se na své svatbě poprvé seznámila s novou přítelkyní svého dlouholetého kamaráda, bylo to moc fajn, zůstala až do ranních hodin :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
30.8.23 18:15
@andrasteia píše:

Ano je jeho součástí i po šesti týdnech známosti. Hele je zvaná. To znamená, že snoubencům to evidentně nevadí. Kdyby ano tak ji nezvou a každý to pochopí. Tohle vypadá na to, že chtějí jeho novou přítelkyni poznat. Ano do té doby spolu už být nemusí. Tak tam prostě nakonec půjde sám. Taky se klidně mohou rozejít po pár týdnech od svatby. A v čem je problém? Však to nikdo řešit nebude. Není tady špatná možnost. Je v pořádku kdyby ji po tak krátké době na svatbě nechtěli, ale je naprosto v pořádku, že ji zvou.
Na zakladatelky místě bych šla. Pozná přítelovo přátele. Navíc při příležitosti kdy ona sama nebude zdaleka středem pozornosti. A co bude nebo nebude přece není podstatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
30.8.23 19:20

Šla bych, o tom co je vhodne v tomto případě rozhoduje ženich s nevěstou, a ti Vas pozvali.
Taky jsme takto zvali novou přítelkyni manželova bratra. Teď už jsou take svoji, ale i kdyby se pak rozešli, pozváni bych nelitovala. Třeba přemýšlí i tak, ze si to tam Vas přítel ( jejich kamarád) uzije lépe v páru než sám, pokud je většina ostatních zadaných. Odmítnout pozváni mi přijde neslušné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.8.23 21:39
@iila píše:
Myslím, že jedním z původních účelů svatby bylo právě to, aby se poznaly rodiny nevěsty a ženicha…

A taky aby se spojily grunty. Tahle doba už je dávno pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.8.23 21:43
@Silverine247 píše:

Pokud jsem jeho součástí a ti lidé jsou pro něj důležití, tak v den svatby už bychom se měli dávno znát. Jinak to asi nebude tak horký a partner by to určitě zvládl beze mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.8.23 22:26
@terien píše:
Pokud jsem jeho součástí a ti lidé jsou pro něj důležití, tak v den svatby už bychom se měli dávno znát. Jinak to asi nebude tak horký a partner by to určitě zvládl beze mě.

Ty jsi na vsech svatbach znala vsechny?
Ja teda nikdy nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová