Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To co popisuješ nelze. Musela bys vykonávat úplně jiný druh práce na jinou smlouvu/dohodu, ale tady jde očividně o stejný druh práce. Nevymýšlej jak zneužít dávky, ale prostě nastup na PPM později. Do nástupu budeš mít mzdu, pak PPM místo 28 týdnů o těch pár týdnů, za které budeš mít mzdu, méně. Se zaměstnavatelem se domluv, ať ti tvou ochotu kompenzuje třeba nějakým bonusem, když tě tam potřebuje.
@matkabagristy píše:
pokud budes pracovat na jinou smlouvu, pak ano. Ale melo by jit o jinou pracovni pozici.
Hlavne napln prace musi byt jina.
Dobrý den,
jak už tady uváděla Lendeš, opravdu nemůžete vykonávat úplně stejnou práci ve stejné firmě ani na zkrácený úvazek. Můžete uzavřít se zaměstnavatelem jedině novou smlouvu, ale na jiný druh práce. Pokud budete chtít vykonávat stejnou práci, můžete uzavřít smlouvu u jiného zaměstnavatele, ale ten původní s tím musí souhlasit. Více info např. https://dostupnyadvokat.cz/…-na-materske
Doporučuji zaučit kolegy co nejdříve ať si můžete v klidu a naplno užívat miminko.
@Simon85
Dobry den, dekuji. Zamestnavatel mi dal jinou pracovni smlouvu a prepocital mi hrubou mzdu na hodinovou a podle odpracovanych hodin mi bude davat odmenu na zaklade dohody na 300h/rok.
Nevite prosim, jakym zpusobem se plat prepocitava, kdyz je rekneme 30tis HM a pocet hodin 160 za mesic? Z toho, co mi napsal do dohody, se k dane hodinove mzde nemuzu dopocitat..