Práce realitního makléře
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@MARKETAB81 píše:
Sama utáhnout a zaplatit inzerci a vše kolem a nemít zkušenosti do toho bych nesla. Delala sem pro velkou realitku a si myslela že si čas budu organizovat sama ale omyl většina schůzek odpoledne večer víkendy svátky v době kdy jsem chtěla být s dětmi. A nechtnechtit něco nutit to se toho taky moc neprodá…no ale hodne stesti.
To je samozřejmé, tak osobně nepůjdu objíždět byty v půlhodinové pauze na oběd ale po práci, až vyzvednu děti, večer od 18 mám hafo času. Víkendy a svátky mám volno taky, tak můžu objíždět byty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peony1 Ahoj, pokud nechceš nikoho přemlouvat a nutit, tak nemůžeš dělat realitního makléře
Vlastním pánem určitě jsi, ale většina jednání a prohlídek je odpoledne nebo večer, víkendy, svátky atd.. Nemoc dítěte v tomhle oboru nikoho moc nezajímá. Nepřijdeš, nemáš čas? Fajn kšeft udělá někdo jiný.
A pokud by jsi chtěla dělat sama na sebe, tak je to časově ještě horší a pokud jsi nezkušená, tak na to rovnou můžeš zapomenout.
Na tuto práci musí být povaha
a ty si to představuješ mooooc růžově, realita je jiná, bohužel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda od realitního makléře něco očekávám a obnovitelko upřímně - je sice pěkné, že chceš mezi lidi, ale co můžeš nabídnout, když o tom nic moc nevíš? ![]()
Kupovala jsem několik realit a musím říct, že realitní makléře považuju na základě svých zkušeností za jedny z nejhorších. Především z důvodů neprofesionality…prostě kdokoliv může dělat cokoliv…jen u těch nemovitostí se jedná o dost velké částky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malaga píše:
Já teda od realitního makléře něco očekávám a obnovitelko upřímně - je sice pěkné, že chceš mezi lidi, ale co můžeš nabídnout, když o tom nic moc nevíš?
Kupovala jsem několik realit a musím říct, že realitní makléře považuju na základě svých zkušeností za jedny z nejhorších.Především z důvodů neprofesionality…prostě kdokoliv může dělat cokoliv…jen u těch nemovitostí se jedná o dost velké částky…
To už díky Bohu není pravda ( ve zkratce tady )
Tuším, že veškeré zastřešení certifikace bude zastřešovat remax (který certifikuje, školí a učí jak povinně své makl., tak z jiných RK, poplatek je 11 000, čímž si dost lidí také svou investici a začátek práce promyslí, že… )
Já pracuju v RK jako asistentka a jako u všech těchto profesích je to především o jednotlivých lidech - tedy makléřích - a hlavně o zásadách majitele kanceláře, který po nich prostě buď jde tvrdě, nebo mu jde jen o prachy.
Dělám pod skvělým šéfem, makléři se v naší síti povinně certifikují pod ISO už od začátku, ročně se pak přezkušují. Ale souhlasím, dokud to mohl dělat kdejaký beďar, pak se těžko vysvětlovalo, že práce makléře je prostě fakt těžká práce, která zahrnuje opravdu hodně vědomostí, zodpovědnosti a morálky, o času ani nemluvím!
To je odpověď i pro zakladatelku ![]()
- Citovat
- Upravit
@Malaga píše:
Já teda od realitního makléře něco očekávám a obnovitelko upřímně - je sice pěkné, že chceš mezi lidi, ale co můžeš nabídnout, když o tom nic moc nevíš?
Kupovala jsem několik realit a musím říct, že realitní makléře považuju na základě svých zkušeností za jedny z nejhorších. Především z důvodů neprofesionality…prostě kdokoliv může dělat cokoliv…jen u těch nemovitostí se jedná o dost velké částky…
Přesně tak, mám za to, že většina RM jsou prostě blbečci, co slyšeli na úžasný název pozice, mzdu (realita je jiná), auto, telefon, notebook a nevím co.
Proč spousta lidí píše do inzerátu, že RK nechce (protože žádného takového blbečka prostě nepoteřebuje, nechce platit) a stejně se ti blbečci na takový inzerát ozvou, tváří se jakoby zájemci a vyleze z nich RK (skvělý, co? a tkaovej lhář ti chce nabízet byt), neznalé ještě nutí do nějaké (nevýhodné) smlouvy (znalej je pošle někam).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Proč spousta lidí píše do inzerátu, že RK nechce
Protože jej nepotřebují. Na to, abych si domluvila schůzku s notářem, došla na schůzku s kupujícím/prodávajícím, tam se sepsala kupní smlouva (či převod členských práv) a k tomu dodatek o úschově peněz na účtě notáře, tak na toto nepotřebuji makléře, který si za tuto akci bere destitisícové až statisícové provize. Nepotřebuji, aby se další osoba přiživovala na „mém“ majetku. Stačí mi stát, daně, notář. Víc lidí k tomuto nepotřebuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Přesně tak, mám za to, že většina RM jsou prostě blbečci, co slyšeli na úžasný název pozice, mzdu (realita je jiná), auto, telefon, notebook a nevím co.
Proč spousta lidí píše do inzerátu, že RK nechce (protože žádného takového blbečka prostě nepoteřebuje, nechce platit) a stejně se ti blbečci na takový inzerát ozvou, tváří se jakoby zájemci a vyleze z nich RK (skvělý, co? a tkaovej lhář ti chce nabízet byt), neznalé ještě nutí do nějaké (nevýhodné) smlouvy (znalej je pošle někam).
Ano, to je stejné jako třeba s finančními poradci. Proto jsem ráda za novou legislativu. ![]()
@hudečice ono je toho docela o dost víc, co je občas, nyní už tedy většinou, potřeba. Třeba skrz nákup na hypotéku, mnohdy parádní půlroční opruz, kdy makléř ovšem nemá prachy v kapse, naopak musí stále šroubovat na 200%… nebo převody družstevních bytů, řešení dědictví, různé šperky územního plánování a energetiků o lahůdkách katastrálního, stavebního i finančního úřadu nemluvím
- a u nás se jakákoliv taková informace poskytuje téměř denně několikrát, zdarma, pokoušíš se ty lidi alespoň nějak zorientovat, aby nenaletěli takovým nádherám, jako jsou MM a jako byl prolux!!!
Jen aby bylo jasno, nehájím všechny realiťáky, dokonce bych nestála ani za všemi z našeho kanclu a dobře vědí, na co dlabou a jak mě tím sejrujou… Ale někdo se opravdu na tu odměnu hodně nadře ![]()
- Citovat
- Upravit
@hudečice
Ano, stačí mít právníka (k otázce smlouvy), notáře (pro úschovu) o tyto náklady se podělit napůl (provize RK platí kupující, proto se oni ohánění „nic vás to nestojí“).
Sami jsme si tím pře 2,5 lety prošli, jak RM, kteří neumí číst, cpou se, kde je není žádáno, lžou, když jsme u jednoho bytu kývli, tak jejich klienti se nedostavili. Děs, hrůza, nevím za co ty provize chtějí ![]()
Sami stejně klientům nic neřeknou (protože nic neví) a dojít s nimi na učitou adresu snad zvládne i klient sám
Ano, díky technice udělali lepší fotky než ty naše vlastní, ale radši ukážu byt takovej, jakej je než udělám všechno přilepšení a klient pak bude čumět kam to vlez, že to vypadalo jinak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, to je stejné jako třeba s finančními poradci. Proto jsem ráda za novou legislativu.@hudečice ono je toho docela o dost víc, co je občas, nyní už tedy většinou, potřeba. Třeba skrz nákup na hypotéku, mnohdy parádní půlroční opruz, kdy makléř ovšem nemá prachy v kapse, naopak musí stále šroubovat na 200%… nebo převody družstevních bytů, řešení dědictví, různé šperky územního plánování a energetiků o lahůdkách katastrálního, stavebního i finančního úřadu nemluvím
![]()
- a u nás se jakákoliv taková informace poskytuje téměř denně několikrát, zdarma, pokoušíš se ty lidi alespoň nějak zorientovat, aby nenaletěli takovým nádherám, jako jsou MM a jako byl prolux!!!
Jen aby bylo jasno, nehájím všechny realiťáky, dokonce bych nestála ani za všemi z našeho kanclu a dobře vědí, na co dlabou a jak mě tím sejrujou… Ale někdo se opravdu na tu odměnu hodně nadře
Jaká je nová legislativa pohledně finančních poradců? Že by všechny OVB a podobní konečně „chcípli“ a dali pokoj?
Jenže o těch věcech, co tu píšeš musí člověk něco vědět, mít nastudováno a není to jen tak
Ano, ve složitějším případě je třeba víc věcí, ale to neznamená jít do nejbližší realitky
RK, resp. daný RM musí vědět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca píše:
Jaká je nová legislativa pohledně finančních poradců? Že by všechny OVB a podobní konečně „chcípli“ a dali pokoj?Jenže o těch věcech, co tu píšeš musí člověk něco vědět, mít nastudováno a není to jen takAno, ve složitějším případě je třeba víc věcí, ale to neznamená jít do nejbližší realitky
RK, resp. daný RM musí vědět
Bohužel, finančních poradců se to stále netýká, ti jsou taky zoufalost sama!!! Poznám je i podle voňavky, bot a chůze
ale jsou v jednání, tedy na pořadníku, první šly realitky a to je dobře. V listopadu 2016 byla uzákoněna povinnosti certifikace makléře ISO. Je to tedy zdlouhavější proces, jako v době, kdy státní zaměstnanci na určitých pozicích museli mít takové a makové vzdělání - kvalifikaci (každý nějakého padesátníka, co si „dodělával vysokou“ kolem sebe máme). U makléřů tato povinnost není stažena ani o odbytou praxi či vzdělání, všichni budou „začínat nanovo“.
A ano, je to právě o tom, že ti lid musí něco vědět, i já, jako asistentka, musím. Makléř musí vědět daleko víc, což je zase práce a zájem majitele kanceláře, takže týdenní školení a následná sólo práce s každým makléřem. Ale myslím, že to stojí za to.
A také už výběrko je normálně tříkolové, ač jde o typ spolupráce OZ (i když za každého makléře máme nějaké bonusy a jsou pobočky, kde to berou bagrem
), a vezmeme jednoho z 10 a do tří měsíců jasně víme, zda se rozloučíme, nebo je to náš člověk ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, také se neustále setkávám s názory, že realitní makléři nejsou kvalitní a často ani ne poctiví. Jedním z problémů je ta skutečnost, že ani samotné realitní kanceláře moc neví, jak poznat kvalitního makléře, respektive jen dle jejich tržeb. Samotnou kvalitu služeb však moc nehodnotí a ani se moc neví, co zákazník od makléře skutečně požaduje.
Já se nicméně momentálně zabývám výzkumem kvality služeb realitních makléřů a chtěl bych přispět ke zlepšení. Proto bych chtěl vás komentující velmi poprosit, zda byste se ho mohli zúčastnit. Zabere vám to maximálně 10 minut. ![]()
Odkaz zde: *
Děkuji moc za pomoc!
editace adminem - dotazník
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, ve srovnání s vyspělejšími realitnímu trhy (USA, Británie, Canada…apod.) je pravdou, že naši realitní zprostředkovatelé v ČR nemají valnou pověst. Důvodů je hned několik. Některé realitní společnosti mají výborné školící systémy, některé mizerné a některé dokonce žádné. Přitom vzdělání je alfa i omega tohoto povolání. I když stát by mohl svým novým zákonem a chystanou certifikací pomoci. Dále existují makléři, kteří upřednostňují kvalitu své práce nad kvantitou zakázek, ale také je pro jiné podstatná jenom kvantita. Jak asi bude pracovat makléř, který má v portfoliu 100/150 nemovitostí? Bude s každým majitelem nemovitosti opravdu každý týden v kontaktu a referovat mu o průběhu prodeje? Nekvalitní profesionálové budou na trhu do doby, než si lidé začnou vybírat kvalitu, což se naštěstí dnes už děje. Pokud se lidé při prodeji nemovitostí budou zajímat o reference daného makléře, způsob práce, kvalitu prezentace a o další informace na internetu, zda vůbec má nějaké webové stránky a zda svou práci opravdu dělá…, pak bude opravdu dříve či později nekvalitních realitních makléřů ubývat.
edit admin: smazány osobní údaje
- Citovat
- Upravit
@Ondřej Biravský píše:
Dobrý den, ve srovnání s vyspělejšími realitnímu trhy (USA, Británie, Canada…apod.) je pravdou, že naši realitní zprostředkovatelé v ČR nemají valnou pověst. Důvodů je hned několik. Některé realitní společnosti mají výborné školící systémy, některé mizerné a některé dokonce žádné. Přitom vzdělání je alfa i omega tohoto povolání. I když stát by mohl svým novým zákonem a chystanou certifikací pomoci. Dále existují makléři, kteří upřednostňují kvalitu své práce nad kvantitou zakázek, ale také je pro jiné podstatná jenom kvantita. Jak asi bude pracovat makléř, který má v portfoliu 100/150 nemovitostí? Bude s každým majitelem nemovitosti opravdu každý týden v kontaktu a referovat mu o průběhu prodeje? Nekvalitní profesionálové budou na trhu do doby, než si lidé začnou vybírat kvalitu, což se naštěstí dnes už děje. Pokud se lidé při prodeji nemovitostí budou zajímat o reference daného makléře, způsob práce, kvalitu prezentace a o další informace na internetu, zda vůbec má nějaké webové stránky a zda svou práci opravdu dělá…, pak bude opravdu dříve či později nekvalitních realitních makléřů ubývat.
Na druhou stranu, jak se pak může uchytit dobře vzdělaný a proškolený nováček?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sara12790 píše:
Na druhou stranu, jak se pak může uchytit dobře vzdělaný a proškolený nováček?
Každý nováček se může uchytit docela dobře, za předpokladu, že si vybere kvalitního mentora, RK poskytující podporu začatecníkům nebo pokud má štěstí. Ale v dnešní digitální době není problém už si leccos najít na internetu a odkoukávat a učit se od těch nejlepších. Každopádně vzdělání a sebevzdělávání je základ úspěchu v každé profesi a u realitních makléŕů obzvlášť.
- Citovat
- Upravit
@Ondřej Biravský píše:
Každý nováček se může uchytit docela dobře, za předpokladu, že si vybere kvalitního mentora, RK poskytující podporu začatecníkům nebo pokud má štěstí. Ale v dnešní digitální době není problém už si leccos najít na internetu a odkoukávat a učit se od těch nejlepších. Každopádně vzdělání a sebevzdělávání je základ úspěchu v každé profesi a u realitních makléŕů obzvlášť.
No v každém případě musí mít ten nováček na svém účtu prostředky alespoň na jeden rok života a to i s rezervou na náklady vzniklé s činností realitního makléře. Pokud opravdu nemá dost financí v záloze,tak ať se o to raději ani nepokouší, nebo se klidně může stát budoucím klientem nějakého exekutora. Tedy pokud by měl mít licenci, ŽL a všechny náležitosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit