Práce, studium, děti, domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1598
7.2.16 14:50

@barakaaa Děkuju. Naštěstí dcery mají dobrou imunitu i teď. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
7.2.16 14:53
@Janička10 píše:
Já si tak, když to čtu, spíš říkám, co na to ty děti… Z toho příspěvku mi přijde, že budou od rána do odpoledne ve školce, sotva je někdo stihne vyzvednout, natož si s nima pohrát… Rozhodně nechci nějak moralizovat, jen mě při čtení dotazu napadlo, jak se mnou naši hráli hry a všeobecne se věnovali…

Tak rozhodně jsem si tuhle situaci nevybrala. Musím mít maturitu kvůli práci, nic jinýho mi nezbývá.
Navíc naše školka je výborná, ta starší to tam miluje a i když jsem na mateřský, je tam celý den. A i tak se budu snažit najít si čas jenom pro ně, to je pochopitelný, jsou to moje děti.
Navíc tahle situace bude trvat jenom dočasně, cca 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
7.2.16 14:54
@Cuddy píše:
@hmvpapir A nekouses nahodou velke sousto? Plny uvazek, manzel s dlouhou pracovni dobou, dve male skolkove deti a do toho nastavba? Troufla bych si rict, ze na zacatku budes mit toho plne kecky i bez te skoly.

Jo to budu, budou to nervy, bude to záhul, ale bohužel nemám na výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
7.2.16 14:56

@Janiiska
Myslím, že je teď dost zbytečné takhle přemýšlet. To už těžko vrátím zpět! Prostě je to tak, a musím se přizpůsobit. Před dětma v mém zaměstnání maturita zapotřebí nebyla. Nyní ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
7.2.16 15:00
@reinkarnace píše:
@hmvpapir no…držím palce, je to asi nejhorší varianta, jako sis mohla zvolit. Proč jsi nestudovala při mateřské? :nevim:

Nic jinýho mi nezbývá, pokud nechci přijít o práci, ve které jsem dělala ještě před mateřskou. A to právě maturita ještě zapotřebí nebyla. Teďka už ji vyžadují. Co nadělám? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barakaaa
7.2.16 15:05

Zakladatelko, mám to stejně, také jsem si musela/musím doplnit vzdělání nyní, změnilo se to. Ale upřímně, bojím se toho. Nyní už nemůžu…nejraději bych jen spala a spala…a je toho moc. Máš dobré, že jsi alespoň zřejmě finančně v pohodě a máš podporu muže. U mne totiž přestože pracuji…obracím stále každou korunu a jsem sama…a placené hlídání, fajn, zaplatím za něj ale tolik, kolik v tom okamžiku vydělávám…Nestěžuji si, konstatuji, takže…zvládneš to :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1598
7.2.16 15:10

@Nela74 Děkuju, konečně pořádná odpověď.
Ano, dcerám v září bude 3 a 5let. Kamarádky už se mi nabízejí, jak s hlídáním, tak klidně s doučováním, jsou super :-). S babičkou je to horší, prodělává teď rakovinu, takže tam spíš potřebuje klid, ale děda by mohl určitě pomoci třeba s vyzvednutím ze školky, nebo na kroužky apod.
Děkuju za rady s časem, máš pravdu. Televizi naštěstí nemáme, ale ten internet mě taky dosti brzdí. Ušetřím čas, kde můžu. Asi i budu vyvářet dopředu atd.. :-D. Musím si to pořádně naplánovat :-).
Ale s nákupem v 5, samo, v Praze asi určitě ne :-)
Ještě jednou díky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
7.2.16 15:13
@barakaaa píše:
Zakladatelko, mám to stejně, také jsem si musela/musím doplnit vzdělání nyní, změnilo se to. Ale upřímně, bojím se toho. Nyní už nemůžu…nejraději bych jen spala a spala…a je toho moc. Máš dobré, že jsi alespoň zřejmě finančně v pohodě a máš podporu muže. U mne totiž přestože pracuji…obracím stále každou korunu a jsem sama…a placené hlídání, fajn, zaplatím za něj ale tolik, kolik v tom okamžiku vydělávám…Nestěžuji si, konstatuji, takže…zvládneš to :mavam:

Tak to tě obdivuji! Ale ty to taky zvládneš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
7.2.16 16:01
@hmvpapir píše:
Nic jinýho mi nezbývá, pokud nechci přijít o práci, ve které jsem dělala ještě před mateřskou. A to právě maturita ještě zapotřebí nebyla. Teďka už ji vyžadují. Co nadělám? :nevim: :nevim:

maturitu dáš :-) já myslela že vysokou..to je dlouhá doba studia..maturita se dělá večerně jako nástavba většinou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
7.2.16 16:19

@reinkarnace No jistě, já jsem to psala už v úvodu. Jde o dálkovou nástavbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
7.2.16 19:34
@hmvpapir píše:
Navíc tahle situace bude trvat jenom dočasně, cca 2 roky.

Víš, pro tebe jsou dva roky nic. Ale za dva roky máš z tříleťáka předškoláka, z předškoláka druháka. Pro děti čas letí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
7.2.16 20:48
@zvidavajanca píše:
Víš, pro tebe jsou dva roky nic. Ale za dva roky máš z tříleťáka předškoláka, z předškoláka druháka. Pro děti čas letí :nevim:

I pro ně. Ale vím, jak to myslíš. Ale tak poraď mi, co teda mám dělat? Když se vykašlu na tu školu, můžu se rozloučit i se zaměstnáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barakaaa
8.2.16 19:18

A upravit si pracovní dobu? Vyzvedávám děti ze školky po obědě, pak se jim věnuji, po uložení dětí se věnuji práci (a dalšímu)…vše dodělávám z domova.

• Citovat
  • Upravit
1598
8.2.16 20:21

@barakaaa Práci z domova dělat nijak nemůžu, to bych to tu pak ani neřešila, mít tu možnost. Stejně tak si nebudu moct jentak si upravovat pracovní dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barakaaa
8.2.16 22:42

Někde to jde…viz.
XI.4.2.3 Úprava pracovní doby

Zaměstnavatel je povinen přihlížet při zařazování zaměstnanců do směn též k potřebám zaměstnankyň a zaměstnanců pečujících o děti.
Požádá-li zaměstnankyně nebo zaměstnanec pečující o dítě mladší než 15 let, těhotná zaměstnankyně nebo zaměstnanec, který prokáže, že převážně sám dlouhodobě pečuje o osobu, která se podle zvláštního právního předpisu považuje za osobu závislou na pomoci jiné fyzické osoby ve stupni II (středně těžká závislost), ve stupni III (těžká závislost) nebo stupni IV (úplná závislost) o kratší pracovní dobu nebo o jinou vhodnou úpravu stanovené týdenní pracovní doby, je povinností zaměstnavatele takové žádosti vyhovět, nebrání-li tomu vážné provozní důvody.
Pokud jde o jinou vhodnou úpravu pracovní doby, než je kratší pracovní doba, přicházejí v úvahu zejména tyto úpravy:
posunutí začátku nebo konce pracovní doby,
rozdělení pracovní směny příp. sloučení pracovní směny dělené,
rozvržení pracovní doby na menší počet dní, než je stanovený počet pracovních dnů v týdnu apod.
Můžeš se zkusit zeptat…jen nápad.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová