Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nasla bych dobrou chuvu a hospodyni. To by ti mělo dat prostor dodělat školu. S návratem do práce uvidíš az se narodí druhé, jaké vůbec bude a zda bude reálné od nej odejit tak brzy
Také to vidím tak, že je toho moc a zvládnout se to nedá. Tedy možná dá, ale za jakou cenu. Buď to odnese tvoje zdraví nebo děti. A zaměstnavatel na studium nějak přispívá, že si klade takové požadavky? Také bych to udělala tak, jak tu někdo navrhoval. Nastoupit na klasickou rodičovskou a během té doby v klidu dostudovat. Také jsem dodělávala školu při rodičovské. Domácnost šla v tu dobu hodně stranou.;)
@Tichošlápek píše:
Nasla bych dobrou chuvu a hospodyni. To by ti mělo dat prostor dodělat školu. S návratem do práce uvidíš az se narodí druhé, jaké vůbec bude a zda bude reálné od nej odejit tak brzy
Hospodyni ano, ale chuvu? Opravdu bych rozmyslela, zda by mne to za to stalo. Videt dite par hodin v tydnu a nemoci si ho uzit ani o vikendu, to by bylo na me osobne jiz moc.
Jdu se stydět. Mám jenom děti (4,5 + 1,5) a školu a domácnost stejně vypadá jak po výbuchu. Tvoje tempo bych ve zdraví vydržela možná měsíc.
Ja vzdala praci jako prvni a stejne nakonec i skolu po zimni semestru. Nemohla jsem pro nevolnosti vydrzet ani prednasky, ale mam pred statnicema a to se opravdu nedalo. Udelam si je za rok a v klidu. Na prvnim rodicaku pro me skola byla za odmenu, ze se dostanu z domu. Ja bych na tvem miste sla na rizikove.
@Jirka765 i ja si toto myslim. Deti moc rychle odrostou, ale pracovat budeme cely ziivot.
@Anonymní píše:
Jdu se stydět. Mám jenom děti (4,5 + 1,5) a školu a domácnost stejně vypadá jak po výbuchu. Tvoje tempo bych ve zdraví vydržela možná měsíc.
Tak ja mam jen deti a domacnost. Do prace pujdu - snad - na podzim, az nejmladsi budou 3. A vubec se nestydim. ![]()
@Anonymní píše: ......zaměstnavatel na mě tlačí......
Co prosím tě děláš za práci a funkci, že nesmíš přerušit „kariéru“? Znám spoustu i samoživitelek, které rozjely kariéru až dávno po dětech a nějak nechápu, proč přijít o nejlepší období dětí kvůli práci, pokud manžel vydělává zjevně dost. ![]()
@Aries6 píše:
@Jirka765 i ja si toto myslim. Deti moc rychle odrostou, ale pracovat budeme cely ziivot.
Hodně rychle. A dneska většina lidí pracuje cca 45 let, tak není kam spěchat. ![]()
Já bych chtěla taky studovat. Rok mi utekl bohužel, rodičák mám na 3 roky. Práci zatím vyhlídlou nemám. Ale jako chtěla bych to zkusit. Teta studovala dálkově při sestřenici, ale nedávalo to.Tak nad tím pořád dost zvažuju přihlášky až příští rok takže času je zatím dost, ale celkem se toho bojím.
@Cuddy píše:
Hospodyni ano, ale chuvu? Opravdu bych rozmyslela, zda by mne to za to stalo. Videt dite par hodin v tydnu a nemoci si ho uzit ani o vikendu, to by bylo na me osobne jiz moc.
Tak vyuka na kombinovanem studiu je šestkrát za semestr, zkouska je hodinová zalezitost. Tak jakepak vidění ditete par hodin v tydnu?
Pokud nebude pracovat, tak s detmi bude převážně ona. Na učení snad hlídání potrebovat nebude.Taky záleží na oboru a tak trochu její inteligenci. Dnešní doba je taková, že jsou do VS tlaceni i lidé, kteří by ji za normalnich okolností delat nechtěli nebo nezvládli. Obecné konstatování, netvrdím, ze je to případ zakladatelky. Naopak si myslím, ze pokud svoji práci zvládá bez kvalifikace, bude tomu tak i nadale.
@Elfryt píše:
Já bych chtěla taky studovat. Rok mi utekl bohužel, rodičák mám na 3 roky. Práci zatím vyhlídlou nemám. Ale jako chtěla bych to zkusit. Teta studovala dálkově při sestřenici, ale nedávalo to.Tak nad tím pořád dost zvažuju přihlášky až příští rok takže času je zatím dost, ale celkem se toho bojím.
To nemuselo být ditetem, ale ze na to prostě neměla. Chápu, ze v dnesni dobe tlaku do tercialniho vzdělání se to nerado slyší. Kombinované a dálkové formy jsou hlavně o samostudiu.
No prý to bylo jedno s druhým a hlavně si chtěla udělat maturitu. Jako o tom, že je to samostudium no s tím už se musí počítat bohužel. Já bych dělala dálkově školu. No sem sama zvědavá co bude. ![]()
@Elfryt píše:
No prý to bylo jedno s druhým a hlavně si chtěla udělat maturitu. Jako o tom, že je to samostudium no s tím už se musí počítat bohužel. Já bych dělala dálkově školu. No sem sama zvědavá co bude.
Tak střední je neco jiného, jen malo oborů je vylozene dálkových, i tak se chodí do skoly tak dvakrát týdně na odpoledne. Mam ale znamou, co si udelala maturitu s nekolika detmi, hlídání jen kdyz byla v té škole, učila se s detmi za pochodu. Individual na stredni se vetsinou nerovná minimalni dochazka a hlavně chybí studijni opory, je nutnost pujcovat si sesity od spolužáků. Tady se bavíme o VŠ.
Jasný no. Jako určitě to jde at už tak nebo onak. Ale musí se počítat s tím, že to bude náročný. A hlavně pokud má člověk komu dát děti pohlídat, pomůže i manžel je to zase jiná.