Prace v cestovnim ruchu

Anonymní
26.12.22 18:27

Prace v cestovnim ruchu

Hezky vecer, mela bych par otazek na lidi, kteri pracuji nebo pracovali jako delegat/office administrator. Jak je to s ubytovanim a stravou? Nejdulezitejsi otazka je asi plat? Je to sezonni prace, nebo se v destinaci zustava cely rok? Co vsechno obnasi takhle prace? Jazyky? Chtela bych si to treba na rok/dva vyzkouset… Jake jsou pozadavky a kdy se nabira? Moc info na netu neni…. Dekuji za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76817
26.12.22 18:53
@Anonymní píše:
Hezky vecer, mela bych par otazek na lidi, kteri pracuji nebo pracovali jako delegat/office administrator. Jak je to s ubytovanim a stravou? Nejdulezitejsi otazka je asi plat? Je to sezonni prace, nebo se v destinaci zustava cely rok? Co vsechno obnasi takhle prace? Jazyky? Chtela bych si to treba na rok/dva vyzkouset… Jake jsou pozadavky a kdy se nabira? Moc info na netu neni…. Dekuji za odpovedi

tak oslov cestovky, nečti na netu,
delegáti bývají na místě třeba od května do října, podle destinace,
dokonalá znalost místního jazyka by měla být snad samozřejmá a povinná,
i když některé cestovky mívají i delegáty naprosté neumětely - např Victoria je tím pověstná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
31.12.22 13:36

Ahoj, já jsem dělala jedno léto delegátku v Řecku a roky turistickou průvodkyni.
Doprava do destinace je zdarma. Ubytování rovněž. Strava - jak se to vezme. Buď budeš mít plat nikterak vysoký a budou ti platit taky stravu, nebo budeš mít plat vyšší, ale budeš si ji platit sama. Záleží od společnosti. Já měla to štěstí, že mi ji platila firma, ale jen polopenzi. Plat - vydělala jsem si v roce 2007 tak 10000 měsíčně. Já vím, nic moc, ale zároveň jsem taky moc neutratila. Tak se to dalo. Viděla jsem hezky kus světa. Jazyky? Bez angličtiny se neobejdes, každý další jazyk výhodou, ale angličtina většinou všude stačí. Pak je potřeba mít kurt průvodce cestovního ruchu. Je to většinou sezónní práce, takové Řecko nebo Itálie bys tam byla tak 4 měsíce, pokud se jedná o Egypt nebo Tunisko, kde se lítá celý rok, tak by to bylo klidně o 6 nebo 7 měsíců. Co to obnáší? Musíš být připravena na všechno, hlavně tě musí, opravdu musí, bavit práce s lidmi, jinak nemáš šanci. Vezmi si, že pravidelně se budeš každý týden starat o 300 a víc lidí, kteří budou mít ty nejnemoznejsi požadavky a manýry. Navíc zákazník má vždycky pravdu. Ale je to hezká práce. Ale opravdu se obrn, klidně ti mohou uprostřed noci zavolat, že je bolí břicho, zub a ty musíš s nima k doktorovi, do nemocnice a dělat tlumocnika, ne každý ovládá jazyk. Když se budou dělat transfery z/na letiště, je to napor na psychiku a organizaci, u nás to bylo ještě v noci, o to hur. Někdy letadlo nejde, má víc hodin zpoždění, je mlha a bouře, lide nadávání a vyčítají ti kde co. Jseš takový hromosvod, takže i když v cestovce něco pokazí, odskaces si to ty, jseš poruce, já vím, blbý. Pak prodávás fakultativní zájezdy a důležité je prodat co to jde. Jedné delegatce to nešlo, pak byl problém. Výběr v cestovkach probíhá od ledna do května. Dá se sehnat i na poslední chvíli koncem května, ale systém je taky, že kdo dřív přijde, dřív mele. Já jsem náhodou sehnala až v květnu, ale to byla vyloženě náhoda, jedna holka odpadla a za pár dnů začínala sezóna. Je ovšem potřeba ten kurz. Pokud ho zatím nemas, už to asi nestihneš, ale možná za rok? Ptej se, pokud tě něco ještě zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová