Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manžel se zachoval super
Já bych je tak tvrdě jako ostatní neodsuzovala, prostě jestli jste s nimi byli často v kontaktu, tak se jim bude stýskat a rádi by vás (nebo alespoň manžela:) a děti měli v ČR, což je pochopitelné. Žádný rodič nechce mít dítě daleko a někdo to prožívá víc a někdo míň a někdo to řekne a někdo ne. Řada lidí není zvyklá na to, že se nyní tak cestuje a celá ta představa pro ně může být těžká a proto možná zareagovali až tak přehnaně a sobecky. Uvědom si, že rodič třeba uvidí ještě přidanou hodnotu práce v zahraničí pro svoje dítě, ale co oni mohou vidět za benefit pro vnoučata v zemi, kam ani nedostanou víza?
Nicméně se s tím musí smířit a musí jim být jasné, že jinou možnost nemají. Možná to bude ještě trochu nepříjemné, ale nakonec to překousnou. Řekněte jim, že to není navždy a že přijedete na dovču a občas zavoláte na Skype a jinak bych se s nima o tom prostě už nebavila. Ať si teď raději užívají vnoučata. 3 měsíce jsou za chvíli, takže případné dusno přežijete a pak až budete daleko, tak už to bude OK. K soudu by sice mohli, ale dost pochybuji, že budou nakonec dělat problémy. Prostě se vás jen snažili přesvědčit. Soud by stejně zajímal především zájem dítěte a ten byste určitě ustáli. Dá se toho k tomu najít celkem hodně na internetu.
Pro Ocean mama - je to Saudská Arábie, bydlení v compoundech, škola pro děti (v angličtině), kousek k moři, byla jsem tam v letech 2014 - 2016, tak vím, do čeho jdu ( a rodina tam tehdy za mnou byla na dovolenou)
To bych vydýchávala dost těžko a pokazilo by to vztahy. Jsem ráda za naší rodinu, že takhle nevysiluje a naopak nám pobyt v zahraničí přeje a snaží se to brát pozitivně. Byť je samozřejmě mrzí, že se s klukem nevídají tak často (teď se vidí jen 2-3× ročně dřív často každý den). Ale celkem to zachraňuje Skype.
A tedy vy nejedete nikam zase až tak daleko, abyste se nemohli pravidelně navštěvovat. Tak snad dostanou rozum a nebudou to řešit.
@Jana525 píše:
soudnim jednanim? No to se na me nezlob, ale to mi pripada sileny.
Timhle by pro me skoncili. A nedovedu si predstavit, ze bych si neco takoveho ja dovolila ke svym detem.
napodobne, místo aby byli nadseni, ze deti mají takovou prilezitost naucit se cizi jazyk a byt soucasti jiného skolskeho systemu, tak vyhrozuji soudem. Na ferovku bych jim rekla, ze ještě slovo o soudu a nedostanou viza ani na navstevu, ty jo to je moc tohle…
@Anonymní píše:
Pro Ocean mama - je to Saudská Arábie, bydlení v compoundech, škola pro děti (v angličtině), kousek k moři, byla jsem tam v letech 2014 - 2016, tak vím, do čeho jdu ( a rodina tam tehdy za mnou byla na dovolenou)
moc gratuluju!