Práce v Penny Marketu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
moula
22.6.12 21:07
@Anonymní píše: moulaBýt tebou hledám určo jinou práci, jseš mladej, možnosti máš…
V supermarketech to takhle chodí bohužel naprosto běžně, ale Penny je opravdu tak trochu moc - jede se tam na výkon, tzn. že nějaký kravaťák úplně nahoře stanoví zisk na zaměstnance na hodinu, který je nereálný, pak tam holt lidi dělají mraky hodin zadara, aby to výsledně odpovídalo plánu…
Sama dělám zástup vedoucí v Bille, u nás je to trošku lepší, ale všude něco je. To jak se k tobě chovají tvoji nadřízení je fakt přes limit, minimálně slušnost jim chybí, ale věř tomu, že jejich nadřízení jim dávají „pohulit“ ještě 100krát víc, pak už se to veze… A všelijací ti inspektoři a oblastní co buzerují vedoucí jsou zas dost často na koberečku u těch kravaťáků co vymýšlejí plány, normy… bohužel tržby klesají, lidi mají míň peněz, šetří… a majitelům marketů se to nelíbí, to značně zhoršuje celou situaci, následuje buzerace, šílený nezaplacený přesčasy… pokud na tohle nemáš žaludek, tak rychle hledej něco jinýho!
Jen tak pro srovnání abys viděl jak to chodí jinde - denně dělám min. 15hodin (
krátký, dlouhý týden), pokud je problém (třeba rozbité chlaďáky) zůstávám v práci se servismanem třeba ještě 3-4 hodiny navíc, vybaluji zboží na svém úseku, dělám plánogramy, dělám objednávky na několik úseků (zodpovídám za to, že nevypadnem z akčního zboží), ručím za správné cenovky, vypomáhám na zelenině, střídám přestávky pokladních na kase, vypomáhám při frontách, řeším všechny reklamace a vratky, dělám inventury, dohlížím aby bylo napečeno, uklizeno uvnitř i na parkovišti, večer dělám uzávěrky, kasy, hlášení… o stírání prodejny, úklidu skladu, přebírání lahví, vázání balíků z lisu v průběhu celého dne ani nemluvím, to je standard… no a pak přijde inspektor a řekne mi " u akčního koše máte rámeček s plagátem nakřivo a na zelče máte na zemi nať od mrkve" a všechno je špatně, je hnusnej, vyčte první poslední i když tam makám 15hod denně jak idiot… na tuhle práci musí mít člověk žaludek, musí jí mít svým způsobem rád a hlavně musí být workoholik… u nás v Bille jsou na tom paradoxně nejlíp řadoví zaměstnanci, dělají od - do, spočítají kasy a padají domů, to pro zástupce a vedoucí neplatí… to píšu jen proto abys věděl, že i ty tvoje zástupkyně toho mají zřejmě až nad hlavu, nehoní lidi pro svoji zábavu, ovšem slušné by být měly, to jo…
Skončím tak jak jsem začala, pokud jseš fakt tak nespokojený (což chápu), hledej rychle jinou práci mimo tenhle obor, jen vyjímečně v marketu narazíš na fajn partu jakou mám na směně třeba já, moje „holky“ jsou v pohodě, jsme sehraný, když vidí, že je něco potřeba pomůžou (jen vyjímečně musím někomu něco přikázat), já když můžu pustím je třeba dřív domu nebo jim dopřeju delší přestávky, kdybych měla špatný tým tak už tam dávno nejsem!

už sem se rozhodl a píšu výpověď, a zítra ráno když začne směna v 4:30 jim to tam přivezu :) děkuji všem kteří komentovali mé příspěvky, aŤ se Vám všem daří

• Citovat
  • Upravit
483
25.6.12 00:27
@moula píše:
už sem se rozhodl a píšu výpověď, a zítra ráno když začne směna v 4:30 jim to tam přivezu :) děkuji všem kteří komentovali mé příspěvky, aŤ se Vám všem daří

Tak pak dej vědět jak to dopadlo a kde ses upíchnul! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
silvánek
26.6.12 01:39

Vedoucí

V penny marketu jsou všichni otroci od pokladních přes vedení obchodu, obrovská zodpověnost, neskutečná dřina, nepředstavitelná buzerace, sliby chyby, nic není normální. Nikdo tam takový není dělá se normálka do půlnoci, věčně inventury zadarmo, svačiny neexistují, zákoník práce se nedodržujuje a nikde není odvolání, jestli máš rozum hodíš tu nabídku za hlavu protože tam je to novodobá OTROKAŘina a to mluvím z vlastní zkušenosti, prodavač - jen v :twisted: zaučení, pak zástupce a chvíli vedoucí hrozné at už jsem byla cokoliv. Čím víš tím horší fakt
Premie nejsou jen buzerace, kontroly řvaní a řvaní a pak zase řvaní a vyhrožování

• Citovat
  • Upravit
moula
26.6.12 08:44
@silvánek píše:
V penny marketu jsou všichni otroci od pokladních přes vedení obchodu, obrovská zodpověnost, neskutečná dřina, nepředstavitelná buzerace, sliby chyby, nic není normální. Nikdo tam takový není dělá se normálka do půlnoci, věčně inventury zadarmo, svačiny neexistují, zákoník práce se nedodržujuje a nikde není odvolání, jestli máš rozum hodíš tu nabídku za hlavu protože tam je to novodobá OTROKAŘina a to mluvím z vlastní zkušenosti, prodavač - jen v :twisted: zaučení, pak zástupce a chvíli vedoucí hrozné at už jsem byla cokoliv. Čím víš tím horší fakt
Premie nejsou jen buzerace, kontroly řvaní a řvaní a pak zase řvaní a vyhrožování

souhlasím, se vším co píšeš a jsem strašně šťastný, že jsem včera dal výpověď :) už nikdy

• Citovat
  • Upravit
3419
26.6.12 10:12

Moulo, jsem ráda i za tebe, že jsi se jim na to vyprdnul ;) Držím palce, ať co nejdříve najdeš něco, kde budeš spokojen.
Doufám, že i má kámoška půjde co nejdříve ve tvých šlépějích a též se jim tam na to vybodne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EEEEE
8.8.12 08:58

penny už nikdy víc

Dělala jsem v penny asi půlroku a bylo to to nejhorší co jem zažila, jednání ze stran vedoucích šílený, ( u jednoho bylo docela běžné že nám vydal do hovad a debilů i před zákazníkama), směny se mění každý den, takže si nemůžete nic naplánovat, neustále vám říkají jak jste zbytečný, líný, nemožný atd. děláte od 5-14, od 13- 21.30 nebo 22.30 a pak jsou různé mezisměny 9-16,17,18, 10-17,18,19,20…běžná praxe je že pokud máte směnu od 5-14 tak jdede na jídlo v 13 a nikoho to nezajímá, když vás nemá kdo vystřídat nejdete ani na záchod…když už se dostanete na tu svačinu tak kolem vás pořád chod a uhání vás at jí máte za sebou co nejdýl…za ty prachy se to fakt nevyplatí…

• Citovat
  • Upravit
vera kempna
25.10.12 22:47

nepracuj v penny

Nechod delat do penny, ja vim, co rikam :!

• Citovat
  • Upravit
483
5.11.12 02:17

Tak si to zase znovu pročítám a jsem úplně nasraná :twisted: Jak jim toto chování a přístup může takový roky procházet. To chce asi dát do TV a trošku tento problém dostat do podvědomí lidu, ne jen bývalých a bohužel i současných zaměstnanců. V dnešní době se každý bojí o práci, ale toto je přece už trošku :! moc!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101515
5.11.12 07:18

@zanda81 Jak jim to může procházet, to je jednoduché… protože se nikdo ze zaměstnanců neozve a pokud se nikdo nezve, tak nemají jediný důvod cokoliv měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
metlák
6.11.12 23:25

Ahoj, dovolte mi abych se přidal, narazil jsem na diskusi když jsem si googlogal jestli je víc nespokojených… pracoval jsem tam jako brigádník asi 6 dní (vždycky 6 nebo 8 hodin), pak jsem onemocněl, paní vedoucí tvrdila že je to v pořádku, ať se vyléčím, a pak mi oznámila že už mě nepotřebuje(když jsem se jí konečně dovolal)… dorazilo asi 1450 korun. Taky jsem musel utratit 750 korun na lejstra aby mě tam vůbec vzali. (právě mi došla slova) :zed:

• Citovat
  • Upravit
Petr c
26.11.12 09:57

Penny market - nikdy více

Dobrý den, už rok přítelkyně zažívá to co se tu všude píše, je to naprostá pravda a věřte tomu.Je to opravdu jeden z nejhorších zaměstnavatelů. Ze všech řetězců je todle uplně to nejhorší. Kokrétně prodejna Havlíčkův Brod, pražská, býv. Plus diskont

• směny chodí se tam jak si vedoucí poručí a ne tak jak je to v zakoníku - zaměstnanec by měl být seznámen se svým pracovním kalendářem 14dní před jeho zahajením, na to zapomente, jde se třeba rano na 4 h a pak večer na 4h jenže kasa se zavře a musí se dodělat práce která se nedala stíhat když všichni byli u kas a pak až domu, takže 1-1.5h dřina zadara
  • vedoucí jednanají často velmi diskriminačně, nařizují povině dovolenou, volné dny prohazují atd (př svobodní chodí na štědrý den do práce atd. ).Velmi neslušné chovaní a nevidí si do huby ani před zakazníky(zš vdělaní paní vedoucí)
  • nevím proč ale připadá mi že přítelkyně nenaplní ani ten povinný balíček hodin za plný uvazek cca 8h deně nebo př 150 na měsíc. Placené přesčasy jsou tu samozřejmě nesmysl.
  • Věčně chtějí něco platit, opovažte se jim něco podepisovat nebo platit kromě manka. Věčné vyhrožovaní vytýkacíma dopisama, často neopravněné. Jenže stejnak vám to strhnou s premií pokud by vám je velkou náhodou dávali.
  • S pohledu zakaznika ten obchod stojí za h… a nechodim tam, nic tam nemaj, ovoce zelenina nic moc, a je to tam hnusný. Když už jdu do penny tak 1× za pul roku a to do toho protějšího.

Všechny akce jsou tedy v podstatě na ukor prodavaček, a lidi tam stejnak nenakupujou, ale nenažraní neslušní manažeři a šefové potřebují nakrmit.JSou to normální kriminálníci, neuvěřitelný jak se dnes podniká

Je to jeden velkej bordel. V postatě to náš skrachovalej stát ale dovoluje. Přítelkyně je z toho po necelym roce už uplně odrovnaná, usilovně hledáme jí novou praci v alespon trochu slušnějším kolektivu, peníze nikde nečekáme, ale todle je vážně moc.

Snad to co nejvíc lidem pomůže. děkuji

Příspěvek upraven administrátorem 26.11.2012 14:13 - propagace

• Citovat
  • Upravit
7376
26.11.12 10:01

Když jsem chtěla v penny brigádu a řekli mi, že mi dají 50 Kč na hodinu hrubého, odmítla jsem je rovnou a ušetřila si hodně starostí jak vidím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
26.11.12 10:41

Nevim jak Penny, ale mne stacil Albert. Shanela jsem po matersky narychlo neco kvuli prijmu. Se zakazniky jsem nikdy nemela problem, ale s personalem a s vedoucima to bylo peklo. Vedouci dne se denne tvarila, ze sezrala salamounovo lejno, kdyz jsme odchazela po smene, zacala me uprostred kramu sacovat (pred zakaznikama), jestli jsem neco neukradla (delali to tak kazdy den, ale jen tahle jedina pipina vsem na ocich, aby bylo videt, jakou ma funkci)…
Nakonec to dopadlo tak, ze jsem si po 3 tydnech uhnala zdravotni problemy, ktere plynuly z psychiky, skoncila jsem kvuli tomu az na kolonoskopii s podezrenim na Crohnovu nemoc… doma jsem brecela, ze uz tam nepujdu… a kdyz jsem si dovolila vzit teda neschopenku, tak mi vedouci pres sms vyhrozovala, ze mam po praci a ze poletim. Takze tak :)

Ze strany kolegyn prodavacek to bylo podobne, vetsina z nich je tam uz delsi dobu a trpi jasnym syndromem vyhoreni, nenavidi vsechno a vsechny, podle toho se taky chovaji, k zakaznikum i k novackum, jako jsem byla ja… Podrazy, pomluvy, donaseni… proste slepicarna… Jednou na me jedna kolegyne pres vsechny kasy rvala, ze mi kolem kasy projela pani, co mela pod kocarkem mattonku a ze ji urcite ukradla, at si to s ni vyridim, nebo to budu platit za ni. Bylo mi te pani strasne lito, vsichni se na ni otaceli, potichu jsem se ji omluvila, pani se mi omlouvala, ze ji zapomnela nahlasit z jineho obchodu a ze mi ji klidne zaplati znovu, nechala jsem ji odjet a kdyz na me zacala kolegyne prede vsema zakaznikama vriskat znova, utrela jsem ji s tim, ze mi pani ukazala uctenku…

Dikybohu je to za mnou, ted mam praci, kde se k zamestnancum chovaji uplne jinak, nemuzu si na nic stezovat… a kdyz dostanu stravenky s potiskem nasi velke a zname firmy, jdu je do Alberta rozfofrovat a smeju se jim tam do ksichtu… :mrgreen:
A na dverich maji stale ceduli, ze prijmou prodavacku :mrgreen: :lol: Uz pres rok… nikdo novy tam nevydrzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pisatel
26.11.12 21:59

Penny versus Norma

Chtěl bych v krátkosti reagovat na příspěvek @lascau o práci v Normě. Také já jsem do letošního jara pracoval jako vedoucí v Normě. Potom jsem se nechal zlákat a nastoupil jsem do Penny jako vedoucí.2 měsíce jsem se zaškoloval a potom jsem nastoupil na prodejnu, kde jsem měl dělat vedoucího. Mohu tedy srovnávat a musím říci z l a t á NORMA. Dnes se do ní vracím zpět a jsem rád, že mi to bylo umožněno. Penny - jedno velké zklamání.

• Citovat
  • Upravit
anonym12345
4.1.13 19:50

Pracuji v Penny ...

Ano, bohužel, musím s Vámi souhlasit, jak to v Penny chodí. Ráno se jde do práce na 4h, domů, až se dodělá. To samé platí při odpolední směně, zavíráme v 8, ale domů jde se nejdříve v 10. Na ranní i odpolední přitom nehledí na dopravní spoje, když někdo - teda skoro všichni nejsou místní a člověk se nemá jak dostat do práce nebo domů v noci. Úvazek mám na 5, 5h, přesčasy nejsou proplaceny. Kolikrát se stane, že přijdete na 4h kvůli závozu a v 8h Vás pošlou domů, bez stravenky. Svačinu nemáte nikdy půl hodiny, jen si odskočíte na 10minut a přitom máte odečteno ze mzdy půl hodiny. Kolikrát děláte práci i za vedení, protože nestíhá, ale nikdo Vás neodmění. Kolektiv je asi všude stejně příjemný, ale u nás není práce na výběr, tak mi nic nezbývá než vydržet.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat