Práce v Penny Marketu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
pisatel
6.1.13 20:27

Vždy jednou za tři měsíce vychází v Penny marketu firemní časopis pro zaměstnance. V jednom z čísel tohoto plátku byl článek - Penny, přístav, kde je dobré zakotvit… Já, po zkušenostech z Penny bych řekl, že Penny je přístav, do kterého je lepší ani nevplouvat, nebo z něj rychle vyplout, pokud je to jen trochu možné.

• Citovat
  • Upravit
Humbu
15.1.13 11:19

Ahoj, pokud ti můžu poradit, tak je-li ti život milý, do Penny NIKDY. Já tam pracuji a není vyjímkou 20ti hodinová šichta, takřka pravidlem je, že denně trávím v práci ještě o 2 - 3 hodiny déle. Neskutečný fyzický a i psychický nápor. a to nejlepší? ANI JEDNU HODINU NAVÍC nedostaneš zaplacenou. S pozdravem anonym

• Citovat
  • Upravit
101515
15.1.13 12:36

Mě jen fascinuje, že tam všichni dobrovolně přesčas jsou :think: ono kdyby se jim na to všichni vybodli, tak to musí začít řešit, ale dokud jim to prochází, tak proč by se namáhali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
15.1.13 13:45

Když člověk potřebuje práci, tak vydrží hodně. Přestává být člověkem a stává se z něj otrok. Misky vah - potřeba práce jako zdroj obživy /lidská sebeúcta.
Co vyhraje, když budeš muset zaplatit poplatky ohledně bydlení a potřebuješ nakrmit děti? Je to ale hnusný svinstvo, o tom žádná. Protest jednotlivce to asi nevyřeší, chtělo by to opravdu najít odvahu a vzepřít se všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Humbu
15.1.13 15:52

Vy taky děláte v Penny?

• Citovat
  • Upravit
970
15.1.13 17:27

Já nedělám v Penny, ale dělala jsem jinde, kde taky byly podmínky naprd, nešlo vůbec o žádný obchodní řetězec. Jenže nikdo si netroufl se ozvat, nikdo se ničemu nebránil. Když jsem se ozývala, tak mě ostatní ještě okřikovali. Po několika měsících jsem odešla. Penny je svým přístupem nechvalně proslulý. Bohužel to není jediný zaměstnavatel, který nutí zaměstnance dělat bez přestávky, být v práci téměř každý den a nad rámec svý pracovní doby bez řádnýho zaplacení nebo náhrady přesčasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hamoun
29.1.13 20:37

Ahoj, já pracuju v penny druhý měsíc a opravdu záleží na tom v kterém penny děláte a jaké máte nadřízené. V prosinci jsem dělala v jiném penny než jsem teď v lednu, ten kde jsem teď je nesrovnatelně lepší, co se týká organizace práce, vztahů, chování se nadřízených k prodavačkám apod. V tom prvním mne kolegyně upozorňovaly, že přesčasy se neplatí apod.,ale nakonec jsem zjistila, že je zaplacené mám. Když jsem si byla pro stravenky a výčetku mzdy tak jsem se dozvěděla, že si jí skoro nikdo nebere. To mne dost překvapilo, že se nikdo nezajímá co dostal zaplaceno a přitom říká, že se přesčasy neplatí. Ale podotýkám, že jsem ve zkušebce a třeba to potom bude jiné. Ale kolegyně z mojí nynější pobočky tvrdí, že tady přesčasy mají zaplacené a jsou i docela spokojené. V našem městě máme čtyři pobočky penny a každá moje kolegyně tvrdí, že kdyby jí chtěli přeřadit na jinou, tak radši dá výpověď. No a mně by se taky rozhodně do jiné už nechtělo. Do práce se zatím těším a problémy s lidma prakticky nemám, nejsem ale protivný typ, spíš vstřícný a veselý. Neříkám, že mě někteří zákazníci neštvou, hlavně svojí tupostí u pokladny, ale každý jsme nějaký no. V tom prvním penny jsem měla například dělat do 13, ve 14 mě teprve někdo přišel vystřídat na pokladnu, mimochodem žádná přestávka na svačinu, pak jdu vyúčtovat pokladnu a když chci jít domu tak mi řekli, že ještě mám jít pomoct kolegyni(také měla od 6) dovybalit maso, to bylo normální. Tam kde jsem teď mne ve 13.00 +- 5 minut přijde vystřídat kolegyně, a když vyúčtuju pokladnu tak jdu domu. Když jsem se poprvé tady zeptala po vyúčtovaní pokladny jestli můžu jít domu, tak se na mne nechápavě zástupkyně podívala a zeptala se co bych ještě chtěla dělat, vždyť mám padla. No tak asi tak, prostě je to hlavně o vedoucím pobočky a jeho zástupcích. Jo a ještě - na první pobočce se objednávalo nesmyslně hodně zboží, které se pořád přenášelo, tady na té druhé nic takového není, vše je téměř přesně objednáváno a všechno umístěno a docela podle předpokladu i prodáno. Ty jooo, nějak moc chvály cooo? Tak snad budu mít štěstí a už tady co jsem teď zůstanu (v té první pobočce se musel snížit stav :D zaměstnanců, protože na prosinec tam nabrali 4 nové prodavačky a v lednu už jich tam nebylo tolik třeba).

• Citovat
  • Upravit
gggwgg
11.2.13 14:21

Práce v PENNY

ÚOHS udělil pokutu 23,9 mil. Kč německé společnosti REWE (Billa, Penny Market). Nedodržela závazky z roku 2008, jimiž ÚOHS podmínil spojení s PLUS DISCOUNT (ČTK)

Konečně. Měli by dostávat pokutu každý den za to porušování lidských práv zaměstnanců. Chovají se k ním, jako ke zvěři. JSOU TO SPROSTÝ HOVADA, kterí by měli být v kriminálu..UŽ NIKDY NENAKOUPÍM V PENNY TU RADOST JIM NEUDĚLÁM IDKYBYCH MĚL JÍST CHLEBA S MÁSLEM. RADŠI ZDECHNU. A ještě tam pracovat. PENNY nikdy.

• Citovat
  • Upravit
gggwgg
11.2.13 14:22

ÚOHS udělil pokutu 23,9 mil. Kč německé společnosti REWE (Billa, Penny Market). Nedodržela závazky z roku 2008, jimiž ÚOHS podmínil spojení s PLUS DISCOUNT (ČTK)

Konečně. Měli by dostávat pokutu každý den za to porušování lidských práv zaměstnanců. Chovají se k ním, jako ke zvěři. JSOU TO SPROSTÝ HOVADA, kterí by měli být v kriminálu..UŽ NIKDY NENAKOUPÍM V PENNY TU RADOST JIM NEUDĚLÁM IDKYBYCH MĚL JÍST CHLEBA S MÁSLEM. RADŠI ZDECHNU. A ještě tam pracovat. PENNY nikdy.

• Citovat
  • Upravit
zuzulejda
1.3.13 00:02

Delam v penny 3rokem, je to tam drina to jo, ale cele je to jen o lidech, kdyz umys makatt tak je to ok! spousta lidi makat nechce, vidim ten dnesni pristup k praci, prescasi nedelam zadne snazim se delat praci tak aby jsem stihala! je to proste o lidech! a jebat vas ti shora, to je vsude ad delate kdekoliv, takovy ti lidi jsou se shora vsichni tak to je a bude! ale je to porad lepi nez sedet doma na riti, kynout a byt na pracaku :*

• Citovat
  • Upravit
2133
1.3.13 00:21
@aprazanda píše:
Bohužel to není jediný zaměstnavatel, který nutí zaměstnance dělat bez přestávky, být v práci téměř každý den a nad rámec svý pracovní doby bez řádnýho zaplacení nebo náhrady přesčasů.

Penny razí heslo, že musíš udělat něco pro firmu přece. A co z toho budeš mít ty? Ani ten dobrý pocit. Dělala sem tam taky, sice na centrále, ale bylo to tam úplně stejný. ještě doplním, že jsme tam byla za starého vedení.
A kolegyně - z 90% nepříjemný potvory! A vedoucí snad rači ani nekomentuju :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pisatel
2.3.13 20:26

Když si tak člověk pročítá příspěvky týkající se Penny marketu, které napsali současní i minulí zaměstnanci, je jejich obsah v naprosté většině negativní. Já jsem v minulosti pracoval téměř 10 let jako vedoucí u Plus Diskontu. A až do roku 2005 to bylo velmi dobré. Se zaměstnanci se jednalo slušně, byly pro ně organizovány různé akce a soutěže, sociální program, rehabilitace, vedoucí prodejen a OV pravidelně jezdili na různá školení a semináře. Na ty pravidelně přijížděl ředitel Ing. Turek a vždy se všemi hovořil a o vše se zajímal. Stejně tak mám ty nejlepší vzpomínky na vedoucí prodeje Ing. Víta, p. Ślégla, Weise a řadu OV. Pochopitelně nebyla to procházka růžovou alejí, ale pracovní podmínky, mezilidské vztahy mezi nadřízenými a podřízenými a celková pracovní atmosféra to bylo něco úplně jiného. Je jen obrovská škoda, že v této podobě přestal Plus Diskont existovat v průběhu roku 2005 až nakonec po pár letech zanikl u nás zcela. Bylo by dobře, aby pár připomínek a názorů na něj a nynější stav napsali také bývalí Plusáci. Snad někteří ještě v obchodě zůstali.

• Citovat
  • Upravit
Alčák11
5.4.13 21:41

vedoucí prodejny v Penny

Ahoj, mám vzít místo vedoucí prodejny v Penny. Je dvousměný provoz takový aby jsi mohla dělat ještě něco k tomu? Dělám finanční poradenství.

• Citovat
  • Upravit
1091
6.4.13 01:03
@Humbu píše:
Ahoj, pokud ti můžu poradit, tak je-li ti život milý, do Penny NIKDY. Já tam pracuji a není vyjímkou 20ti hodinová šichta, takřka pravidlem je, že denně trávím v práci ještě o 2 - 3 hodiny déle. Neskutečný fyzický a i psychický nápor. a to nejlepší? ANI JEDNU HODINU NAVÍC nedostaneš zaplacenou. S pozdravem anonym

Jak je možné, že tohle může někomu procházet? Udělat defenestraci a vyházet takové rádoby managery, co tohle vymýšlí, oknem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alčák11
6.4.13 17:29

Ty jsi na pozici vedoucího??:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat