Pracují lidé v kancelářích, nebo jen ti „rukama“?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Tyto názory jsou hodně o inteligenci jedinců. Nechci tím nikoho urazit. Zkusila jsem si práci hlavou, hlavně brigádě. Byla jsem vždy hrozně unavená, velká zodpovědnost, zda zadám do pc správné informace. Ale nedokážu posoudit, zda je to o tréninku. Já jsem člověk, co chce mít práci dobře odvedenou, takže možná i tím stresem. Každopádně pracuji léta jako servírka. A je to psychicky náročná a hodně fyzicky. Pracuji v restauraci jako vedoucí a na starost mám celou směnu. Každopádně já celkově pohyb miluji, takže když mluvím s někým z kanceláře, tak nezávidím, že musí osm hodin být zavřený, teď se soustředit a hlavně pracovní doba hrozná. Často musí dělat i přesčasy, nebo dodělávat doma. Já tedy musím už několik let chodit na fyzioterapie a cvičit, aby to mé tělo zvládlo. Od okolí nemám žádné negativní narážky, spíš naopak. Zaměstnavatel mi vyšel vstříc a mám pracovní dobu, abych měla víc volna a zkrácenou dobu kvůli času strávenou s rodinou a věnování se mým koníčkům. Práce mě baví, i když ne každý den je posvícení. Ale určitě bych se nehrnula do klidnější fyzické práce, kde holky pracují do 17.00, nebo do fabriky. Časem, pokud podmínky nebudou dodržovány, tak plánují další studium a najít si něco klidnějšího.
- Citovat
- Upravit
@Aspera píše: Více
ty si neco nanejvys 4 hodiny meles neco pred tabuli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše: Více
A berete v úvahu, že hodina není hodina a mezi každou (ne)hodinou je přestávka? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Já to vidím tak, ze kdyby mi tuhle teorii predhazoval blízký člověk, tak ho jednou, dvakrát slušně odkazu do patřičných míst. Po třetí bych už byla raznejsi.
Tohle přeci nejde hodnotit bez znalosti konkrétní náplně práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na pracu rukami potrebujes mat specialne schopnosti. Konkretne manualnu zrucnost. Take to, ze vies casto intuitivne nieco spravne uchopit, ze vies spravit spravny, potrebny pohyb, aby sa veci podarili. Je to specialna zrucnost a to naozaj nema kazdy. Dalej rychlost, vhodne a rychlo reagovat.
Na administrativu potrebujes zase ine schopnosti, na pracu s ludmi ine. A o tom to je. Kazdy mame ine danosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Niekedy by som potrebovala obycajnu fyzicku pracu, kde by som si oddychla. U mna je najvacsi problem neustale plna mysel, pretoze vzdy mam nieco nedokoncene. Momentalne sa mi kryje okolo 5 rozrobenych narocnych veci. Uz sa tesim na leto, vtedy to mavam volnejsie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I kancelářská práce je práce, ve spoustě případů potřebná, ale je to opruz…
Nesnáším papírování, hrabání se v papírech, pokud by to zdravotní stav dovolil, dal bych přednost i těžší fyzické práci, která přináší viditelné a hmatatelné výsledky… ![]()
Je hezké vidět, že jsem třeba obložil zeď na nějakém baráku a jet okolo po pár letech a vidět, že za mnou něco pěkného a viditelného zůstalo… Těžko můžu vlézt někam do archivu a s hrdostí říct, podívejte, co jsem vytvořil, tyhle faktury jsem vystavil a tyhle podklady pro DPH jsem dal dohromady…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V rámci brigád na střední a vysoké jsem pracovala rukama. Teď pracuji v kanceláři. Za mě pokud je to pozice, kde máš nějakou odpovědnost a musíš nad tím přemýšlet, protože nejde o nějakou rutinu, tak je práce v kanceláři z mého pohledu náročnější. Alespoň já jsem z toho tedy vyšťavená teda víc. Když mi od rána do večera drnčí mozek nad nějakými složitými výpočty, protože něco nevychází, tak jsem z toho víc zdrchaná, než když jsem tahala ve skladu krabice, pracovala v tiskárně nebo lítala po place v restauraci. Hlavně pak kolikrát nevypneš ani doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to odlišné. Co do rizikovosti a trvalých následků, je samozřejmě kancelářská pozice s dodržováním ergonomie to nejlepší a nejméně se při ni opotřebováváme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dollorres píše: Více
To také nemusí být pravda, protože u některých jedinců se při práci v kanceláři zvětšuje jejich objem a pak při přesunu z práce domů se opotřebovávají více, než kdokoliv jiný.
- Citovat
- Upravit
Z čeho já teda bývala vždycky nejvíc odrovnaná, byly brigády u pásu, taková ta pitomá manuální činnost, zprava něco přijíždí, já na tom nějakou drobnost udělám a zase to posílám dál. Ta totální monotónnost mě ubíjela a kupodivu trpěla i hlava, protože jsem ji nedokázala pořádně zaměstnat a vrcholem intelektuálna byly rozhvory s dalšími pracovnicemi na téma „ten starej už mě zase se. e“ nebo „co budu dneska vařit k večeři“. To jsem už v těch šestnácti věděla, že takhle bych svou budoucnost viděla nerada. Asi je mi teďka líp, i když se mi kolikrát vaří mozek, protože moje práce umí být dost živelná a samozřejmě průšvihy se na člověka řítí pohromadě. Zároveň bych ale nechtěla práci, kde budu sedět osm hodin na zadku, takže i nějakou tu akci si najdu.
Ona je manuální práce, kdy za mnou může zůstat pěkně obložená koupelna, nebo taky manuální práce, kdy se někde ve skladu navršilo deset krabic součástek, co jsem na každé z nich dneska dotáhla dva šrouby. A teda ta druhá manuální práce mě rozhodně nikdy nenaplňovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vodnář-u-Topolu píše: Více
Takovéhle názory může mít opravdu jen někdo, kdo v životě nikoho neučil.
Učitel nejsem, ale několik let jsem učila na VŠ, párkrát měla hodinu na ZŠ a individuálně děti doučovala. A učení opravdu náročné je. Zahrnuje to hodiny příprav, opravování… A přímá výuka velmi rychle vysává z člověka energii, zvlášť pokud se jedná o puberťáky bez zájmu o látku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak vy jednoznačně patříte do skupiny, co má pořád prázdniny.