Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lído, ten dětský dům je fajn, mají toho tam opravdu hodně. A co mám zkušenost z doby, kdy ještě byli v Kunraticích, pokud jsem si někde něco vyhlídla a oni to neměli, byli vždycky moc ochotní to nezávazně objednat
. Tak snad se to nezměnilo… Zrovna minuký víkend jsme tam Ondrovi kupovali koloodrážedlo a prodavačky byly všechny moc příjemné.
Jinak řidičák jsem si dělala na vysoké, pak jsem dost jezdila, ale co jsem se odstěhovala od našich (to už je 11 let), tak jsem neměla moc možností. Náš táta je v tomhle super, auto je pro něj jen dopravní prostředek a nemá o něj strach, jestli se někde poškrábe nebo tak, klidně mi ho kdykoliv půjčoval. Ze začátku jsem jezdila hodně s bráchou, který na mě „dával pozor“, pak i sama. Ale pak jsem se odstěhovala, auto jsem neměla. Můj bývalý manžel jo, ale nechtěl mi ho půjčovat ani neměl trpelivost se mnou jezdit, tak jsem všechno zapomněla. A se současným manželem jsme auto neměli, kupovali jsme ho, až když byly Ondrovi asi tři měsíce, to nebyla ideální doba na trénink, s prckem vlastně už nikdy, protože hlídání nemáme a abych si cvičně po víc než 10 letech sedla za volant auta, kde mám malé dítě, to ani náhodou… Tak uvidíme, jestli třeba až prďolka nebude plně kojená, zkusím nějaké ty kondiční jízdy a trošku se rozjezdím ![]()
My jsme tam kočárek objednali, ten náš skoro nikde nemají, tak jsme ho tam mohli omrknout…a prodavačky jsou tam opravdu moc příjemné
Jen nevím kdy kočárek bude, prý snad v květnu… ![]()
Koupila jsem si přes aukro 3/4 těhu kalhoty a jsou super, nelituju ![]()
Ja taky souhlasim…Pani mi ochotne vybalila i kocar,ktery na prodejne zrovna nemeli..opravdu prijemny…
Ja se uz konecne vejdu do kalhot co jsem si na zacatku tehu kupovala…byly mi velky ale ted uz drzi na brisku
Pak mam hrozne pohodlny saty z Bershky ze slevvy asi za 300 a jednu pohodlnou sukni…Takze bych taky uvitala nejaky 3/4 na leto.Venku je uz krasne teplicko..
Já taky obohacuju těhotenský šatník, protože po Ondrovi mám jen džíny, ono od listopadu do února jsem nic jiného nepotřebovala
. Teď o víkendu jsem si pořídila v HM takové lehké kalhoty, super na tohle počasí, a navíc se dají ohrnout na 3/4
. Škoda jen, že měli jen černé a takové pískové, černá je pro mě nesmysl, jednou si sednu na pískovišti a můžu prát, takže mám ty pískové, a k těm zase nemám pořádně trička, jen černá… Nejvíc mám modrých, červených, tyrkysových, … nic moc na kombinování. Tak asi budu muset pořídit nějaké tričko, to se manžel už zblázní ![]()
Já nabrala jen na bříšku, ale připadá mi, že teď roste závratnou rychlostí ![]()
Tak zkus to aukro, maji tam fakt hodně věcí, třeba krásné povlečení do postýlky ![]()
Nakupovala jste některá v obchodech Kik? Prý mají hezké a levné věci… ![]()
Já si právě nechtěla kupovat nové, jsou strašné drahé…tak mám taky značku HM a taky černé, ale stály 190 kč ![]()
Jen v HM uvažuju o šatech, mají moc hezké za 350 kč a dají se nosit i po porodu… ![]()
Já si pro sebe na Aukru nějak nakupovat neumím. Pro ondru jo, to máme skoro všechno buď z Aukra nebo z Mimibazaru
.
Já jsem si koupila nové s tím, že je pak zase prodám ![]()
Černé kalhoty jsou fajn, ale teď je fakt mít nemůžu, protože je na nich všechno vidět. Dokud jsem chodila do práce a baly jsem relativně civilizovaná, tak to bylo super, ale pískoviště s člověkem udělá divy
. Ono i nošení odrážedla tak, že se mi občas kolečka otřou o nohy, občas zvednu dítě, sundám ho ze stromu, … prostě černá ne-e. A už vůbec ne moje nejoblíbenější barva - bílá
![]()
Já ti závidím, že už víš co tě čeká…začínám se toho všeho bát čím dál víc ![]()
Nikdy nevíš, co tě čeká, každé dítě je jiné ![]()
A ty budeš mít jen jedno hodné miminko, které bude jen pít mlíčko a spát
. Já budu mít jednoho draka, který chvíli neposedí, a k tomu jeho „séglu“, která určitě bude stejně nespavá jako on
. Takže fakt není co závidět ![]()
Presne Lido, ja taky jen na brisku ale prijde mi,ze za posledni dva dny nejvic
rano jsem se vzbudila a prislo mi, ze brisko najendou roste pred ocima…
Ja jsm zatim dost v klidu…Ale ono me to taky chytne…
Bumbinko to mas pravdu…My se budeme otacet kolem jednoho a urcite nam bude pripadat, ze nestihame…ale co teprve ty
Jak myslis,ze to doma zvladnou kluci az ty budes v porodnici ![]()
Jo a kik, me tam znama taky posilala, ale kdyz se mi neco opravdu libilo neprislo mi to nejak vyrazneji levnejsi
teda aspon pro ty uplny mimca…Pak tam bylo spoustu stojanu se slevami,ale uz pro vetsi deti a dospele..Byla jsem teda jen asi 2× v Kiku na Melniku, tak nevim ..
Jinak tehu obleceni fakt zbytecne drahe :/,taky do toho nechci davat moc penez, kdzy to za 3 mesice nebudu potrebovta…
Ja chtela Emu nebo Elu,driv jsem zase chtela hrozne Karolinku a nedokazala jsem si vybrat,tak jsem to nechala na pritelovi at si vybere a on rekl, ze chce Verunku
…ale snad si to jeste rozmysli.Byla bych radeji,aby nebyla po me?
Vy jste porad u Kubika?
Ten Kik je dobrý, když zrovna trefíte slevu. Mívají různé velikosti, ale je to spíš náhoda, pár věcí jsem tam koupila a byla jsem spokojená…
No, zase nebudu mít tolik času přemýšlet nad tím, co všechno vlastně nestíhám
. Ono to půjde, mám dost kamarádek, které mají mezi dětmi menší věkový rozdíl a taky zvládají
. Ty skoro 2,5 roku už jsou fajn, Ondra je dost samostatný, i když počítám s tím, že se to po narození mimča zhorší. Až budu v porodnici, budou to muset nějak zvládnout, ale manžel je v tomhle bez problémů, oblíkne ho, vykoupe, dá mu najíst, hrát si s ním taky umí… takže si spíš myslím, že si to pořádně užijou
Jo, bude mě tu čekat hromada prádla, ale to se prostě hodí do pračky a bude to, s tím si starosti nedělám. Navíc moje máma by asi přijela, aby si manžel nemusel vybírat moc dovolené, takže by tu nějak válčili ve třech…
Ad jména, v nejužším výběru jsou pořád Klárka a Barborka, můžete hlasovat
. A klučičí zatím nemáme, ale taky budeme muset něco vybrat, co kdyby nááááhodou ![]()
A jo, v porodnici musis nahlasit obe jmena asi ze jo??Klucici teda taky netusim ale vubec…Baruska je hezka, no ale to i Klarka…A jak se jmenujes(prijmeni)?
jj ja v kiku taky neco koupila,treba za 150 ten pytel na spani, je krasnej…