Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
hm, ja taky mela byt dokonce kvetna v praci a ted uz je to druhy mesic,co jsem doma :/…ale na druhou stranu uz jsem si zvykla…Porad neco uklizim a zehlim
a rikam si,ze je porad co uklizet ![]()
Ja si objednala povleceni z te stranky, jak si mi posilala ty…To jak ho sama sije, hrozne se mi libilo…a ta cena je uplne super…
A jak to povlečení vypadá ve skutečnosti? A co sis vybrala za vzor? ![]()
ahojky, my se dnes vrátili od rodičů, tak snad se děti zas brzo aklimatizujou, že je pořád někdo nechová, atd…
Ještě mi nepřišlo…Vzala jsem si to oranzovy sezirafkama a jedno zluty s medvidkama..tak uvidim…
jinak vcera jsem byla v tom detskem dome. jsou tam opravdu prijemny prodavacky..A daly mi na pristi nakupy malou slevu. myslím 5 procent,ale i toje fajn…
Do Dětského domu se chystám zítra, snad se tam dostanu… ![]()
Tak až přijde povlečení, dej vědět jak si s ním spokojená…a máš i mantinel a nebesa? ![]()
To asi nebudu kupovat…mantinel mozna jeste jo, ale pritel nebesa nechce…Vcera se me zrovna ptal jestli jsem objednala i tu zaclonku nad postylku
…A jak jsem na nemocensky,taksemi ted hodikazda koruna jinde…v kolik se tam zitra chystas?
Někdy odpoledne…ale přítel psal, že zítra přivezou postýlku, tak se tam možná ani nedostanu ![]()
Ja si privezu postylku v sobotu od mamky…tak uz se tesim:)…
Mala dneska hrozne zlobi:(…vubec jsem se nevyspala,hrozne se vrtela …a ted taky…
Ale vcera tu byla kamoska a privezla mi spoustu obleceni pro malou…saticky,body, kabatky, atd. tak mam radost a obleceni uz asi nemusim kupovat
…
Co ti jeste chybi nakoupit??
Oblečeního mám taky dost, kamarádky mě zásobily ![]()
Ještě nemám povlečení, monitor dechu a pak nějaké drobnosti…
Jo a koupila jsem si kojící noční košili a v tchibu polštářek na prdíky pro malého ![]()
Taky potřebuju kojící podprsenku, ale netuším jakou velikost? ![]()
Tak to taky nemam,monitor,chuvicku a kojici podprsenku
..Jinak taky uz jen par drobnosti…a tu postylku s prebalovakem od nasich,pockat na to povleceni a muzu vse finalne pripravit a jen cekat na malou ![]()
Teda holky vy jedete
. Na to, že čekám druhé a Ondra je ještě malý, takže bychom měli všechno mít, tak si připadám s přípravami nějak pozadu… Hodně věcí nemám a ty, co mám, jsou nastrkané někde v pytlích a krabicích ve sklepě, takže ani nevím, co tam je
. Asi si budu muset sáhnout do svědomí…
jenže kdy? velikonoce jsme byli pryč, ale bylo to super. Byli jsme kousek od Tábora, ubytování krásné, sice hned u rybníka, takže pro rodiče malých dětí trochu adrenalinové, ale byli jsme tam opravdu moc spokojení. A protože nás bylo asi 25 dospělých a 8 dětí, tak se vždycky našel někdo, kdo na prcky dohlídnul
.
Oficiálně to byla cykloakce, ale byly jsme tam tři těhule (máme rozmezí 14 dnů), takže vždycky byl i někdo bez kola. Manžel tedy jezdil, a měl s sebou i vozík, takže v sobotu byli s Ondrou celý den pryč. V neděli jel mažel s chlapama, já byla dopoledne s Ondrou na dětském hřišti s dalšími dětmi, odpoledne jsem ho vytáhla procházkou k babičce (tchyně tam jezdívá na víkendy, čirou náhodou bylo vybráno tohle místo, tak jsme to využili
). Večer pak ještě jedna větší společná procházka a děti nastrkat do van a postýlek. V pondělí už to bylo jen odpočinkové, sbalit, projít se, zajít k babičce na oběd a vyrazit tak, aby prcek spal v autě… Počasí nám vyšlo krásně, celou dobu bylo hezky, pršet začalo, když jsme byli na cestě domů, na vynošení harampádí z auta před barákem zase přestalo
.
A tenhle víkend přijedou kamarádi s ročním chlapečkem, musím upéct a navařit, v neděli chce jet manžel s Ondrou někam na kole, když nebude pršet, a já chtěka Ondrovi dopisovat deníček… Ale možná si radši před jejich odjezdem nechám vynosit do bytu nějaké krámy a začnu to probírat
. No, uvidíme ![]()
Kojicí podprsenku taky nemám, tu, co jsem měla pro Ondru, už teď nemůžu nosit, je mi malá, takže počítám, že na kojení bude úplně nepoužitelná, možná pak ke konci, ale první dny a týdny určitě ne, aspoň jestli to bude tak jako minule, to jsem měla prsa úplně strašně velká. Vůbec se toho děsím, už teď jsem si za těhotenství musela koupit dvě podprdy, pak ještě spoň dvě na to kojení, to jsou šílený prachy, a je to na chvíli. Aspoň teda doufám, že až dokojím, už se k téhle šílené velikosti nikdy nevrátím ![]()
Tak postýlku přivezou až odpoledne, ale stejně se asi nakupovat nedostanu…měla bych třeba uvařit ![]()
Naštěstí vařit nemusím moc často, přítel výborně a hlavně strašně rád vaří, tak se většinou postará on, včetně nákupu ![]()
Pardon, jsem se nějak rozepsala ![]()
Lído, tak to máš super, že přítel vaří
. Manžel taky uvří, když není zbytí, ale radši to nechává na mě, a já taky nejsem zrovna hospodyňkovský typ. Ale když chlap snídá guláš, svíčkovou, zapečené kotelty, … tak se prostě vařit musí
. A je fakt, že kolikrát jsem večer ráda, že on si hraje s Ondrou a já si zalezu do kuchyně, na Ondru houknu „pálí“ a mám tam svůj „klid“.
Všem rostou prsa a já mám stále lentilky pod kobercem, to je nespravedlivý ![]()
Tak právě nevím jakou velikost kojící podprsenky pořídit, když se nalijí až po porodu? Jestli o číslo větší nebo o víc? ![]()
Ty už čekáš druhé, tak si trochu víc v klidu a máš věci po malém, my to možná přeháníme, ale stejně ještě plno věcí nemám ![]()
Mělas do porodnice ty jednorázové kalhotky? Nevíš kde se dají koupit? ![]()
A v drogerii teta mají akci na ubrousky pampers, 6 balíků za 199 kč, to je výhodný, ne? ![]()
Lidas píše:
Všem rostou prsa a já mám stále lentilky pod kobercem, to je nespravedlivý
Tak právě nevím jakou velikost kojící podprsenky pořídit, když se nalijí až po porodu? Jestli o číslo větší nebo o víc?
Ty už čekáš druhé, tak si trochu víc v klidu a máš věci po malém, my to možná přeháníme, ale stejně ještě plno věcí nemám
Mělas do porodnice ty jednorázové kalhotky? Nevíš kde se dají koupit?
A v drogerii teta mají akci na ubrousky pampers, 6 balíků za 199 kč, to je výhodný, ne?
Co já bych za to dala, kdyby mi prsa nerostly
. Momentálně mám podprsenku 85G a počítám, že bude ještě o něco hůř. S Ondrou se mi prsa po porodu nalila tak, že jsem se nevešla skoro do ničeho, ale ta největší krize byla tak týden, pak jsem měla podprdu asi o číslo větší než v těhotenství. Asi bych si prostě před porodem koupila jednu o to číslo větší a další třeba až tak 14 dní po porodu, až uvidíš, jaká je situace… někomu stačí běžná velikost, těžko to odhadovat ![]()
Jednorázové kalhotky jsem měla a určitě je budu pořizovat zase. měla jsem jedno balení takových těch nesíťovaných z DMka, ale byly mi na houby, protože po císaři mi ten jejich horní okraj zasahoval přímo jizvu, takže se nedaly nosit, vynosila jsem je pak na dovolených
. Manžel mi pak v lékárně koupil takové ty síťované, jsou to větší bombarďáky, ale byly takové měkčí a neměly pevné okraje, takže na jizvu super. Zase ale někdo říká, že mu hůř držely vložku, já s tím problém neměla, ale je fakt, že jsem moc nekrvácela…
Ubrousky Pampers netuším, nikdy jsem j nekupovala, ani jejich pleny, přišlo mi to děsně drahé… Vždycky jsem brala Babylove v DMku, s tím slevovým kuponem z Babybonus programu vyšly 4 balíky myslím na 80,– Kč? Budu se tam zase muset vypravit a udělat nějaký větší nákup…
No, moc jsem neporadila, ale když ono je to všechno tak strašně individuální
. Ani bych neřekla, že víc blázníte a já jsem víc v klidu, ale spíš, že jak lítám okolo jednoho dítěte, na to druhé už nevěnuju tolik energie, dokud to není nutné
. Prostě tentokrát nepožívám takové to těšení se ve smyslu zařizování hnízdečka, připravená postýlka pro nás momentálně není nic, co by v nás vzbouzelo radost z toho, že v ní bude miminko, ale další krám, kam Ondra bude házet hračky a kam nadrobí
. Ale je fakt, že my prostě asi jsme hodně realisti, i s Ondrou manžel smontovával postýlku teprve den před naším příchodem z porodnice.