Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co čtu příspěvky ostatních mamin, tak jsem ještě v normě…něco připravuju, ale nezabývám se jen tím, mám i jiné aktivity…než přijde miminko, tak si ještě musím užít že na mě nikdo není závislý…přítel už mi teď pláče na rameni, že už ho nebudu mít ráda, že se budu věnovat jen malému…času bude určitě míň, ale když mi pomůže, tak snad zbyde něco i na velkého miláčka
![]()
Ty brďo, ty ses dneska rozepsala
…Uz jsem si rikala, kde litas
…
Me teda prsa taky rostou, takze uz mam druhou podprsenku za těhotenství. A na to, ze jsem pred tehotenstvi vazila 48kg a ted mam velikost 4,tak to je celekm mazec.Mam problem ale nekde nejakou sehnat,protoze kdyz jsou mi kosicky,tak mi je velka obvodove a naopak…
To je jasny.Kdyz uz doma jedno dite mas, tak mas plno starosti kolem nej
…My mame zatim na starost premyslet co jeste nakoupit pro to prvni
…ale tak pri prvnim si na tom byla asi dost podobne ne??
U nas pritel taky dobre vari, ale ja jsem vetsinou doma driv-ted jsem doma porad, kdyz jsem na rizikovym, takze je jasny, ze mu to pripravuji kdyz prijde…No ted ma trochu smulu, kdyz nemam auto, tak musime nakupovat jen spolecne, protoze z auta tasky vytaham, ale abych tahla tasky z chodova do kunratic bez auta, to bych asi nezvladla…
Jasně že jsi v normě
. A myslím, že je hezké, že se prostě na mimino těšíte a připravujete se, jste v situaci, kdy to tak prostě je a má být
. Já se s prvním s nástupem na mateřskou teprve stěhovala do Prahy, teď zase mám dost zdravotních problémů a prcka k tomu, tak to těšení jde mimo mě - teda těším se, ale jen vevnitř, nechystám
. Však ono mě to třeba ještě popadne ![]()
A neboj, nebo teda spíš přítel ať se nebojí, budeš ho mít ráda a to, že na něj pár dní/týdnů nebudeš mít zas až tak moc času, to určitě unese… A pak mu to bohatě vynahradíte, až se všechno trochu usadí, kromě tebe bude mít ještě to malé… A u nás je teda Ondra tatánek, první úsměvy, první krůčky, první všechno bylo prostě pro tátu… dokonce první slova byla táta a kolo, máma přišla až dlouho poté. Koneckonců když se zapojí do nočního vstávání a kolotoče kolem prcka, tak taky nebude mít čas ani sílu na nic jiného
.
ja myslim, ze u nas se pritel urcite do nocniho zivota kolem male zapoji…ma hrozne lehky spani a casto se budi…A vubec, je tak strasne starostlivej(to vidim uz u jeho prvniho syna), ze nad malou bude stat a pozorovat, jestli je vse ok
…
Přítel se taky určitě zapojí, jen nemůže chodit do práce jak mátoha…ale je noční tvor, tak víkendy bude hlídkovat u postýlky on ![]()
Těšíme se oba, jen to bude prostě obrovská změna…ale miminko je dar, to je jasňačka ![]()
Mám plno kamarádek, které dlouho nemohly otěhotnět, jedna si musela mimčo adoptovat, sestra nedávno o druhé mimi přišla…tak jsem fakt ráda, že nám to šlo tak rychle a zatím vše ok ![]()
Nam to trvalo asi 5 mesicu…ale mas pravdu, ze kdyz vidim, jaky maji problemy s otehotnenim nebo donosenim ostatni, tak musim zatukat a rict, ze my jsme jeste ok…
Nám se to povedlo okamžitě…fakt jsem nechápala, že to šlo tak rychle, že jsme si to snažení ani nestihli užít ![]()
Na to, že jsem stará pažba a léčím se se štítnou žlázou, tak tělo dost překvapilo a pozitivně ![]()
No ja mam za sebou jedno umely preruseni bohuzel…a to se nam povedlo pres prasky…a pak jak jsem se asi bala, ze kvuli tomu bude nejaky problem a porad cekala ze uz to snad vyslo, tak asi psychika udelala svoje..
veronika.st píše:
No ja mam za sebou jedno umely preruseni bohuzel…a to se nam povedlo pres prasky…a pak jak jsem se asi bala, ze kvuli tomu bude nejaky problem a porad cekala ze uz to snad vyslo, tak asi psychika udelala svoje..
Tak hlavně že se povedlo ![]()
My nějak dopředu neplánujeme, prostě se najednou rozhodneme a někam vyrazíme… ![]()
Spíš ještě plánujeme nějaký prodloužený víkend na hezkém místě v Čechách…každé jaro a podzim jsme jezdili na hory, milujeme turistiku…tury bych asi teĎ nedala, tak něco kde nejsou jen kopečky, ale je tam prostě hezky
Nemáte nějaký tip? ![]()
Na Slevomatu jsou dost často dobré akce, tak tam občas mrkni… ![]()
jj, asi pred tydnem jsem si aktivovala,aby mi ty akce chodily na mail…
Já si ve Slevomatu koupila večeři a lístky na výstavu a fakt bez problémů
)
Byla tam super akce do Mariánek, ale kupuje to moc lidí, tak pak je asi problém vybrat termín…hlavně když nám moc času už nezbývá, že? ![]()