Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky ![]()
Jak se dneska ráno máte?
Včera jsem byla na kontrole, placenta se kousek posunula, ale málo, pokud se nic nezmění, pořád to je na císaře
. Tak uvidíme, pravděpodobně mě příští týden převedou do rizikové poradny přímo do Podolí, tak snad to všechno dobře dopadne… Při odchodu z ordinace mi dr. řekla, ať s sebou pořádc nosím všechny lékařské zprávy a ať si jdu rovnou domů sbalit tašku do porodnice
. Tak asi budu o víkendu balit, spoustu věcí ještě nemám, zatím jsem to brala tak, že je spousta času… Takže mě čeká nastudovat seznam věcí, které mám mít, a nějaké nákupy. Ach jo…
Taky jsem se konečně dokopala začít prát oblečení na miminko, zatím mám vyprané dvě pračky, byla tu moje máma, aby hlídala Ondru, než se vrátím od dr., tak zatímco spal, mi to i vyžehlila
. Ale ještě toho mám dost, to je hrozný, co je to věcí… Ale pokud bude blicí jako Ondra, tak to užijeme
.
Ahoj Bumbi…Tak to me mrzi, ze se neposunula vic…Radeji vse zabal, ale snad je jeste trochu casu??Hlavne, ze je mala v poradku!
Ja se dnes taky chystam jeste na nejaky nakup…Me zase bricho hodne tvrdne a celkem casto, tak mi doktorka rikala at jsem taky v pozoru
..
Jak dlouho se lezi s cisarem v porodnici + -??
Ahoj Veroniko,
no, snad ještě čas mám
. Ale opdchátzela jsem od dr. s tím, že si mám okamžitě zabalit, tak jsem říkala, jojo, já si o víkendu zabalím… A ona prý „ne, vy přijdete domů a zabalíte si hned!“. Tak uvidíme…
Jinak Ondru jsem rodila akutním císařem po 14h „normálního“ porodu, přišla jsem tam v pondělí večer, narodil se v úterý ráno a šli jsme domů v neděli, ale byl narozený o 3 týdny dřív a navíc měl silnou žloutenku, jinak bychom možná šli v sobotu ![]()
Aha, no tak to bud opravdu pripravena…me jen doktorka upozornovala,ze to muze byt driv, ale jinak jsem uz uplne ok…
Tak to neni zas takovy rozdil mezi normalnim porodem a cisarem…Myslim v delce pobytu v nemocnici…Ty si s tema detma tedy uzivas
…s Ondrou jsi mela placentu ok??
No, já doufám, že to u mě není tak kritické, že mě spíš chtěla trochu postrašit, abych Ondru nezvedala a tak…
Jj, s Ondrou jsem placentu měla OK, to jsem vlastně neměla žádné problémy kromě streptokoka, což taky není nichrozného, jen při porodu dávají do žíly antibiotika, aby se miminko nenakazilo. Začala jsem roditm brzo, ale všechno vypadalo OK, ale nakonec přestal mít ozvy, přestávalo mu bít srdíčko a nedýchal, tak mě museli říznout… No, bylo to dost hrozné (hlavně psychicky), ale hlavně že je ok, už to neřeším ![]()
No ty brdo…tak to mi u porodu rict, tak se asi zblaznim…ja si vubec nepripoustim, ze by se neco takovyho mohlo stat…No ja myslim, ze ty uz sis svoje u porodu zazila a uz to bude ok ![]()
Ahoj holky,
koukám, že holčičky vám dávají pěkně zabrat…tak hlavně ať je vše ok, šetřete se a myslete pozitivně ![]()
My jsme snad ok, ale taky mám strach z předčasného porodu, to asi každá?
Ptala jsem se v lékárně na kalhotky a vložky do porodnice, ale zatím jsem to nekupovala…prý to mají běžně, tak ještě počkám…
Byla jsem dnes na masáži, to byla paráda ![]()
Lído, já strach z předčasného porodu u Ondry neměla vůbec a teď by mě to taky nenapadlo, kdyby mě doktoři pořád nestrašili… Ale prostě nějak bude, no
.
Do lékárny vyrazím asi zítra, abych byla tedy pro jistotu připravená a nemusel tam pak lítat manžel, což teoreticky není problém, ale bude toho mít s Ondrou až dost, tak aspoň nějakou starost mu ušetřím… Nebýt toho, s čím jsem včera odházela z té kontroly, začínala bych balení tašky do porodnice řešit někdy v půlce června
.
Ale přesně jak píšeš, myslet pozitivně a všechno bude OK
![]()
Jj holcicky jsou nejaky zlobivy
, ale po porodu tomu bude urcite naopak ![]()
Na masaz bych taky sla, zavidim ![]()
veronika.st píše:
Jj holcicky jsou nejaky zlobivy, ale po porodu tomu bude urcite naopak
Na masaz bych taky sla, zavidim
No tak to děkuju, já věřím, že náš chlapeček bude taky největší hodnějšek ![]()
Tak jsem se objednala na kurz Něžná náruč rodičů…
http://www.kenny.cz/…aruc-rodicu/
Neboj, Lído, všichni budou hodní
. I když samozřejmě naše holčička nejhodnější
A kam jdeš na ten kurz?
Do toho centra Kenny do Modřan, jdu 29. května od 14-19 hod. a můžu i s partnerem, stojí to 1500 kč a s přítelem 1900…ty už to nepotřebuješ, ale já budu klidnější ![]()
Jé, tak to máme asi pět minut od baráku. Jsem si právě říkala, že kdybys šla sem, tak tě pozvu na bezkofeinový kafe
.
Ale když jdeš s přítelem, tak se ti asi nebude chtít, co? Co je to za den?
Je to neděle, ale jestli půjde přítel ještě není jisté. Jinak tě moc ráda uvidím ![]()
Tak se ještě domluvíme, připomeň mi to
.
Nebo holky, kdybyste se chtěly někde srazit i dřív, tak dejte vědět, já nemůžu akorát přes poledne, když Ondra spí, a ve středu odpoledne, to chodím do jazykovky…
No, nebo vás vlastně přes poledne klidně můžu pozvat k nám, nechat prcka v postýlce, uvařit těhotenský čaj a něco upéct, … to by bylo taky fajn ![]()