Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lidas píše:
Strašně to letí…čím dál víc se bojím, jak to budu zvládat
Neboj, prostě budeš
. Nic jiného ti nezbyde a navíc, proč bys to nezvládala? Budeš mít svoje miminko, bude krásně, budeš chodit na procházky, vyrazíme na kafe, občas si koupíš něco pro radost, … samé lepší vyhlídky ![]()
Asi strach z neznáma…ale je jasný, že to bude krásné období, život bez dětí by byl smutný
![]()
To je jasný, vlastně máš nějakou představu o tom, co tě čeká, ale nevíš, nakolik je reálná… to neví nikdy žádná maminka, i kdyby měla už deset dětí, protože každé dítě je jiné
.
Já jsem si po Ondrově porodu prošla šíleným období, kdy jsem byla úplně vyřízená, ač vlastně nebylo z čeho, bylo mi pořád jen smutno, seděla jsem doma s tím nádherným uzlíčkem v náručí a kapaly mi na něj slzy a on spal…
Jsem ukázkový případ poporodního blues, fakt jsem to nesla těžko, přičítám to tomu, že se narodil brzo, že byl maličký, já jsem byla po císaři, bylo hnusně a zima, široko daleko jsem tu nikoho neznala…
A přesto jsem do toho šla znovu a zase věřím, že to bude hezké. A i kdyby ten začátek zase byl nic moc, tak moc dobře vím, že to prostě stojí za to, a to je hlavní. Klidně si zase probrečím a prosmutním šestinedělí nebo víc, protože prostě vím, že to pak přijde a bude to úžasný a krásný
![]()
Akorát, že teď už si žádný splín dovolit nemůžu, protože by to odnesl Ondra
Taky jsem stará matka a to je neštěstí…určitě to řeším víc než mladá holka, ale bude to Ok…sestra má 3 letou holčičku a to je moje sluníčko, mám ji ráda jako vlastní
Tak to svoje budu zbožňovat ![]()
Nejsi stará matka
. A já taky ne, i když to tak podle věku vypadá ![]()
A neboj, bude to pro tebe to nejúžasnější dítě na světě, já o tom v poslední době hodně přemýšlím, jestli je vůbec možný, aby ještě nějaký dítě bylo tak úžasný jako Ondra… A asi je, miminko taky bude ![]()
bumbinka píše:
Nejsi stará matka. A já taky ne, i když to tak podle věku vypadá
A neboj, bude to pro tebe to nejúžasnější dítě na světě, já o tom v poslední době hodně přemýšlím, jestli je vůbec možný, aby ještě nějaký dítě bylo tak úžasný jako Ondra… A asi je, miminko taky bude
S holčičkou zas poznáš něco jiného…podle mě je super, že budeš mít páreček ![]()
Třeba to ještě bude kluk
. Ale to je fuk, buď budeme mít super kluka a super holku, nebo dva bezva kluky, prostě všechny varianty jsou dobré ![]()
bumbinka píše:
Třeba to ještě bude kluk. Ale to je fuk, buď budeme mít super kluka a super holku, nebo dva bezva kluky, prostě všechny varianty jsou dobré
No jasně!!!
Hlavně jsi měla fakt štěstí, že jsi manžela znala chvíli a klape vám to! ![]()
Lidas píše:bumbinka píše:No jasně!!!
Třeba to ještě bude kluk. Ale to je fuk, buď budeme mít super kluka a super holku, nebo dva bezva kluky, prostě všechny varianty jsou dobré
Hlavně jsi měla fakt štěstí, že jsi manžela znala chvíli a klape vám to!
No, to mi povídej, někdy nestačím žasnout, jakou jsme měli kliku ![]()
Lido, zvladat to budeme muset, jak rika Bumbinka
..Me obcas taky prepadnou takove myslenky a bojim se. Jeste az Vam nekdy budu osobne vyravet, cim si prochazime v soukromem zivote. tak se toho obcas bojim, jak to budeme zvladat, ale uz se moc tesim…Ty rikas, ze jsi moc stara, ale ja si myslim, ze na veku vubec nezalezi. Moje mamka ma ted dva maly kluky-toho prvniho cekala ve 39
a jsme za ne vsichni hrozne radi.
Me zas vsichni na zacatku rikali co blbnu, ze jsem otehotnela ve 22, ale ja mam deti rada a hrozne se na tu malou tesim ![]()
Bumbinko, ty si brecela po porodu a ja brecim uz ted u kazde blbosti
..asi jak jsem porad doma a sama…
Tak jsem včera místo hokeje vyrazila s kamarádkou na procházku (stejně jsem v hokeji o nic nepřišla, že…
Pak jsme si došly na večeři, dorazil za námi i přítel a byla fakt legrace ![]()
Veru, to jsem ani netušila že jsi tak mladá…já dlouho hledala toho pravého a v tvém věku jsem si to asi stejně nedokázala představit…holt to máme každá jinak, ale všechny budeme skvělé mámy ![]()
A pupek mi teď roste před očima, fakt zírám… ![]()
No to jsi vážně o nic nepřišla
trochu jsme to projeli ten hokej …
Ja ani necekala, ze by se ten pravy objevil,ale najednou tam byl a ja si byla jista
..
Bricho mam uz taky pekny..Dneska na me zrovna jeden vietnamec z niceho nic ,,Mas mimino"
tak nas pobavil a ja byla rada,ze si nekdo vsimnul ![]()
Už mě pouštějí sednout v metru, ale jen ženský, chlapa to ani nenapadne ![]()
Včera kamarádka zírala, kde se to břicho najednou vzalo…a to jsme se viděly asi před 14 dny…prostě ze dne na den je ze mě kulička, ale naštěstí stále jen v bříšku ![]()
tak me zatim nechavaji v klidu stat
…ale ja jsem kousek za tebou ![]()
ted jsme v Mariankach v laznich a mame jit na nejakou masaz…Nevim ale, jestli to pujde? ty si Lido nedavno psala,ze si na masazi byla vid??