Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Mar. Mas pravdu..asi se k tomu necham taky zlakat
a muzes mi nekoho doporucit, treba tam, kde jsi byla ty?
A Lido ty uz vis u koho by ses chtela nechat nafotit? Nemam vubec predstavu kolik to stoji ![]()
Ok Terko.Tak se domluvime nekdy na zacatku mesice az bude volna i Lida ![]()
ok, nebude to ale jako od profi fotografa, ale budu se snažit, pak to stejně ještě dodělávám v photoshopu
viz třeba toto
Tak se nechame vyfotit od Terky, vypada to, že má na focení talent
Já bych k profíkovi šla, ale asi bych se styděla…možná, kdyby se ze mě během těhu stala nějaká sexbomba, ale bohužel… ![]()
Dnes jsem měla rozlučku v práci, bylo to fakt dojemné
Od kolegyň jsem dostala momitor dechu s chůvičkou a koš na použité pleny…jsou to zlatíčka, bude se mi stýskat ![]()
Terko jsou to opravdu moc hezke fotky!
Vcera jsme byli s pritelem v krcaku a je vsude spousta maminek, tak doufam, ze se taky budeme takhle potkavat ![]()
Lido, tak to jsou opravdu super kolegyne! Ja si jdu vyzvednout monitor dechu dneska.
Ahoj holky moje zlatý,
tak jsem strávila dva dny v Podolí, ale už jsem domáááááááá
. V úterý ráno jsem v pohodě vstala, udělala jsem Ondrovi snídani a chystala jsem se jít uvařit si čaj, když žbluňk a krev byla všude. Prcek na mě chudák koukal, a nevěděl, co se děje, já na nervy, ale potřebovala jsem ho uklidnit, hned jsem odvolala manžela z cesty do práce, ten si dal na kole časovku, že by Kreuziger zíral
, mezitím jsem si zavolala sanitku a vyrazili jsme… Na příjmu ultrazvuk, monitor, další ultrazvuk, pak mě převezli na porodní sál, hned mi píchli první dávku koritkoidů, kdyby něco, tak ať miminku rychleji dozrávají plíce, už jsem pak koukala, že měli rovnou připravené papírky se jménem dítěte na zaznamenání průběhu porodu… Nakonec ale naštěstí OK, nějak po poledni už jsem dostala i hrnek čaje, že to na císaře zatím snad nebude, když mi kolem čtvrté přinesli oběd, poprvé jsem nabyla dojmu, že to snad ještě udržíme…
Takže celkem jsem dostala 4 injekce kortikoidů, po půl hodině poslouchali srdíčko miminka, asi 5× denně mi dělali monitor (s Ondrou jsem nestihla ani jeden, tak teď jsem si to teda parádně užila), občas ultrazvuk… Krvácení přestalo, hematom vytekl a maličký kousek se vstřebal, už ani nepšiním, takže dneska ráno přišla sestřička, že jestli mám odvoz, tak mně pustěj… Manžel byl akorát na cestě za mnou a vezl mi čisté oblečení místo těch zakrvácených hadrů, ze kterých jsem se tam svlíkla, takže jsem na něj počkala, sbalili jsme věci a jeli jsme domů. Ondra je s mojí mámou na yamaze, až se vrátěj, jen si ho pomazlím a snad se nají a půjde spát, takže pro dnešek mám klidový režim zajištěný, na další dny se musíme všichni nějak zorganizovat… Buď tady máma zůstane, nebo ho třeba zítra dám do školky, manžel přijde brzo z práce, o víkendu si ho vezme a pak ho odvezeme k našim do Plzně, ještě uvidíme…
Jinak zážitek z porodnice v Podolí celkem pozitivní v tom, že tam všichni byli strašně příjemní, pořád se usmívali, všechny porodní asistentky mi na konci směny přišly podat ruku a popřát hodně štěstí, doktoři taky moc milí… Takže jediné negativum, že jsem celé dva dny ležela přímo na porodním sále, nejdřív kvůli hrozícímu porodu a pak prot, že na rizikovém těhotenství nebyla volná postel… Představte si dva dny a dvě noci strávit na porodnickém křesle, horor, záhořovo lože hadr, dneska v noci už jsem prosila i o kupičku sena, abych se mohla vyspat na podlaze
. Ale vem to čert, hlavně že je všechno v pořádku, nebo aspOň momentálně… A jak jsem tam ležela a nudila se (přečetla jsem za ty dva tři 500stránkové knížky!!!),tak jsem samozřejmě leccos slyšela a musím říct, že se na ten porod vůůůůbec netěším… Ale zase bylo hezké vždycky potom slyšet zabrečet miminko ![]()
Na monitor, ultrazvuk a do rizikové poradny jsou v pondělí ráno, tak uvidím, co mi tam pak řeknou…
Doufám, že se vy všechny máte líp a že si podobné zážitky odpustíte
. A pokud vydržím pohromadě, tak bych se k fotce klidně přidala, i když jak jsem viděla verču naživo a Lídu na fotkách, tak jste takové nudličky, že pokud na fotce budu já, vy tam vůbec nebudete vidět ![]()
Ahojky,
ja na tebe uz dneska myslela, co se deje, ze nepises! To teda nejsou moc hezky zazitky, ale hlavne, ze jste obe vporadku a uz doma! Drzim palce at uz se to neopakuje. Hlavne hodne odpocivej.
No me uz za tu dobu co si me nevidela brisko zase hezky vyskocilo
…
Ahoj holky, no já nejsem taky žádná modelka…naopak jsem měla strach jaké budou že nebudou nic extra, ale fakt krásný v rámci možnosti se mnou ![]()
Bumbi: páni takový zážitky, tak hlavně, že je vše v pořádku a jsi doma, snaž se trochu odpočívat a ať tě Ondra moc nezlobí a pěkně opečovává ![]()
MAR01 píše:
Ahoj holky, no já nejsem taky žádná modelka…naopak jsem měla strach jaké budou že nebudou nic extra, ale fakt krásný v rámci možnosti se mnou
Moc hezký fotečky
A kdo tě fotil? ![]()
Teda Bumbi, ty zlobíš
Tak hlavně, že to zatím dobře dopadlo a miminko ještě vydrželo v bříšku
Tak hlavně odpočívej a doufám, že se sejdeme v porodnici spolu
A jsem ráda, že se ti v Podolí líbilo…tedy v rámci možností, že… ![]()
Lido, dort je opravdu krasnej
A takze dnes jsi naposledy v praci??
Bumbi:ja se ti vubec nedivim, zazitek opravu nic moc…Hlavne, ze uz jsi doma a jeste chvilku to ted doma vydrz
…
MAR:to jsou opravdu moc hezke fotky.Kde ses nechala fotit?
Ahoj holky,
tak jsem zvládla poslední den v práci…bylo to slzavé údolí, brečely jsme jako želvy… ![]()
Jinak už jsem tedy k dispozici k nějakému srazu ![]()
Zítra se chystáme s neteřinkou do zoo, mělo by být lepší počasí než dneska a v neděli na ten kurz Něžná náruč rodičů…asi se doma nudit nebudu ![]()
Tak přeju hezký víkend všem! ![]()