Přála bych si umřít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1054
5.8.18 18:51
@Tudii6- píše:
Přála bych si umřít, už nedýchat, nemyslet, netrápit se, nezabírat tady místo. Jediná věc proč jsem to ještě neudělala je moje rodina, vím, že by je to hrozně zasáhlo a já se cítím tak hrozně beznadějně když vím že chci umřít a „nemůžu“ to udělat. Leda být sobecká a udělat to i na vzdory tomu. Nevím co mám dělat. Psycholog mi nepomůže. Bývalý přítel na mě kašle, vím, že na světě je xxxx dalších chlapů, ale když vám někdo koho milujete řekne, že si nemyslí, že byste zvládla porod a dobře vychovávala společné dítě jen kvůli tomu, že nesportujete každý den (a ne nejsem 150 kg žena) tak prostě mi to v té hlavě pořád straší. Straním se lidí, nemám moc kamarády a přijde mi moje existence naprosto zbytečná, proč? Proč tady jsem. Z jakýho důvodu, abych pořád jen trpěla a trápila se? :-(

To ale není chlap,nýbrž primitiv a blbec k tomu.Kvůli takovému se týráš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.18 18:52

Právě naopak, potřebuje ZEJMÉNA PSYCHOLOGA. Psychiatr není od věci, očividně je na tom teď hodně špatně, chemie by mohla pomoci do toho startu, aby měla vůbec vůli aktivně jít do psychoterapie. Ale samotný psychiatr nic nezmění, potřebuje terapii.

• Citovat
  • Upravit
877
5.8.18 18:53

@Tudii6-
za prvé, jak víš, že po smrti by to nebylo ještě horší? Nikdo z nás neví, co je pak :nevim:
Za druhé emimino je plný příběhů ženských, co je taky chlap odkopl, co to taky špatně nesly a nevěřily, že někdy bude líp. Ale po nějaké době potkaly někoho mnohem lepšího, že na nějakého exe ani nevzdechnou…a staly se z nich tak silný a sebevědomý ženský, že si naopak ti exové rvou vlasy. Mám začít vyprávět ten svuj příběh?

Člověk není labuť, aby ho ztráta partnera navždy semlela. Je třeba se oklepat a se vztyčenou hlavou jít dál! Pokud to nejde, tak opravdu vyhledej psychoterapeuta…protoze v duši máš něco moc špatně nastaveného. S rozbitym autem jdeš taky k automechanikovi a nesvrhneš ho z útesu
Měj se ráda, věřím, že jsi skvělá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
5.8.18 19:21
@Tudii6- píše:
Není to jen kvůli chlapovi. Ale ve vztazích se mi nedaří. Vždy to skončí, i když ho mám hodně moc ráda. A teď je mi 30 a dítě, které jsem si moc přála s bývalým přítelem je v nedohlednu nebo spíš už nikdy nebude :-( prostě nevěřím, že se objeví někdo kdo MĚ bude milovat. I s mými chybami, asi jsem fakt tak hrozná, že mě nikdo nedokáže milovat a plánovat se mnou budoucnost. Bojím se lidí, že mi zase někdo ublíží a proto ani moc do společnosti nechodím, tím pádem nemám ani moc kamarády… nevidím smysl toho všeho.

Máš pravdu, s tímhle přístupem se opravdu neobjeví někdo kdo tě bude milovat. Musíš začít u sebe, naučit se neřešit řeči ostatních a být spokojená sama se sebou, pokud to sama nezvládáš tak vyhledej odbornou pomoc. Taky nemusím mít kolem sebe lidi ale jednou za měsíc chce zajít s kamarádkou aspoň na kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.8.18 19:22

Máš depresi a nemáš žádnou smysluplnou náplň života. Pokud si začneš deprese léčit -kombinací léků a psychoterapie, tak najdeš sílu i hledat co udělat se svým životem, aby nebyl závislý na jednom kreténovi.

A nebo to vzdej - to je čistě tvoje volba.

Ale to v čem žiješ prostě je řešitelné. Jen potřebuješ sebrat odvahu a začít se prát sama za sebe, za svoji spokojenost. A hledat ji uvnitř, ne od někoho zvenčí.

Pokud se nechceš měnit, pokud nechceš mluvit o svých vnitřních bolestech, tak ti pochopitelně žádný psycholog nepomůže. V okamžiku kdy budeš připravená na změnu, tak psychoterapie pro tebe bude nesmírně užitečná. Ale musíš chtít. Proti tvé vůli „jsem k ničemu, nikdo mě nemá rád, musím to vzdát a umřít“ nezmůže nikdo nic.

Pokud bys přeci jen dala na tu část v tobě, která tuší, že sebevražda není dobrý nápad, tak vřele doporučuju začít číst tuhle knihu
 https://www.kosmas.cz/…racni-tabor/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.8.18 19:23
@Tudii6- píše:
Není to jen kvůli chlapovi. Ale ve vztazích se mi nedaří. Vždy to skončí, i když ho mám hodně moc ráda. A teď je mi 30 a dítě, které jsem si moc přála s bývalým přítelem je v nedohlednu nebo spíš už nikdy nebude :-( prostě nevěřím, že se objeví někdo kdo MĚ bude milovat. I s mými chybami, asi jsem fakt tak hrozná, že mě nikdo nedokáže milovat a plánovat se mnou budoucnost. Bojím se lidí, že mi zase někdo ublíží a proto ani moc do společnosti nechodím, tím pádem nemám ani moc kamarády… nevidím smysl toho všeho.

bude tě milovat - ale až po té, co se naučíš milovat a přijímat sebe sama. Bez toho to moc nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
5.8.18 19:25

@mrav já jsem taky myslela,ze je to ta sama divcina :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
5.8.18 19:35

Byla jsem u psychloga párkrát, ale nikdy mi dlouhodobě nepomohl. Jsem hrozně smutná. Cítím, že vnitřně jsem už dávno umřela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
5.8.18 19:37

Ty vo.le… víš kolik je lidí, co chtějí žít a nemohou? Za poslední rok jsem ztratila dva milované lidí, protože byli vážně nemocní. A i přes to všechno, náročnost léčby, bolesti… chtěli žít, bojovali jak nejvíce mohli a ten boj prohráli. Kolik je kolem dalších lidí co chtějí žít, ale vedou marný boj. Dospělí, děti… Co ty máš vůbec za tak strašný problém? Tak ti nějaký blbec řekl něco, nad čím většina ženských mávne rukou a pomyslí si cosi o blb.ečkovi a hledá někoho normálního a časem najdou. Takovým, co si neváží života vždycky řeknu jediné a to napiš mi adresu a já ti pošlu provaz. :zed: přitom dobrý psychiatr by ti pomohl, není chlap teď tak není, za rok dva můžeš potkat toho, se kterým ztrávíš zbytek života a budeš mít kupu dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
5.8.18 20:12

vím kolik je lidi co chteji zit a nemohou. Proto kdybych mohla tak zivot dam tem co by ho prozili. Bohuzel to nejde :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
5.8.18 21:01

Tak on je rozdíl mezi psychologem a psychoterapeutem. Ty by jsi měla jít k tomu druhému. Jinak tato tvá diskuze je již nekolikata na stejné téma a vždy se ti dostalo podpory a rad, co dál. Proč jsi tedy již lékaře nenavstivila? Popřípadě nejela na krizovku? Baví tě se v tom patlat a utapet v sebelitosti? Vřele doporučuji bohnice, psychoterapeuticky pavilon č. 3. Dokáží postavit na nohy. Zažila jsem paní po smrti dítěte, paní, které se dítě dalo na tvrdý drogy, paní, které zemřel celoživotní partner. Jsou to velké rány a ti lidé šli a vyhledali pomoc. Hledej pro sebe také. Tolik krásného ještě může být před tebou. Ale když budeš sedět doma a brečet, líp ti určitě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
5.8.18 21:13

Zbytecne se v tom utapis sama.V tuhle chvili uz jo!Vis kolik by tu bylo mrtvych,kdyby se kazdy kvuli tomuhle sebevrazdil?Kazdy se s tim popral.Byt tebou vyhledam psychiatra.Psycholog je na tohle kratky.Jestli mas myslenky na sebevrazdu,zajdi za nim.Sama si evidentne pomoc neumis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
5.8.18 23:31

@Tudii6- Ty už jsi sem psala někdy dříve. Spousta lidí Tě tu uklidňovalo. A zjevně k ničemu. Vzhledem k tomu, že sem chodí pořád ti samí, tak si toho někdo všimne.

Takže : pomoc z e-mimina nestačila a Ty sama jsi si zatím nepomohla. Co zbývá ? Psycholog a psychiatr.

Jinak mimochodem - on měl přítel pravdu - potenciální matka, která si přeje zemřít, nevychová díte, jelikož dříve zemře než dítě vyroste. Tak se prober. On se s Tebou možná rozešel i z jiných důvodů než píšeš, a psychický stav v tom hrál roli. V tomhle stavu ani jiného nenajdeš.
Moji kamarádku taky opustil manžel, protože si neléčila deprese.

Drsná metoda - údajně účinná z Asie (nevím, zda to bylo Japonsko nebo Korea):
Lidé, kteří pomýšleli na sebevraždu šli někam na organizovaný seminář. Vypadali fakt zdeptaně. Tam dostali za úkol napsat dopis na rozloučenou a dát ho do obálky.
Pak jim přidělili rakev, do které si lehli a tam je zavřeli asi na 15 minut. Mohli si popřemýšlet, zda toto opravdu chtějí.
Pak s nimi byly rozhovory, jestli jim to pomohlo a dost jich říkalo, že ano, že už fakt nemají sebevražedné myšlenky.
Ono to zní jako blbina, ale asi je lepší, když někdo zvolí aspoň nějakou metodu, jak si pomoci než se jen litovat.

Nevím, co to bylo za dokument, nejsem schopná to dohledat, šlo to v TV před lety. Byla jsem z toho dost vyšoknutá, ale asi na něj nezapomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5918
6.8.18 00:48

@Tudii6-

Co myslíte, že dává existenci ostatních smysl? Narodíte se, tělesně dospějete, zestárnete a zemřete. Žití je tedy pomíjivé. Vztah s vaším přítelem byl pomíjivý a každý další bude také pomíjivý bez ohledu na to, jak pěkné nebo ošklivé to bude. Když jste se cítila šťastná, bylo to pomíjivé. A naštěstí pro vás, vaše utrpení je také pomíjivé. Jednoho dne bude pryč. Z hlediska planety mžik oka. Z hlediska vesmíru téměř nepostřehnutelné, stejně jako existence celého lidstva. Takže proč konkrétně si myslíte, že vaše existence má menší smysl než existence jiných lidí?

Píšete, že jste uvnitř mrtvá. Ale pokud je to tak, jak je možné, že trpíte a dokonce cítíte strach? Není strach a bolest jedním z projevů života? A pokud trpíte tak silně, že dokonce zvažujete sebevraždu, neznamená to snad, že jste skutečně živá? Opravdová? Že jste i se svým utrpením, depresemi a slabostmi stále schopna vnímat, cítit a tedy i žít, jednat a třeba i měnit sebe a svět kolem?

Píšete, že se bojíte, že vás nikdy nikdo nebude milovat. To je přeci na vás. Láskyplné objetí získáte, když kolem sebe ovinete vlastní paže . Pořádně se stiskněte a obejměte a dejte si i se svými nedostatky tolik lásky, kolik je třeba. Milujte se, jděte příkladem a další lidé vás budou následovat.

Dokud žijete, dýcháte, cítíte, vnímáte… máte možnost svůj stav změnit. Ať už tím, že budete aktivně hledat pomoc, nevzdáte to s terapiemi. Že začnete věřit - v první řadě sobě. Ostatně o co se ještě bojíte, že ztratíte? Trpíte tak, že život byste nejraději zahodila - proč a o co se bát?

Každé ráno, každý den, může být o něco lepší, než včerejšek. I kdyby jen o úplnou drobnost, z hlediska vesmíru mezi jedním vaším úsměvem a snažením celého lidstva není praktický rozdíl. Proč se trápit rozdíly tak nepatrnými, že nejsou vidět ani z oběžné dráhy? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.18 19:16

Bez si k psychiatrovi pro antidepresiva, potrebujes je jak sul. Ja se v 26 pokusila o sebevrazdu a je to lahoda, ublizila jsem vsem v rodine, teprve ted az mam deti a zalecenou depresi, vim jaky to bylo pro moje rodice. Mmch pobyt na psychiatrii kam me zavreli na 6 tydnu byl taky vyzivnej. Jsi mlada, chce to zkusenost, i s psychickou nemoci se da zit, ale zajdi si k odbornikovi…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky