Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ariane píše:
@Veru1987 @ivašot. Když mam takových veci dost na naplnění pracky tak je vyjimecne vyperu na 40, ale pokud peru prevazne obleceni a k tomu jeden dva ručníky tak na 30 a nezda se mi ze by to něčemu vadilo. Plna pracka mi teď vyjde většinou jen když prevlekam postele, ale až se narodí mimi vim ze budu muset prat na 40 více veci a tím pádem i častěji ale pekne obleceni budu prat zvlášť na 30 i potom
Přiznám se, že ty ručníky a nebo utěrky prané na 30-40 stupňů si moc neumím představit ![]()
@ivašot. píše:
Přiznám se, že ty ručníky a nebo utěrky prané na 30-40 stupňů si moc neumím představit
Kdyz zehlis, je to fuk, ne?
@lolink píše:
I vyžehlenou utěrku bych asi měla flekatou.
@ivašot. píše:
Přiznám se, že ty ručníky a nebo utěrky prané na 30-40 stupňů si moc neumím představit[/cita
@ivašot. píše:
Přiznám se, že ty ručníky a nebo utěrky prané na 30-40 stupňů si moc neumím představitjá taky spíše tu ručníky, povlečení, utěrky dávam na 60. Občas se stane že přihodím jeden ručník k tričkám a to dám na 40. Na 30 neperu vůbec nic. A do každého praní dávám ještě dezinfekci.
@lolink píše:
Spis jde o čistotu nez desinfekci…? Ručníky prane dlouhodobě na nízké teploty zasmradnou.
@Aduš8 píše:
@krysoleta krev se pere ve studené vodě, protože krevní barvivo v teplé vodě zežloutne a už se z látky nevypere.@Lalelale já většinu věcí peru na 60°C. Co nepřežije, nemá u nás co dělat. Jen věci, které dětem a sobě šiju sama, šetřím, ale to spíš proto, že jsou to i panely s obrázkem a podobně. Šedé prádlo spíš způsobuje aviváž, od té doby, co jí nepoužívám, mám vše sněhově bílé.
Naprosto s vámi souhlasím. Na 60 peru taky, bych řekl nejčastěji. Na 40 jen svetry, záclony a nebo věci na kterých mi záleží. Na 30 nic. Podle mě je to jen takové máchání ve vlažné vodě. A samozřejmě 95 používám taky moc rád na ručníky, utěrky, kapesníky a i bílá trička a ponožky. ![]()